RECAP: Holland’s Next Top Model #4 – Waar we niet van roddelen houden

Er zijn nog negen modellen in de race als ze om 6:00 ’s morgens op Fred van Leer-wijze gewekt worden. Opstaan! Jullie gaan acteren! Een grote verrassing was dat niet, want de avond ervoor hadden de meiden vast de tekst gekregen, om uit hun hoofd te leren.

Yara Fay is blij: acteren, daar is ze goed in! Amy is minder blij. Haar Engels is waardeloos en dat weet ze.

Pittige tijden (jep, again!)

De meiden vertrekken richting de CBS-studios, alwaar ex-soapie Martha Byrne, die we zouden kunnen kennen uit As The World Turns, de meiden acteerles gaat geven.

FashionmilkHNTM4_02

FashionmilkHNTM4_01

Martha in actie als Lily in ATWT

Yara Fay is als eerste aan de beurt, en krijgt het direct zwaar te verduren. Ze moet vertellen over haar overleden beste vriendin, om die emotie in haar acteerwerk te stoppen. Dat deed ze zo overtuigend, dat ik er bijna zelf van moest huilen, zo met mijn blocnote achter mijn tv.

FashionmilkHNTM4_03

Amy “can’t speak good English”. Rachel heeft wat moeite met op tafel slaan, en Celine vindt het lastig om boos te zijn, zelfs als ze aan haar pesters van vroeger denkt. Jackie is erg onzeker want ze is dyslectisch, en heeft daarom moeite met de tekst.

Vervolgens gebeurt er iets geks. Jackie komt verdrietig uit de les, maar op de vraag wat er aan de hand is, reageert ze niet. Dit tot grote irritatie van Yara Fay, die verkondigt haar dan maar niet meer te troosten. Ook Amy en Rachel vertellen op camera dat ze Jackie niet mogen, omdat ze “streken” zou hebben. Nou mijn vraag: wat hebben wij hier gemist? Hier moet toch iets aan voorafgegaan zijn?

Sterre doet het ondertussen matig bij de acteerles, terwijl Laurie zich ontzettend goed inleeft en zelfs gaat huilen. Volgens de ex-soapie was het geweldig: “I loved that, because it was so filled with stuff!” Ja, stuff.

Lisa ziet er, na alle verhalen van haar voorgangers, enorm tegenop. We zagen twee afleveringen terug dat Lisa twee naaste familieleden heeft verloren, en ik kan goed begrijpen dat ze dat niet wéér wilde vertellen. Gelukkig hoefde dat ook niet. Als ze de emotie maar kan gebruiken.

En Loiza? Loiza’s acteerles wordt vreemd genoeg niet uitgezonden.

Auditie voor spek en bonen

Dan is het zover: De meiden mogen, met het zojuist geleerde, auditie doen bij The Bold and the Beautiful! Niet voor het echie, hoor. De winnares mag eigenlijk gewoon vijf minuten met de steracteur een stukje spelen, en krijgt dat dan op een videoband mee naar huis. “Goed voor je portfolio!”, aldus Rachel.

Hier zien we ook Loiza voor het eerst acteren. En hoewel de soapjury het goed vond, lag ik onder mijn stoel van het lachen. Het was zó over de top!

FashionmilkHNTM4_04

Rachel, Laurie en Loiza presteerden volgens de casting director het beste, en mogen het stukje nogmaals herhalen voor de producer. Uiteindelijk wordt het Laurie die wint, en dat is eigenlijk ook hartstikke logisch. Zij was altijd al meer actrice dan model, en het zou me niets verbazen als we haar na HNTM straks in GTST terugzien. Als de tweelingzus van Lorena, of zo.

FashionmilkHNTM4_05

Is det wat joe want? For mie to fiel peen?!

Vuile (af)was

De meiden die al eerder afvielen in deze acteer-challenge, zitten in de villa een huishoudschema te maken. Iedereen pleurt ook maar z’n vieze borden in de gootsteen… Jackie en Celine zijn nogal bevlogen, en als Sterre toegeeft dat ze heus wel eens een bord in de gootsteen heeft gezet, schreeuwt Jackie bijna tegen haar: “Doe je dat hier?!”

FashionmilkHNTM4_06

FashionmilkHNTM4_07

“Euh, ja, sorry ehm…”

Yara Fay kan er niet tegen, en ook Rachel vindt het belachelijk. “Je moet wel van je afbijten hoor schat!”, zegt ze tegen Sterre.

De productie heeft gehoord van dit akkefietje en stuurt als de wiedeweerga Fred richting het huis. “Hallo, kan ik jullie ergens bij helpen? Hoe is de sfeer?” “Prima hoor”, mompelen de meiden. Later horen we in de confessions dat Jackie, Celine én misschien ook wel Loiza de sfeer in huis aardig verzieken.

FashionmilkHNTM4_08

Vet gezellig hiero!

Amy vraagt hulp bij het tonen van haar emoties, want ze lijkt maar één emotie te hebben: boos. Fred raadt yoga aan, sporten, en gewoon af en toe eens hard gillen. Amy beseft dat haar tijd op begint te raken, en gaat er alles aan doen.

Nu met gespierde hunk

Dan is het tijd voor de fotoshoot. Deze wordt gehouden in het Goldstein House, een magistrale villa die al eerder gebruikt is in grote Hollywoodfilms. Lisa is niet erg impressed: “Je zou het maar moeten schoonmaken!” Amy vindt het net een huis uit een horrorfilm, waarna de montage even heerlijk losgaat.

FashionmilkHNTM4_12

De shoot is voor sieradenmerk Zinzi – whooo sponsormoment! – en de modellen poseren niet alleen, maar met een knappe man. Althans, knap… Nou ja, hij was gespierd, laten we het daarop houden.

FashionmilkHNTM4_09

FashionmilkHNTM4_10

“Oh em gee, het heeft een piemel!”

Bij deze shoot konden de modellen mooi het geleerde van de acteerles in de praktijk brengen, want er was een verhaal. Of nou ja, eerder een flinterdun verhaallijntje met de diepgang van Fifty Shades of Grey: “Bobbi is de man die je al de hele avond hebt zien staan in tha club. En nu ben je bij hem thuis.” Ah, cool story bro.

We horen Fred nog even roepen dat het stijlvol moet, en niet te seksueel, waarna Bobbi de spierbundel bijna Loiza’s nek likt. Euhm.

FashionmilkHNTM4_11

Lisa doet het goed, en ook Yara Fay en Rachel lijken het prima te doen. Sterre daarentegen verliest haar focus, en ziet er heel oncomfortabel uit.

FashionmilkHNTM4_13

Als Celine de shoot in vijftien shots nailt, kan ze het niet laten om even duidelijk te laten merken wie de baas is. Als ze terugkomt bij de andere meiden, herhaalt ze nog even alle complimenten die ze van de fotograaf kreeg. Is dit waarom de andere meiden haar niet mogen? Ik kan het me zo voorstellen.

Jackie doet het niet zo goed. De fotograaf vindt haar niet inspirerend, en wil snel door met de volgende.

En da’s Laurie. De gespierde hunk moet tussen haar benen staan, terwijl zij op het aanrecht zit. Celine en Jackie soppen bijna weg: “Als ‘ie z’n broek uitdoet, tjoept ‘ie er zo in!” Als Laurie dan vervolgens zegt dat het “echt even erinkomen” was, hebben de meiden de grootste lol.

FashionmilkHNTM4_14

Dan is Amy. Waar iedereen een afgang verwacht, doet ze het eigenlijk best hartstikke goed. We horen Fred op de achtergrond nog roepen: “Echt een Chanel-meisje!”, en dat zijn we met hem eens. Helaas, voorlopig moet ze het doen met Zinzi.

Anouk Smulders houdt niet van roddelen

Tijd voor de grootste grap ever. Het is jury-time, en Anouk presteert het te zeggen: “Fred heeft een ontzettende hekel aan roddelen, en ik misschien nog wel meer!” Anouk Smulders. Panellid bij roddelprogramma RTL Boulevard. Getrouwd met Edwin Smulders, de paparazzo. Heeft een hekel aan roddelen. Hou op met me hoor.

Het blijft overigens bij deze mededeling. Waar iedereen zit te wachten op een janksessie waarin de strubbelingen worden uitgesproken, zien we niks van dat. Pfff, gemiste kans!

De foto’s

Voordat ik ga zeggen wat de jury ervan vond, wil ik er zelf, in de hoedanigheid van fotograaf, ook wat over zeggen. Want wat is dit voor een rommel, man!

Ten eerste, alle foto’s lijken te zijn uitgerekt. Ten tweede: je schiet voor een sieradenmerk, maar op veruit de meeste foto’s zijn de helft van de sieraden (vooral op de vingers) niet scherp? Ten derde: waarom krijgt iedereen bijna een close-up, behalve Yara Fay? Op haar foto mag je met een loep naar de sieraden zoeken, en trekt de skyline meer de aandacht dan Yara Fay en haar hottie, ook al lagen ze daar butt naked te seksen. Nou goed.

1442865282_Amy-JPEG_5

Amy – Enne, staat daar nou een lamp rechtsonder?

1442865273_Celine-JPEG_5

Celine met onscherpe vingers…

1442865261_Jackie-JPEG_5

Jackie – Had iemand dat raam niet even kunnen zemen? En wat is dat strookje zwart, helemaal rechts? Toch geen softbox hè…

1442865251_Laurie-JPEG_5

Laurie – Photoshop fail? Kijk die huidskleur van haar benen!

1442865239_Lisa-JPEG_5

Lisa

1442865229_Loiza-JPEG_5

Loiza – En even zwaaien naar het team, in de spiegel in het midden!

1442865218_Rachel-JPEG_5

Rachel met onscherpe arm en hand…

1442865187_Sterre-JPEG_5

Sterre die de ketting totaal niet verkoopt…

1442864780_Yara-fayJPEG_5

Ennnn de skyline van Los Angeles – Oh wacht, ik bedoel, de foto van Yara Fay!

Yara Fay krijgt kritiek: May-Britt vindt haar benen niet mooi. Hoewel het inderdaad niet de allerbeste foto is (waren er echt geen betere?), zie ik nou net weer weinig mis met die benen. In tegenstelling tot de foto van Laurie overigens, al is dat meer aan de photoshopper te wijten…

Jackie krijgt de vraag of ze bang is voor de fotocamera. Aangezien we in de eerste recap prachtige foto’s hebben gezien van Jackie pre-topmodel, lijkt me dat toch niet het geval.

Als Rachel haar foto te zien krijgt, gebeurt er iets raars. Ze begint direct te huilen, blij dat ze eindelijk eens een goede foto heeft. De voltallige geeft haar een staande ovatie. Huh, wat? Waarom moest dat?

FashionmilkHNTM4_15

FashionmilkHNTM4_16

Sterre en Yara Fay belanden in de bottom two, en het is Yara Fay die het veld moet ruimen. Onterecht, in mijn ogen. Waar Yara Fay het nog goed deed bij de acteerles, heeft Sterre de hele aflevering prut gepresteerd. Enne, wie moet ons nu voorzien van snarky opmerkingen? Buh. Stom.

Nou goed. Als we het voorstukje mogen geloven, gaat Loiza volgende week dan toch echt haar geheim vertellen. Wij zitten weer klaar!

Random lijstje

Omdat ik zelf even niks kon verzinnen, deze keer het lijstje van ex-kandidate Lesley van Helden!

Verrassing tijdens de shoot : Lisa
Gaat voorlopig nog niet naar huis : Laurie
Genaaid door de fotoselectie : Yara Fay
Emotionele uitbarsting van de week : Rachel
Potentiële finalisten : Loiza, Jackie, Lisa, Laurie

3 reacties op “RECAP: Holland’s Next Top Model #4 – Waar we niet van roddelen houden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *