RECAP: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 5

Voor de vijfde aflevering van Holland’s Next Top Model bevinden de modellen zich nog steeds in Milaan. Na de eliminatie van Milou én Demy vorige week, zijn er nog maar acht meiden over. En minder meiden, da’s meer concurrentie! Eh, althans, volgens Soraya.

Iets met brillen

We beginnen de aflevering in een chique winkelstraat, alwaar Baldijntje de “merkslet” zich helemaal thuis voelt. Er wordt wederom een verhaaltje over brillen verteld, net als twee afleveringen geleden. De meiden moeten zich omkleden in looks van Spijkers en Spijkers, die heel toevallig ook een brillencollectie voor Specsavers hebben. Aan de modellen de taak om een goede bril bij hun look uit te kiezen.

brillen

Deze challenge gaat gemoedelijk. Er zijn genoeg brillen, niemand maakt ruzie en de meiden delen monturen en geven elkaar aardige tips. Kortom, tijdens de eerste vijf minuten van deze aflevering vielen wij in slaap. Gelukkig komt daar snel verandering in.

Iets met jeans

Even later zijn we namelijk in de winkel van Replay, alwaar de meiden een jeans moeten passen voor hun volgende shoot. Waarschijnlijk had Replay een iets minder voordelig sponsorcontract dan Specsavers, want hoewel het logo duidelijk in beeld was, wordt het woord “Replay” in de uitzending gemeden. De broek moeten de meiden goed bij zich houden, want geen broek is geen shoot, en geen shoot is eliminatie! Nu paste iedereen gewoon in een maatje 25 en vergat niemand z’n broek (wellicht hadden ze toch Milou erin moeten houden, haha!) dus daar geen sensatie.

Shooten aan het Comomeer

Maar dan! We komen aan bij het prachtige Comomeer voor de shoot, waar niet veel later ook Anouk aankomt, op een boot, met sexy mannelijk model. Alhoewel… Volgens Baldijntje viel z’n lichaam best tegen. Oordeel zelf.

imonaboatmothafucka
“Everybody look at me, ‘cause we’re sailin’ on a boat!”

spierbundel
En, valt ‘ie mee of tegen?

vampier
“Hey psst, ik ben Andrea del Corso, Italiaans topmodel!”

De grote verrassing van deze shoot is dat de modellen topless moeten poseren, gezellig met meneer male model. Bo en Daelorian schieten direct in de stress, want wat moeten hun vriendjes hier nu wel niet van denken?! Volgens Fred en Anouk moeten zij zich hier gewoon eventjes overheen zetten, want “It’s only acting!”

Sorry. Ik ga het nogmaals zeggen: in de modellenwereld is het níet verplicht om topless te poseren. Helemaal niet als je zestien of zeventien bent, zoals Daelorian en Bo. Ja, natuurlijk, de meeste modellen hebben totaal geen moeite met naakt. Maar sommige meiden wél, en dat wordt gewoon gerespecteerd. Of althans, dat díent gerespecteerd te worden. Internationaal topmodel Coco Rocha staat erom bekend niet naakt te poseren, en zij heeft ook gewoon een carrière. So cut the crap, en hou op met minderjarige meisjes te dwingen naakt te poseren op nationale televisie! Oké, einde rant, we kunnen weer verder met deze recap.

De shoot dus. Stefano Oppo legde de meiden vast, op een pier bij het Comomeer, in jeans, met steamy male model. Soraya kreeg voor deze shoot een pruik, waarmee ze nog meer op Kelly Rowland leek. Tijdens de shoot moest ze plassen, maar dat mocht niet. “De fotograaf heeft geen tijd voor gezeik!”, aldus Fred.

Baldijntje gaat voortvarend te werk, en legt meneer male model z’n handen op haar borsten. Dat was ook eigenbelang, want zo hoefde ze zelf niet in de gaten te houden of haar borsten bedekt waren. Slim!

Bo was heel gespannen, maar wist naar eigen zeggen op een gegeven moment toch de knop om te zetten. Daelorian deed het uiteindelijk ook heel goed, het mannelijke model was onder de indruk.

Kelsey ging helemaal los! Op een gegeven moment zoende ze zelfs bijna met de sexy meneer. Ze maakt zich nog wel een beetje zorgen om d’r vriend, die dit absoluut niet op prijs zal stellen, maar ach: “Als het een mooie foto heeft opgeleverd, was het het waard!” Normen, waarden, principes? In de plomp ermee!

lekkerbekken
Lief vriendje van Kelsey: ze zoenen hier níet! Ik herhaal…

Uiteindelijk springt zo ongeveer iedereen in de plomp, zelfs Anouk. En als ze weer zijn opgedroogd, vertelt Anouk dat ze weer gaan stappuh! En weer leverde dat niks op. Geen ruzies, geen dronken acties, geen katers en geen laatkomers de volgende dag. Ze kunnen het productiebudget de volgende keer beter sparen.

Drie minuten bellen

De volgende dag is het weer challenge-time! De modellen zijn in de stad en moeten in tweetallen op zoek naar Piazza San Carlo. De twee die daar als eerste aankomen, mogen naar huis bellen. Let op, deze challenge was ontworpen om gelazer op te leveren, en dat lukte ten dele.

Er worden vier groepjes gemaakt: Lotte en Soraya, Anke en Bo, Daelorian en Nikki, en last but not least, Baldijntje en Kelsey. Herinneren jullie je nog het kleine bed-drama in aflevering twee? Juist, het was niet toevallig dat deze twee bij elkaar zaten. Maar ach, “het moet maar even”, dacht Baldijntje. Daar gaat je ruzie.

Iedereen kon het goed vinden, maar Anke en Bo waren het snelst. Zij mogen dus bellen. Maar, surprise! Er volgt nog een wedstrijdje eyeliner aanbrengen, en de winnares daarvan mag óók bellen. Daelorian wint, en krijgt te horen dat ze nóg iemand mag uitzoeken. On the spot, nu zeggen, niet te lang over nadenken. Soraya wil graag dat Daelorian haar kiest, want zij heeft nog geen een keer mogen bellen. Daelorian kiest echter voor Lotte, want zij had het in haar ogen het hardst nodig.

mimimimi
Mimimimimimimi! Kiezen is moeilijk!

bitchplease
Bitch puh-lease!

Soraya is flink geïrriteerd, en snauwt “Jij hebt al een keer gebeld!” Wij vinden Soraya’s reactie lichtelijk overdreven, want volgens onze administratie is Soraya al twee keer door een kandidaat meegenomen met een prijs, én heeft ze zelf een designerpakje gewonnen. Arme Daelorian gaat huilen, en vraagt of ze de minuten niet mag splitsen. Hierop grijpt Anouk in. Als een moedertje spreekt ze Daelorian toe, en legt ze haar uit dat ze voor zichzelf moet kiezen. “Dit soort momenten ga je nog veel vaker tegenkomen”, aldus Anouk. Ja, want in de echte modellenwereld kun je ook maar eens in de week drie minuten bellen, mits je je eyeliner goed hebt aangebracht. Eh.

daelohuilie
Anouk troost Dealorian, nadat ze haar eerst zelf in deze benarde positie heeft gebracht

De foto’s

2013_w5_nikki

Nikki krijgt goede kritieken. Haar foto ziet eruit als een campagne, ze mag dus door.

2013_w5_lotte

Lotte heeft een goede foto afgeleverd, maar schijnt “klokje rond” te poseren, en had eigenlijk geluk dat er een goed shot tussen zat. Ze was wel door.

2013_w5_anke

Anke mist passie, aldus Sabine Geurten, en is niet krachtig. Maar Sharon Mor Yosef was enthousiaster, en ook Anke mocht toch door.

2013_w5_kelsey

De jury vond Kelsey ongemakkelijk, niet vrouwelijk, alsof ze meneer male model wegduwt. Wij hebben op de shoot gezien hoe anders dat ging, dus wij snappen deze kritiek niet helemaal. Maar ze zijn nog niet klaar met Kelsey: haar kleding is saai, en ze is onopvallend. “Wij hebben vanmorgen een enorme discussie over je gehad”, zegt Anouk dreigend. Kelsey moet nog even blijven staan.

2013_w5_daelorian

Daelorian had een prachtige foto, en was volgens de jury “de grote verrassing”. Ze is dan ook door.

2013_w5_baldijntje

Baldijntje kreeg complimenten van het male model: ze was grappig, intelligent en leuk tijdens de shoot. Ze zou ook een perfect model zijn voor Milaan, iets waar onze floppy spierbundel kennelijk ook al verstand van heeft. Baldijntje ging door.

2013_w5_soraya

Soraya was niet geconcentreerd: “You think about your pee, that you must do it!”, aldus ons male model. De crew vindt haar negatief, ze haalt de energie omlaag. Oei, da’s niet al te best! Soraya moet ook nog even blijven staan.

2013_w5_bo

De jury is ook niet te spreken over de foto van Bo. “Alsof je er niet wil zijn”, aldus de jury. Daar konden ze best wel eens gelijk in hebben, haha. Ook Bo belandt in de bottom three.

Omdat Bo het in de afgelopen afleveringen zo goed heeft gedaan, mag ze blijven. Kelsey en Soraya staan in de bottom two, en Soraya gaat exit. Kan ze eindelijk naar huis bellen.

Volgende week gaan de modellen naar Londen, alwaar ze moeten poseren in een vieze sloot. We kijken ernaar uit!

4 reacties op “RECAP: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 5”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *