Recap: Holland’s Next Top Model #5 – Roof on fire

Een nieuwe aflevering, en wat voor één! De meiden moeten een commercial opnemen én met knappe mannen shooten! Hoe ze het er vanaf brengen? Lees snel verder!


Je gebruikt AdBlock. Aangezien webhosting niet aan de bomen groeit, en ik jullie mijn blog tóch gratis wil laten lezen, zijn advertenties noodzakelijk om mij uit de kosten te houden. Wil je verder lezen? Schakel AdBlock dan uit voor deze site en herlaad de pagina. Ontzettend bedankt!

Weten hoe je AdBlock uitschakelt? Check. Nog steeds problemen? Mail me even, dan zet ik je op de whitelist. PS: Het herladen van de pagina kan even duren, dus als je deze melding ziet terwijl je toch écht geen AdBlock gebruikt, is het meestal gewoon een kwestie van eventjes geduld.

Waarom is ons eigenlijk een beetje een raadsel, maar we zien Allison nog even aankomen in Amsterdam. Ze stapt in een Twingo, een van de sponsors van Holland’s Next Top Model, dus waarschijnlijk moest die even in beeld komen.

fashionmilkhntm5-27

On the catwalk, yeah!

Mac Folkes, catwalk- en lifestylecoach, maakt de dames wakker voor een catwalktraining in Central Park, maar maakt ze eigenlijk een beetje bang. Volgens Nicky heeft ‘ie namelijk ook nog een heel grote neus en aparte tanden.

fashionmilkhntm5-01

June maakt geen goede indruk op de coach, want ze geeft toe dat haar koffer is ontploft en dat ze geen shorts heeft. Mac Folkes bestempelt haar gelijk als het probleemkind.

Fred strut zijn stuff on the catwalk, op hakken én strakke short. Maar dan is het de tijd voor de dames. Mac Folkes probeert ze uit te leggen hoe het moet, maar Nicky heeft er duidelijk haar twijfels bij: “Hij is niet echt een catwalkqueen, hij heeft niet eens een modellenlichaam!”

fashionmilkhntm5-04

fashionmilkhntm5-05

fashionmilkhntm5-08

Maar de catwalkcoach heeft duidelijk zijn pijlen gericht op iemand anders… Probleemkind June. Hij vindt haar er goedkoop uit zien en roept haar tot de orde. Ze moet zich niet als een domme trut gedragen. Ze geeft toe dat ze soms spelletjes speelt en via Holly komen we erachter dat ze zich soms dommer voordoet dan dat ze is. Maar, ze ís ook dom, aldus Holly.

Fred toont nog even hoe het moet. Als een marionettenpop met een touwtje bij de schouders, bij het hoofd, de borst en de heupen en lopen maar! De meiden merken verschil en Mac Folkes vindt dat ‘ie dan ook heel goed is in zijn werk, maar Lincey blijft onzeker lopen. Aisha krijgt echter te horen dat ze al goed loopt, en hoeft alleen hier en daar wat te perfectioneren.

fashionmilkhntm5-28

Casting-time

Na de catwalktraining krijgen de meiden van Fred te horen dat ze twee castings hebben. Catwalkcastings is de eerste gedachte die bij de meiden opkomt, maar niets is minder waar. Het is tijd om zinnen te leren want ze hebben een casting voor een commercial van Yentl Oil cosmetics, opgericht door Yoklan en Adil.

De Belgische Nathalie Joos is hierbij de casting director en samen met fotograaf Dimitri Hyacinthe bepalen zij wie deze campagne krijgt. Op de Fashionmilk-redactie hebben we even opgezocht wat Yentl Oil precies is en wat blijkt: een Nederlands bedrijf!

Maar het blijft New York, dus alles moet in het Engels, en Nicky blijkt daar opnieuw wat moeite mee te hebben. Bij het woord “precious” blijft ze enkele malen steken en dat gebeurd opnieuw op de casting zelf.

fashionmilkhntm5-09

fashionmilkhntm5-10

Dan is het de beurt aan… Nee, er komt niemand! Nathalie raakt geïrriteerd en gaat de meiden halen, want ze moeten opschieten.

Het is de beurt aan Liz. Ze vonden dat ze het erg goed deed, maar dan blijkt dat ze haar portfolio in haar tas heeft laten liggen en dat kan natuurlijk écht niet!

June is de volgende en deed het fantastisch, Sanne viel gelijk op en heeft een goed portfolio. Aisha heeft nog wat moeite met het woord arganolie. (Letten we even op? Het is dus met een Engelse –g als in good en niet als in Argentina.)

Dan is het aan Debbie. Ze heeft haar tekst goed maar maakt Nathalie een beetje bang door als een politieagente te klinken. Maar ach, de fotograaf vindt haar in ieder geval mooi!

fashionmilkhntm5-12

Lincey is heel zenuwachtig en vergeet zich dan ook voor te stellen aan oprichter Adil, terwijl dat de klant is voor wie ze uiteindelijk zou moeten gaan werken.

Als laatste is Holly aan de beurt. Het team verbaast zich over haar exotische uiterlijk, want hé, het is Nederland, maar vragen zich toch af of ze “De Yentl-look” heeft. De uitslag krijgen we later pas te horen, nadat de meiden nog een casting doen. Deze keer komt de catwalktraining wel van pas, want het is voor de New York Fashion Week show van Jay Godfrey. Of toch niet?

Casting-time II

Bij aankomst staat Emilie Tollison en Jay Godfrey de meiden op te wachten om vervolgens gelijk te laten zien dat de mode-industrie keihard is. Sanne, Debbie, Aisha en Liz mogen blijven staan en de rest wordt al gelijk weggestuurd. De vier dames mogen laten zien wat ze in huis hebben, high fiven nog even omdat ze op casting mochten en voegen zich dan weer bij de anderen.

fashionmilkhntm5-13

Fred heeft de uitslag: De campagne voor Yentl Oil is gewonnen door Liz en verscheen enkele seconden na de uitzending al op onze Facebook-timeline dus je kan gelijk het resultaat bewonderen. De show van Jay Godfrey is gewonnen door Aisha. De meiden zijn allemaal ontzettend jaloers, denkt ze, maar Debbie ontkent dit.

fashionmilkhntm5-14

fashionmilkhntm5-16

The roof is on fire!

De volgende dag is het tijd voor een shoot! Fred maakt een dramatische entree door binnengereden te worden door een brandweerwagen. Surprise! De dames mogen met gespierde mannen shooten. Voor Colgate wel te verstaan, want de tandpasta is net zo betrouwbaar als de brandweermannen. Als echte Chippendales komen de heren de wagen uit en ontdoen zich gelijk even van hun jasje. Oeh la la!

fashionmilkhntm5-17

fashionmilkhntm5-18

June en Nicky gaan op onderzoek uit en spreken de heren aan. June kan namelijk niet geloven dat ze brandweermannen zijn en geen model. Want, zo beredeneert ze, brandweermannen hebben een snor en deze heren hebben dat allemaal niet. Eentje is wel een model, maar de rest zijn toch echt gewoon hardwerkende katten-uit-boom-redders. Dat weerhoudt June er niet van om een van de brandweermannen om zijn nummer te vragen. Nicky is onder de indruk dat June dat zomaar op de set fixt, maar in voorgaande seizoenen menen we ons te herinneren dat dit not done was!

fashionmilkhntm5-19

fashionmilkhntm5-20

fashionmilkhntm5-21

Terug naar de set, want Marco Marezza is de fotograaf van vandaag en die moet de meiden lachend op de foto zien te krijgen. Helaas was de shoot niet zo spectaculair als dat we dachten, want de mannen dragen de dames of houden ze wat bij de schouders vast. Toch wat minder eng dan vorig seizoen.

Sanne vond het niet heel erg moeilijk en zette gewoon haar grootste glimlach op, maar Aisha en Holly vonden het toch maar wat gek, hoewel Aisha zich stiekem ook wel een prinsesje zo voelt tussen al die mannen. Debbie en Nicky twijfelen allebei heel erg want er waren maar heel weinig foto’s gemaakt.

fashionmilkhntm5-22

fashionmilkhntm5-23

fashionmilkhntm5-24

De foto’s

2014_fotoshoot_a5_aisha Aisha

2014_fotoshoot_a5_debbie Debbie

2014_fotoshoot_a5_holly Holly

2014_fotoshoot_a5_june June

2014_fotoshoot_a5_lincey Lincey

2014_fotoshoot_a5_liz Liz

2014_fotoshoot_a5_nicky Nicky

2014_fotoshoot_a5_sanne Sanne

Eliminatie

Dan is het tijd voor de eliminatie. Allereerst worden Aisha en Liz nog gecomplimenteerd voor het binnenhalen van een klus. Sanne is heel sexy en confident volgens May-Britt maar haar benen hangen er wat plompverloren bij. Maar het is haar vergeven want ze is door.

Liz is een beetje de weg kwijt volgens Dirk, maar Debbie heeft volgens May-Britt haar beste foto tot nu toe én de beste foto van de dag. Holly mag als vierde en haar foto is volgens Mac Folkes verschrikkelijk en ongemakkelijk. Shocking! Holly wordt dus uit het niets naar huis gestuurd!

Schermafbeelding 2014-09-30 om 09.07.01

Dirk haat vervolgens op Aisha, maar alleen omdat ze het zo goed doet. Ze is veels te comfortabel en May-Britt vindt haar aanwezig. De jury is echter niet zo te spreken over Nicky. Ze vinden haar een prinsesje lijken en niet echt mode. June krijgt te horen dat ze July moet worden want ze heeft telkens hetzelfde gezicht. Ach, what’s in a name?

Als laatste is Lincey aan de beurt en gelijk mag ze haar schoenen uittrekken, want daar staat ze toch nog wel ongemakkelijk op. Maar dan valt ook voor haar het doek, want Lincey wordt óók naar huis gestuurd!

fashionmilkhntm5-25

Kortom, opnieuw twee dames eruit, dus er blijven niet heel veel meiden meer over. Betekent dit voorlopig geen eliminaties?

Ongefundeerde meningen

Verassende binnenkomer: Liz
Beste knuffelaar: Sanne
Onverwachte afvaller: Holly
Minst intelligente uitspraak: June
Knapste brandweerman: die rechter


Je gebruikt AdBlock. Aangezien webhosting niet aan de bomen groeit, en ik jullie mijn blog tóch gratis wil laten lezen, zijn advertenties noodzakelijk om mij uit de kosten te houden. Wil je verder lezen? Schakel AdBlock dan uit voor deze site en herlaad de pagina. Ontzettend bedankt!

Weten hoe je AdBlock uitschakelt? Check. Nog steeds problemen? Mail me even, dan zet ik je op de whitelist. PS: Het herladen van de pagina kan even duren, dus als je deze melding ziet terwijl je toch écht geen AdBlock gebruikt, is het meestal gewoon een kwestie van eventjes geduld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *