RECAP: Holland’s Next Top Model #3 – Huilie huilie

De derde aflevering van Holland’s Next Top Model begint met een bootcamp. Fred maakt de modellen-in-spé wakker en ze moeten, in Twingo’s, naar een adres in Rotterdam.

In the navy

Het bleek een marinebasis. Hier zal worden getest hoe ver de meiden kunnen gaan, want ja, dat zal je ook moeten doen in de modewereld. Ook “goed luisteren” en “de opdracht begrijpen” zien we terug in de fashion bizz, dus eigenlijk lijkt de marine bést wel op modellenwerk. Of zo.

fashionmilkHNTM3-01

De dames kregen drie minuten om om te kleden, maar god forbid, ze deden er vier minuten over. Dat zal ze later nog betaald gezet worden. Maar nu eerst: rennen!

fashionmilkHNTM3-02

Lincey krijgt al snel een paniekaanval, als ze buiten adem raakt. Later horen we dat ze ook last van haar buik had. De drill instructor schreeuwt haar toe dat ze het wél kan, en ze pusht door. Heel goed, want ook in de modellenwereld moet je over je grenzen heen gaan, aldus de voice-over.

Niet veel later moeten de meiden, als straf voor die minuut te laat, door een vieze baggersloot waden. Met waar teamwork weten ze op het bruggetje aan het einde te klimmen. Knap hoor, dames!

fashionmilkHNTM3-03

fashionmilkHNTM3-05

De spoiler-hoed

Oké, we moeten iets bekennen. We zaten fout. De hoeden die de meiden op hun hoofd hebben na make-overs zijn niet out of shame, het zijn anti-spoiler-hoeden. Wat dan wel weer een giga spoiler is, want goh, wie zouden er deze aflevering gemetamorfoost worden…

fashionmilkHNTM3-22

fashionmilkHNTM3-21

fashionmilkHNTM3-23

Over de streep

Maar eerst: huilen! Fred gaat helemaal Arie Boomsma, want we spelen hier een aflevering “Over de streep” na. “Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat…” Fred begint, en vertelt dat hij vroeger enorm gepest is. De meiden volgen, waardoor we nu weten dat Aisha is gevlucht uit Burundi en geen ouders meer heeft, Sannes ouders gescheiden zijn en Holly’s vader… Oh ja, da’s Herman Brood, voor wie heeft zitten slapen. Een kleine, beeldende samenvatting:

fashionmilkHNTM3-06

fashionmilkHNTM3-07

fashionmilkHNTM3-08

fashionmilkHNTM3-11

fashionmilkHNTM3-15

fashionmilkHNTM3-09

fashionmilkHNTM3-16

fashionmilkHNTM3-17

fashionmilkHNTM3-20

Meer make-overs

Na deze huilsessie kondigt Fred aan dat morgen de make-overs, part two op de planning staan. Hier zien we even een vreemd momentje. Sanne zegt, mét spoilerdoek om haar hoofd: “Ik hoop niet dat ze me morgen kaal gaan scheren…” Euhm. Ze heeft die make-over toch al lang en breed gehad op dat moment? Go, productie!

Goed. Make-overs dus. Allison, Roos, Lincey, Sanne en Liz zijn aan de beurt. Mogen we even boos worden? Mooi.

fashionmilkHNTM3-41

What the hell, mensen! Linceys blik zegt precies wat wij denken: Are you f*cking kidding me? Helaas, het is geen grapje. Dood- en doodzonde. Echt waar.

Bij de andere meiden is het resultaat wisselend. Zo vinden wij op Fashionmilk HQ de make-overs van Allison (coupe Halle Berry) wél geslaagd, net als de iets donkerdere kleur van Sanne.

fashionmilkHNTM3-43

fashionmilkHNTM3-40

Liz is door haar make-over spontaan tien jaar ouder geworden. Toegegeven, de uitgroei waarmee ze binnenkwam was ook geen succes, maar wij zijn niet al te enthousiast.

fashionmilkHNTM3-34

fashionmilkHNTM3-35

En Roos? Die gaat van Lindsay Lohan in “The Parent Trap” naar Lindsay Lohan een paar jaar later. Nu hopen dat het bij Lindsays uiterlijk blijft…

fashionmilkHNTM3-37

fashionmilkHNTM3-38

Shoulders naar achter!

De meiden die geen make-over krijgen, wordt verteld dat ze geïnterviewd gaan worden door een Britse journaliste van Stylist Magazine. Het blijkt echter stiekem een lerares Engels. Wij zeggen, gemiste kans. Wie herinnert zich nog ANTM seizoen 1, waar een nep-journaliste sleaze and dirt uit de meiden probeert te trekken? Dát was leuk geweest! Nou goed. Interviews.

fashionmilkHNTM3-24

June spreekt prima Engels. Holly komt even niet uit haar woorden maar doet het verder ook prima. En dan komt Debbie.

fashionmilkHNTM3-26

“Dus HNTM komt op tv, en ook al win ik niet, als ik dan ’n maandelijks bedrag betaal…” Wie legt ‘m ons uit? Wij snappen er he-le-maal niks van!

fashionmilkHNTM3-27

Aisha is de volgende. Ze blundert, maar, zo weet ze ons te vertellen, zo gaat het helemaal niet op een “kesting”. Daar laat je gewoon je “portefolio” zien, en zeg je je maten. Hmm, oké.

fashionmilkHNTM3-28

En dan Nicky. Oh-oh, wat een drama. Ze studeert build-eh… Nou ja, bouwkunde dus. En de andere meiden, die zeggen: “put your shoulders naar achteren…” De dames rollen over elkaar heen van het lachen.

fashionmilkHNTM3-32

Shooting time

Het is weer tijd voor de fotoshoot. En het wordt spannend, want de modellen gaan sa-men-wer-ken. Hun tegenspeler is fashionable, trendy, kleurrijk, lekker wendbaar en… Oh, cut the crap! Het is gewoon die eeuwige Twingo! Fred doet het voor.

fashionmilkHNTM3-49

De modellen poseren in kleding van Liselore Frowein, die ons wel heel bekend voorkomt uit de laatste Fashionmilkshoot. Liselore is ook aanwezig, ze mag tijdens de presentatietekst van Anouk heel bevallig een kledingstuk omhoog houden.

fashionmilkHNTM3-47

Erg bedreven in styling is Liselore overigens niet: Sagal bleek tijdens de shoot haar horloge nog om te hebben. Oeps! Het team wordt boos op Sagal, maar niemand vraagt zich af waar de stylist was? De art director? De fotograaf?

En daarbij, of gaan we dan te ver: Het jasje van Sagal had erg lange, wijde mouwen. Dat horloge was amper te zien! En zoals Sagal ook zei: je kunt het gemakkelijk wegshoppen. Wij vermoeden dat het horloge uiteindelijk ín de foto van Sagal is geshopt. Helaas zijn de beelden deze week zo klein, dat we het niet met zekerheid kunnen zeggen.

fashionmilkHNTM3-50
Zie jij een horloge?

Allison had het moeilijk tijdens de shoot, want ze had nog spierpijn van de bootcamp. Liz bungelt dat het een lieve lust is en zegt, in een verrassend boers momentje: “Ik haup dat et goed genoeg is voor nieuw yorrek!”

fashionmilkHNTM3-53

fashionmilkHNTM3-52

fashionmilkHNTM3-54

Ook de andere meiden doen hun best. Nicky overtreft zichzelf en doet moves die niet zouden misstaan in “Crouching Tiger, Hidden Dragon”.

Omdat het haar van de meiden met tien kilo hairspray is vastgelijmd, krijgen de modellen van de sponsor een fles shampoo mee. Ontwikkeld met Claudia Schiffer, speciaal voor dood modellenhaar. Was die knipbeurt van eerder deze aflevering dan eigenlijk wel nodig?

fashionmilkHNTM3-55
Koop deze shampoo! Koop deze shampoo!

De foto’s

2014-a3-Aisha
Aisha

2014-a3-Allison
Allison

2014-a3-Debbie
Debbie

2014-a3-Holly
Holly

2013-a3-June
June

2014-a3-Lincey
Lincey

2014-a3-Liz
Liz

2014-a3-nicky
Nicky

2014-a3-Roos
Roos

2014-a3-Sagal
Sagal

2014-a3-Sanne
Sanne

De eliminatie

Nog een continuïteits-dingetje: Lincey verschijnt voor de jury ineens met een pony. Huh? Dat hebben we even gemist.

fashionmilkHNTM3-56

Anouk stelt de juryleden voor, waarbij Amayzine.com ineens “hét beautyplatform van Nederland” wordt genoemd. Sorry, je kunt Amayzine veel noemen… Maar niet dat.

Zoek je echt een beautyplatform? Check Beautylab.nl eens. #teamserena

Aisha heeft het niet heel goed gedaan. “Ik dacht aan te veel”, zegt ze, zoekend naar een verklaring. “Ik had het idee dat je nérgens aan dacht”, aldus Anouk. Wow, bitch-points!

fashionmilkHNTM3-57
Tssk!

Nicky krijgt te horen dat haar foto het beste was van de hele shoot. Sagal krijgt weer de volle laag: “I don’t know what you’re selling. Are you selling a watch, are you selling cars…” Oh come on! Cut the crap. May-Britt doet er nog een schepje bovenop: “Je had een rolex om, dat hoort niet! Het is ongebruikelijk, ongepast…” Dat jullie het even weten, modellekes-in-spé. Voortaan je Roley thuislaten.

Roos en Sagal zijn bottom two. Ze staan zij aan zij voor Anouk als de shocker komt: een dubbele eliminatie! Beiden mogen niet mee naar New York.

fashionmilkHNTM3-59

Hand in hand lopen de dames weg. Roos is niet zo verdrietig, ze kan altijd nog naar New York. Sagal gaat lekker zelf naar NYC: “en dan níet in Economy!” Zo verlaat onze diva the building.

fashionmilkHNTM3-60

fashionmilkHNTM3-61

Een reactie op “RECAP: Holland’s Next Top Model #3 – Huilie huilie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *