RECAP: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 6

De overgebleven zeven dames van Holland’s Next Top Model zijn afgereisd naar Londen. Met enige moeite weten ze met de metro van het vliegveld naar het appartement te reizen, alwaar Nikki direct het fijnste bed claimt, en Daelorian op de slaapbank eindigt. Maar ach, daar slaapt ze ook goed op.

Catwalk in het bos

De volgende ochtend is het tijd voor de eerste challenge. De meiden moeten over een rode loper slash catwalk lopen, die ergens op een tuinpaadje is gelegd. Het paadje is niet vlak en onder de loper liggen nare steentjes, best een pittige opgave dus. Aan het einde van de “catwalk” staat een catwalkfotograaf, die de meiden vastlegt. “Klik-klik-klik-klik-klik…” Ja, daar moet wel een goede foto bij zitten.

We zijn eigenlijk wel benieuwd naar de shots van Baldijntje, die met haar schoen in haar jurk verstrikt raakte en die op heel oncharmante wijze weer probeerde los te maken. Helaas, we moeten het doen met de screenshots.

baldijntjejurk

baldijntje2

baldijntjeclose

wtfdoetzij
Nikki: “Als je dit op de catwalk doet, da’s niet goed…”

Opvallend trouwens, dat ze hier maar weinig kritiek op kreeg. Anke loste haar wardrobe malfunction sierlijker op; subtiel schoof ze het afgegleden schouderbandje terug op z’n plek. Ze won dan ook de challenge.

Een dure bar met dure mensen

Even later zijn de meiden samen met Fred in de bar van hotel St. James. Een luxe aangelegenheid, met “dure mensen”, aldus Bo. Wij gaan steeds meer van Bo houden, onze eigen modellen-Britt Dekker. De dure bar is geïnspireerd op de huiskamer van Coco Chanel. “Wie weet wie dat is?” Fred raadt de modellen aan om op Style.com te kijken, om op de hoogte te blijven van al het modellennieuws. Zeg Fred, wat dacht je van die leuke site, Fashionmilk.com? Gemiste kans!

durebar
Ligt het aan ons, of ziet deze dure bar eruit als de eerste de beste Chinees?

Anke, die de challenge had gewonnen, kreeg een lekkere spa-treatment. Ze mocht iemand uitkiezen om met haar mee te gaan, dat werd Bo.

Casting bij Next

De volgende dag gaan de meiden op casting bij Next, het Londense modellenbureau van Anouk Smulders. Het is eigenlijk een casting-voor-een-casting, namelijk die van fotograaf Simon Harris. Deze man fotografeerde onder andere Naomi Campbell, maar ook One Direction! Ja, nu wordt het serieus, aldus Bo.

1D
Ohmygaaaaahd!

Op de casting zegt Bo dat ze nerveus is. Dat had ze niet mogen zeggen, want daar heeft een fotograaf geen tijd voor. Daelorian zegt dat ze niet had verwacht mee te mogen doen, en dat was ook geen slimme zet: iemand die voorheen niet twijfelde, kan door zo’n opmerking aan het twijfelen gebracht worden.

Lotte wordt gevraagd naar haar favoriete model. Ze noemt Doutzen, maar fout! Dat moest Anouk zijn, natuurlijk. Oh oh, daar gaan d’r credits bij Jurylid Smulders…

doutzen
Fout!

Hoewel Next Anke roemt om haar goede maten en proporties, wint Bo. Ondanks haar nervositeit, dus. We krijgen het idee dat het hier helemaal niet uitmaakt hoe de meiden presteren, het bureau gaat gewoon voor de looks. En geef ze eens ongelijk. Van de feitelijke casting bij de fotograaf, die ze nu dus zou mogen doen, krijgen we overigens niks te zien. Jammer.

In bed met Fred

fredinbed

In het appartement krijgen de meiden de kans om één op één met Fred te kletsen. Daelorian onthult dat ze vroeger veel is gepest, omdat ze klein was en “Chinese oogjes” heeft. Fred vraagt of ze er sterker van is geworden, maar aan Daelorians reactie te zien, had ze liever gehad dat ze haar gewoon níet hadden gepest. Hoe dan ook, wij denken dat die “Chinese oogjes” haar nog ver gaan brengen.

Fred vraagt Bo haar kansen in te schatten, en Bo is niet bescheiden. Ze is zelfverzekerd, omdat ze op go-sees altijd wel in de smaak valt. Naar onze mening is er helemaal niks mis aan dit inzicht, want ze heeft ook gewoon gelijk. Maar weet in een programma als dit, dat er nu toch minstens een waarschuwing aan zit te komen…

Ook vraagt Fred de meiden wie ze denken dat de minste kans maken. Anke vindt dat Kelsey zich aanstelt en misschien iets minder sterk is. Kelsey zelf beseft ook wel dat haar loopje niet goed is, en schat Baldijntje en zichzelf het laagst in. Lotte is het daar wel mee eens, en voegt daar nog aan toe dat Baldijntje niet sierlijk is. Dat hebben we inderdaad kunnen zien, hihi.

Shooten in een vieze vijver

De shoot vindt deze week plaats op een vervallen landgoed. In een vijver zo vies en oud, dat er waarschijnlijk drie slachtoffers van de builenpest, de Heilige Graal en zes onontdekte diersoorten in te vinden zijn.

dipdye
Lotte’s haar krijgt een dip-dye van modder…

Ze schieten een campagne voor Colgate, dus het is lachen geblazen! Omdat de tandpasta foamy is, hebben ze een bellenblaaskampioen uitgenodigd. Deze persoon zien we heel even in beeld, maar de bellen tijdens de shoot kwamen gewoon uit een bellenblaaspistool.

bellenkoning
Onze bellenblaas-koning…

ranzigevijver
…gebruikt het bellenblaaspistool als een ekte pro!

De meiden moeten in een rode jurk in de vijver gaan liggen, half zittend op een steen. Geen makkelijke opgave! “Ja, jij wilde model worden!”, riep Fred tegen Anke.

Anke en Nikki deden het goed. Dat verbaast ons niks, dat zijn de meest commerciële modellen in deze serie. Bo heeft de shoot “ondergeschat”, en ook Lotte, Daelorian en Baldijntje hebben het moeilijk.

baldijntjewalvis
Blub.

Eliminatie

En dan is het weer tijd voor de eliminatie. De kandidaten krijgen te horen dat ze, naast de kuffer van de Klemmer en een contract van 50.000 euro bij Touché nóg iets kunnen winnen: een contract bij Next!

TOPMODEL-BO_0075

De foto van Bo is teleurstellend. Dat klopt, de foto is zo lelijk dat wij ons op Fashionmilk HQ afvragen of het wel echt haar beste shot was. Bo moest immers nog een lesje leren… Gelukkig is ze wel door.

TOPMODEL-NIKKI_0013

Nikki’s gezicht was mooi, maar volgens mevrouw Next had ze geen nek. Ze krijgt het commentaar dat ze alles “oké” doet, maar ja, is dat wel goed genoeg? Voorlopig wel, want ze is door.

TOPMODEL-BALDYNTJE_0028

Baldijntje “ziet er leuk uit” maar kijkt tegelijkertijd alsof ze alles haat. Dat was natuurlijk ook zo. Sabine vindt het wel leuk om Baldijntje wat vrouwelijker te zien, en ze is dan ook door.

TOPMODEL-ANKE_0175

De beste foto is van Anke. Met veel oeh’s en aah’s wordt aangekondigd dat deze foto gebruikt gaat worden als campagne! Wij snappen niet heel goed wat daar zo bijzonder aan is, want wij komen al de hele maand Sizz-advertenties tegen met de modellen aan die verticale catwalk? Daarbij komt dat een model normaal gesproken natuurlijk gewoon betaald wordt voor een campagne. Dusse, Anke: gefeliciteerd met je dode mus!

TOPMODEL-DAELORIAN_0051

Daelorian lijkt op een waternimfje. Sharon Mor Yosef vertelde dat er geweldige editorial shots tussen zaten, maar ja, het ging nu eenmaal om een commerciële plaat. Die was goed genoeg, ook Daelorian is door.

TOPMODEL-LOTTE_0119

De lach van Lotte zag er nep uit, volgens de jury. Volgens Sharon Mor Yosef vertelt hij Lotte nu al drie weken hetzelfde, maar groeit ze niet. Wij begrijpen het niet helemaal, want Lotte’s Glamour-foto was toch echt geweldig? Hoe dan ook: Lotte is bottom two.

TOPMODEL-KELSEY_0199

Ook Kelsey deed het niet zo goed. Op de foto miste ze een been, en haar catwalkloopje is nog steeds dramatisch. Daarom belandt ook zij in de bottom two. Maar ze is nipt gered, want het is Lotte die naar huis gestuurd wordt. Wij snappen er helemaal niks van.

8 reacties op “RECAP: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 6”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *