RECAP: Holland’s Next Top Model #3 – Million Dollar Tandpasta

Terwijl overal ter wereld de obsessie met celebrities toeneemt, ontwikkelt Los Angeles zich tot modestad. Tom Ford, Louis Vuitton, Jeremy Scott: allemaal kozen ze voor The City of Angels, en dat is ook precies wat Holland’s Next Top Model deed. We’re going to LA!

De meiden komen na een lange vlucht aan in hun nieuwe verblijf, deze keer wél gewoon een villa met zwembad. Yara Fay roept “shotgun!” en claimt direct het beste bed, samen met vriendinnetje Demi. De rest is ook al snel bezet, waarna een good old tapmaddel-trucje uit de kast wordt gehaald: er zijn te weinig bedden! Drie pechvogels zijn veroordeeld tot twee luchtbedden.

FashionmilkHNTM3_01

Shotgun!

FashionmilkHNTM3_02

Meh.

Pittige tijden

Dat is echter niet waar Sterre verdrietig om is. Zij had verwacht met Laurie op een kamer te slapen, omdat ze dat in Amstelveen ook deden. Laurie is echter vreemdgegaan met Loiza, tot grote ontsteltenis van Sterre. “Het is niks persoonlijks, ik ga met iedereen goed om!”, aldus poppetje Laurie. Of Loiza het echter ook zo goed meent…?

FashionmilkHNTM3_03

Yara Fay doet intussen haar best om als sociopaat van de week door te gaan. “Ik kan gewoon niet met mensen meeleven! Als ze huilen, denk ik: tja, vervelend…” Een goede tactiek, zo blijkt later.

Burn baby burn

FashionmilkHNTM3_04

Deze T-shirts zijn gesponsord door…

De volgende dag worden de meiden verwacht op Venice Beach, alwaar ze aan de slag moeten met personal trainer Jörgen de Mey. In de hitte en de volle zon. Dat is natuurlijk wachten op instortende meisjes zonder conditie. (Kuch, Amy, kuch.)

Yara Fay mag eigenlijk helemaal niet sporten in de zon, omdat ze dan een zonnesteek kan krijgen. Toch zet ze door. Rachel krijgt het eventjes zwaar en raakt buiten adem, maar verder gebeurt er teleurstellend weinig.

FashionmilkHNTM3_06

Rachel is buiten adem en gaat er even bij liggen…

FashionmilkHNTM3_05

…maar desondanks kiest Tara Martin voor Rachel bij haar shoot!

Totdat… Surprise! Tassenontwerpster Tara Martin blijkt de meiden de hele tijd geobeserveerd te hebben, want ze gaat er vijf uitzoeken voor haar casting! Ze kiest Rachel, Jackie, Loiza, Yara Fay en Celine.

De casting is niet zomaar een casting: het blijkt een bokstraining! Wie het best bokst, krijgt de job. Celine gaat het niet worden, die staat er als een uitgebluste zoutzak bij. Tara Martin kiest voor de meiden die ze op het strand ook al als eerste noemde: Rachel en Jackie. Zij mogen direct door naar haar en make-up.

FashionmilkHNTM3_08

FashionmilkHNTM3_09

Lol, dat wordt ‘m dus niet, Yara Fay en Celine!

Voor wie nu zit van: the fuck I just read? Het ligt niet aan jou. Ja, modellen moeten sporten. En ja, modellen moeten castings doen. Maar doorgaans toch niet tegelijk, haha!

Pimp my bag

Op de shoot blijkt dat Tara Martin eigenlijk geen tassenontwerpster is, maar een tassenbeschilderaar. Ze pimpt Louis Vuittonnetjes, zeg maar. Rachel rockt de shoot, en verzucht: “Ik wist niet dat ik het kon!” Ehm, nee, daarom heb je jarenlange ervaring bij Max Models…

11201504_1476201299346911_121020034_n

Rachel voor DTLAcustom door Solmaz Saberi

Million Dollar Smile

De volgende dag is het tijd voor het Grote Sponsormoment: de meiden schieten de Colgate-campagne! De setting is een rode loper, want hey, Hollywood. Ex-jurylid Sharon Mor Yosef fotografeert. Celine denkt dat het een eitje gaat worden: “Ik poets altijd mijn tanden…” Jep, da’s de vereiste skill!

In jurken van Kevan Hall gaan de meiden over de catwalk. Maar voordat het zover is, moeten ze natuurlijk nog even doorpassen. Sterre krijgt het compliment dat ze op Cindy Crawford lijkt, maar zegt niet te weten wie dat is. Autsj! Celine worstelt met haar jurk: haar boobs zijn too big!

FashionmilkHNTM3_10

…tjirp tjirp tjirp…

FashionmilkHNTM3_11

Voor Colgate moet je natuurlijk je beste tandpasta-smile opzetten, maar Amy ziet dat niet zo zitten: “Ik lach nooit, ik kijk altijd boos.” Ze vindt haar tanden lelijk. Arme Amy. Zo’n edgy, editorial meisje, dat nu in zo’n commerciële foto wordt geduwd… Als dat maar goed gaat!

De meiden zitten rustig te kletsen en te wachten, als Fred boos naar ze toe komt. “Jullie oefenen helemaal niet! En jullie missen energie!” Eh, ja, jetlag, weet je wel? Nou goed, ze hebben straks vijf minuten om hun shot te nailen, want tja eh, waarom ook langer de tijd nemen en zorgen dat de foto ook daadwerkelijk goed wordt?

P-p-paparazzi!

Celine is als eerste aan de beurt, en wandelt zo over de rode loper, langs de neppe pers, richting camera. Fout! Ze had de “pers” te woord moeten staan, net als een echte Hollywood-ster! Ik durf overigens te wedden dat, wanneer ze dat had gedaan, de jury was gaan zeiken dat ze zich “liet afleiden” en dat “een model altijd op haar doel gefocust moet zijn!”

Als Lisa aan de beurt is, probeert Anouk bij haar een smile op te wekken: “Denk aan een heel gaaf moment!” Lisa denkt aan thuis en barst in tranen uit. Heimwee!

Sterre wordt ondervraagd door de “paparazzi”, maar op de vraag van  wie haar jurk is, stamelt ze: “Jan Hill! Nee wacht, Kevin Hill!” Ehm, bijna!

FashionmilkHNTM3_15

FashionmilkHNTM3_16

Ik reken het goed…

Loiza geniet van alle aandacht op de rode loper, daar doet ze ’t voor. Demi heeft het moeilijk en ook Amy zien we worstelen, terwijl pro Jackie heupwiegend over de rode loper gaat alsof ze thuis al drie oscars op de plank heeft staan.

Te dom om te poepen

FashionmilkHNTM3_17

Terug in het modellenhuis is het tijd voor een roddelmomentje. Yara Fay, Celine en Loiza liggen op bed te chillen, als ze opmerken dat Sterre nog te dom is om te poepen. Celine: “Ze zeggen wel dat er geen domme vragen bestaan, maar als je haar soms hoort…” Bitch points! Bitch points!

Thuiskomen met Dirkje

Tijd voor de eliminatie. Anouk laat weten niet echt tevreden te zijn. Ze vroegen om een Million Dollar Smile (ik denk dat contractueel vastgelegd was dat ze die term minstens drie keer moesten herhalen in deze episode), maar de meiden deden niet genoeg hun best!

Ook May-Britt en Dirk zijn mee naar LA, tot groot genoegen van laatstgenoemde, die back in z’n hometown is. Eh, ja. Ook tassenbeschilderaarster Tara Martin is aangeschoven, en daarmee is de jury compleet.

De foto’s

Pssst: de oplettende kijker ziet dat sommige jurken, die eerst roze of paars waren, nu ineens stemmig Colgate-rood geworden zijn!

1442260020_AMY_5

Amy

1442260011_CELINE_5

Celine

1442259999_DEMI_5

Demi

1442259982_JACKIE_5

Jackie

1442259971_LAURIE_5

Laurie

1442259959_LISA_5

Lisa

1442259946_LOIZA_5

Loiza

1442259922_RACHEL_5

Rachel

1442259891_STERRE_5

Sterre

1442259858_YARA-FAY_5

Yara Fay

Laurie deed het goed, maar Sterre deed het nog net even iets beter: zij wint de campagne. Amy’s lach is volgens Dirk “meer Disneyland dan red carpet”. Wij zijn onder de indruk, en vinden dat Amy het nog voortreffelijk heeft gedaan. Niks mis met Disneyland!

Bij Rachel twijfelen wij ernstig of dit echt wel haar beste foto was: ze staat erbij als een zoutzak. Ze had meer moeten oefenen, en volgens May-Britt moet ze wat aankomen in haar gezicht. Eh, ja, of ze moeten haar gewoon beter opmaken en belichten? Gelukkig waren haar foto’s voor de tassendame wél goed, dus Rachel is safe.

Lisa deed het goed, net als Jackie. Demi daarentegen… Ze vertelt Anouk dat ze slecht is in neplachen, en dat was een kapitale fout! “Nép-lachen?! Maar dát wilden we ook niet!” Nee, de rest had oprecht de tijd van hun leven, nou goed? Demi belandt in de gevarenzone.

Celine mist de glamour, en wederom die contractueel bepaalde Million Dollar Smile. Ook Yara Fay deed het niet zo goed: zij moet, net als Demi, even blijven staan.

Dan is Loiza. “First of all, great ass!”, aldus Dirk. Nu ben ik totaal geen feminist, maar ehm. Hoe is dát een gepaste opmerking? Loiza’s foto is mooi, dus zij mag door.

Dan is het tijd om te beslissen: Demi of Yara Fay? De productie heeft hier vast een aardige vinger in de pap gehad, want bitch-in-the-making Yara Fay is door. Wij willen drama, en aan de previews te zien, krijgen we dat volgende week ook. Yaaaaaaas!

Compleet ongefundeerde meningen

Grootste verrassing op de shoot: Amy
Mooiste jurk: Yara Fay
Team Yara Fay of Team Sterre: Ben ik nog niet over uit
Lelijk eendje wordt zwaan-story: Amy
Genaaid door de productie: Rachel
Gedoodverfde winnaar: Nog steeds Loiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *