RECAP – Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 7

Het is gedaan met de zoetsappigheid. Waar we de voorgaande weken nog verzuchtten dat het de productie niet lukte om drama te creëren, geven ze ons deze week wat dat betreft niets te klagen. Ze moesten er ver voor gaan, true, maar dan heb je ook wat.

CASTING

Al beginnen we deze aflevering met een follow-up: de casting van Bo bij fotograaf Simon Harris. Het wordt een awkward stukje, waar lieve Bo heel enthousiast haar portfolio wil laten zien aan het model dat naast haar zit, wat voor verwarring zorgt bij het stoïcijnse, doorgewinterde model. “Wil joe see mai pictjurs?” – “I’m not the one judging you..?”, zegt het model met een mix van verwarring en desinteresse.

nietongemakkelijk
Dit is niet ongemakkelijk, ik herhaal…

SHOOTEN OP EEN DUBBELDEKKER

De volgende dag zien we Fred van Leer, die de meiden wel even uit bed gaat trommelen. Met een pan. Want zo gaat dat, in de modellenwereld. ROEKOE ROEKOE, blèrt hij, terwijl hij bij de meiden op de bedden ploft. Shoot-time!

ROEKOEFUCKYOU
Eh, ook goeiemorgen!

Haar en make-up worden gedaan in het appartement, en de meiden worden in bijzondere jurken gestoken door stylist Ozzy Shah. De creaties zijn enigszins dierlijk, zo heeft Baldijntje een jurk met een slang aan. De meiden denken dat ze vast met vogelspinnen moeten poseren, en Daelorian maakt zich nodeloos druk. De shoot blijkt namelijk helemaal niet met enge beesten te zijn, maar op een rijdende dubbeldekker!

Dat rijden, dat is natuurlijk helemaal niet praktisch. Ook niet voor de fotografe; haar equipment waait om. De modellen worden van links naar rechts geslingerd, en moeten zo nu en dan bukken voor een gevaarlijk dichtbijkomende tak.

lampenwaaien

Volgens de fotografe werkt Kelsey niet hard genoeg, en Baldijntje doet het ook niet super: ze trekt nogal een raar mondje en ze is snel afgeleid. Knip naar een shot waarin Baldijntje naar beneden zwaait: “Hoooooi!”

Anke heeft volgens de fotografe maar één gezicht, al is dat gezicht wel sterk. Daelorian is beautiful en amazing, maar zien we achteraf toch een beetje twijfelen. Ofwel we zien hier de productie erg veel moeite doen om een rechtvaardigingsgrond te creëren voor wat we later gaan zien, ofwel de confessionals zijn daarna opgenomen.

Bo is all kinds of amazing, maar heeft bij het shooten wel haar jurk gescheurd. “Slopen is kopen!”, grapt Fred, maar niemand doet eigenlijk echt moeilijk. Verbazingwekkend, want ik denk dat menig stylist woest zou zijn, als je per ongeluk het Chanelletje in tweeën ript.

Van Nikki zien we niet zo heel veel, maar de fotograaf was er in ieder geval blij mee. Ze hoopt dat er goeie shots bij zitten. Ja, dat hopen wij ook.

DRAMA VOOR GEVORDERDEN

Even later zien we de meiden op de hotelkamer, als Fred een challenge voor ze heeft. De modellen moeten met een tablet foto’s van elkaar maken, waarin ze expressies laten zien. Of eigenlijk, de expressie: “Ik wil naar huis bellen!” Met Sizz! Of zo. Ze mogen daarna onderling bepalen wie er wint, en deze winnaar mag dan, jawel, drie minuten bellen. We beginnen te vermoeden dat bellen in het buitenland erg duur is bij Sizz.

De meiden hebben de grootste lol. Bo gaat op haar kop staan, zo graag wil ze bellen, en ook de rest gaat helemaal los. Het kiezen van een winnaar levert niet de gewenste bitchfight op, want de meiden schrijven, waarschijnlijk op aanraden van de goedheid zelve Nikki, gewoon allemaal een naam op een briefje. De stemmen worden geteld, en Daelorian wint.

bohandstand

ankefoto

Maar ho! De productie wilde godverredomme eindelijk eens drama, dus het is tijd voor drastische maatregelen. Fred wordt opgetrommeld, om die vreselijk lieve, aardige meiden eens een lesje te leren. “Wat zijn dit voor foto’s?! Ik zie geen modellen!” De meiden krijgen een preek. Ze hadden deze doe-het-zelf-tablet-shoot heeeeel serieus moeten nemen, en als een model moeten poseren. Ik denk dat Fred nog nooit een van onze Instagram-posts gezien heeft.

Om zijn punt kracht bij te zetten, besluit hij dat niemand mag bellen. Fuck you, Daelorian! Bekijk het maar met je prijs. Daelorian is niet blij, maar houdt zich in. Fred wil nieuwe foto’s maken, en daarvan moeten de kandidaten een nieuwe winnaar uitkiezen. Je zag ze denken: “We kiezen gewoon weer hetzelfde!” Maar als je de productie van HNTM een beetje kent, weet je dat dat geen optie is. Ze moeten eerlijk kiezen, en nu wint Anke.

sterffred
“Fuck you Fred, fuck you!”

Gelukkig is Fred niet helemaal een lul, want ook de rest van de meiden krijgt vijftien minuten beltegoed om te verdelen. Als de dames al niet gingen janken, gaan ze dat nu wel.

STIJL EN KLASSE

De volgende dag krijgen de modellen een lesje stijl van Sabine Geurten. Of nou ja, ze krijgen een lesje knippen en plakken. Uit een stapel magazines moeten ze een moodboard creëren, want modellen moeten een eigen stijl hebben. Dat is waar. Als je als model op een casting aankomt in je Nickelson-jas en met oorbellen zo groot als zijwielen, dan maak je geen beste indruk. Al vragen wij ons ernstig af of de looks van Nikki en Anke nou zo’n succes zijn.

kippenpak
Het kippenpak

Fred maakt nog even van de gelegenheid gebruik om Kelsey af te zeiken. Ze heeft een Boer Zoekt Vrouw-stijl, en om dat te illustreren gooit hij haar uitgezochte kleding op de grond. “Ik denk, oh, iemand heeft z’n oude kleding neergerot…” Vriend, als ik een Marc Jacobs-look in een hoek smijt, ziet dat er ook niet uit.

pleurmaarneer
Gooi daar maar neer!

Over Baldijntjes bandana valt daarentegen echter niemand. Wonderbaarlijk.

stijlvol
Uh-huh…

De modellen gaan in hun uitgezochte looks naar Specsavers. Daar moeten ze een bril uitkiezen die bij hun outfit past. Huh, maar, zagen we dat ook al niet in aflevering 5? Wij hebben het gemist op Fashionmilk HQ, maar kennelijk is het als model echt mega belangrijk dat je een goede bril kan uitzoeken. Ook als je 20/20 vision hebt.

Nikki doet dit het beste en wint vijf brillen – voor elke dag een andere look. Fred is nog niet zo ver met het leren van de kalender.

DE FOTO’S

2013_w7_kelsey

Kelsey krijgt te horen dat ze op elke foto hetzelfde kijkt. Ze wordt verzocht even te blijven staan.

2013_w7_anke

Anke heeft ook niet een al te beste foto, al vragen wij ons af hoe dat komt. Was er echt geen betere keuze? Daarbij veranderde ze wel met haar lijf, maar niet met haar gezicht. Ook zij moet nog even blijven staan.

2013_w7_baldijntje

Baldijntje heeft een heel vette foto, maar ook zij moet nog even… Ooooh, wacht, we krijgen ‘m door!

2013_w7_daelorian

Daelorian heeft een amazing foto, waarop ze lang en sierlijk lijkt.

2013_w7_bo

En ook Bo heeft een prachtige foto. Stylist Ozzy, die deze week gastjurylid is, wil zelfs een sexchange ondergaan en dan Bo worden. Well, that escalated quickly! Anouk is benieuwd naar de groei die Bo in een jaar tijd kan doormaken, en daar zijn wij het roerend mee eens.

2013_w7_nikki

Nikki is mooi-mooi, maar moet er een schepje bovenop doen. Een kritiekpunt dat we vaker gehoord hebben.

THE FINAL THREE

En dan! Vergeet bovenstaande kritieken, want nu volgt er iets belachelijk randoms. Dit blijkt al het einde te zijn van het buitenland-avontuur, want ineens worden er drie meisjes bekendgemaakt die direct naar de finale gaan. Voor de twee anderen wordt het spannend: daartussen moet de kijker thuis een keuze maken.

Om deze wassen neus van een stem-actie zo succesvol mogelijk te laten verlopen (lees: om zo veel mogelijk geld binnen te halen), moeten die twee in de gevarenzone natuurlijk wel de publiekslievelingetjes zijn. En daarom, compleet onterecht direct door naar de finale: Anke en Nikki! Bo gaat ook direct naar de finale, maar hey, als dat niet was gebeurd hadden we gisteravond ons hoogste paar hakken opgegeten.

Nu wordt het echt spannend. In de gevarenzone zitten… Daelorian en Baldijntje! Vergeet die geweldige foto’s van vandaag, vergeet de geweldige foto’s in de voorgaande afleveringen. Daelorian en Baldijntje mogen stemmen gaan hosselen als een gek. Volgens de reacties op het Instagram-account van HNTM belooft het ontzettend spannend te worden. Not.

cap

Kelsey vliegt eruit, samen met haar neppe Marant-jasje.

7 reacties op “RECAP – Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 7”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *