RECAP: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 4

hoogmodel
“Hey psst, ik ben een hoog model! Ik verdien 17.000,- per dag!”

Gisteren konden we genieten van de vierde aflevering van Holland’s Next Top Model. De meiden vlogen van Kopenhagen naar Milaan, alwaar je “gewoon met Nederlands geld kan betalen!”, aldus Bo. Eenmaal aangekomen in Milaan meldt Fred dat de meiden geluk hebben, want het is FASHION WEEK! – Ho, stop, wacht. Milan Fashion Week is deze week. Deze show is in de zomer opgenomen. HOE DAN? Oh, wacht. Het is Men’s Fashion Week. Vandaar de gespierde hotties overal, die wel 17.000 euro per dag verdienen. Oh Bo, je zou haar nog kunnen vertellen dat de kerstman bestaat.

Upgrade

Omdat het Basic Plus-appartement in Milaan een extra bed heeft, en omdat het leuk is om kwaad bloed te zetten tussen de meiden, mogen de kandidaten in het Basic Plus-appartement één meisje uit het Basic-appartement uitkiezen om bij hen te komen. De groep koos Soraya, want die “had even een oppeppertje nodig”. Wij bespeuren hier een tactiekje, want hoewel Soraya niet was gekomen om vrienden te maken, is ze nu al twee keer meegenomen door medekandidaten met medelijden.

basicplusss
En daar proosten we op!

Netwerken met Kim Feenstra

Next up: netwerken! De meiden gaan later naar een netwerkborrel, en moeten leren hoe ze goed voor de dag komen. En wie weet dat nu beter dan Kim Feenstra (VDM Model Management)! De winnares van HNTM2 is heel toevallig ook het gezicht van Zinzi, en dus sieraden- en stylingexpert. Ze bekritiseert de outfits en sieradencombi’s van de deelneemsters, waarbij ze onder andere Baldijntjes blouse omvouwde.

betast
“Ze heeft me vier keer betast”, aldus een gelukkige Baldijntje

Go-sees

Hierna gaan de meiden langs bij Joy Models. De directeur houdt een soort van afvalrace, waarbij hij steeds meisjes wegstuurt, tot alleen zijn favorieten overblijven. Daelorian maakt zich zorgen over haar lengte, en neemt met maar weinig zelfvertrouwen plaats bij meneer de directeur. Ze wordt direct weggestuurd. Milou wordt gewezen op haar maten, maar “ik hoef echt geen 90 te hebben hoor!” Eh, oké Milou, jij zal het wel weten.

Anke wordt ook weggestuurd en is zwaar teleurgesteld. “Ik had gehoopt dat Milaan mijn stad zou zijn!”, aldus de kortharige blondine. Lieverd, dit was één bureau. Laat je niet gek maken.

De directeur is onder de indruk van Bo “she can work tormorrow!” en Soraya, hoewel New York een betere markt voor haar zou zijn. Nikki was al weggestuurd, maar wordt teruggehaald. De directeur is onder de indruk van haar mooie blik, maar ze moet wel afvallen. Later horen we dat hij haar daarvoor twee maanden de tijd geeft. We zijn blij verrast op Fashionmilk HQ: deze man heeft realiteitszin!

Hierna gaan de meiden op go-see bij de belangrijke casting director Guiseppe Ceccarelli. Vergeet Russell Marsh, Ashley Brokaw en Katie Grand, deze man is Heel Belangrijk. Zo roept hij heel ongeïnteresseerd “Neeeext!” en pleegde hij een fake-telefoontje.

doei

Milou heeft haar tablet in de auto laten liggen. Misschien moet ze iets vaker de Geheugentrainer van Max doen, want dit is al de tweede keer dat ze zonder foto’s op een casting staat! Soraya en Bo maken de beste indruk en krijgen een kaartje van Meneer Belangrijk. Anke is wederom erg teleurgesteld.

Uit eten met Kim

De twee toppers van de dag, overduidelijk Bo en Soraya, krijgen een prijs: uit eten met Fred en Kim! Maar niet voordat ze zich hebben opgetut, natuurlijk.

boscheet
“Ik heb een scheet gelaten!”

Kim geeft Bo wat tips voor haar zelfvertrouwen: “Je moet je eigen beste vriendin zijn!” Het gezelschap krijgt een bijzondere maaltijd, in de vorm van biefstuk à la vogelnestje.

hoooooi
“Hooooooi!”

Fotoshoot

En dan is het tijd voor de shoot: Glamour – ook wel Klemmer, volgens Milou – heeft acht pagina’s beschikbaar gesteld in het novembernummer, dus de meiden gaan wintermode schieten op de Piazza del Duomo! Huh, acht pagina’s? Er zijn tien modellen! Jep, dat wordt dus nog spannend…

De shoot is een verademing: Jouke Bos fotografeert, Sabine Geurten doet de styling, de modellen hebben designerlooks aan en het gaat eraan toe als op een échte shoot! Geen fratsen, maar veel aanwijzingen, Jouke die de tijd neemt, Sabine die checkt of de modellen wel goed kunnen springen op de hakken… Go Glamour! De foto’s zijn dan ook geweldig mooi geworden, en waarschijnlijk de enigen die na HNTM in de portfolio’s mogen blijven.

2013_w4_anke
Anke

2013_w4_baldijntje
Baldijntje

2013_w4_bo
Bo

2013_w4_daelorian
Daelorian

2013_w4_demy
Demy

2013_w4_kelsey
Kelsey

2013_w4_lotte
Lotte

2013_w4_milou
Milou

2013_w4_nikki
Nikki

2013_w4_soraya
Soraya

Netwerkborrel

Na de shoot is het borreltijd, en zien we de modellen op een feestje met plastic fantastic en halfnaakte male models. Wederom gebeurde er weinig sensationeels. Bo praatte met voornoemd 17.000 euro-model en Soraya kreeg nog een kaartje.

fashionpeeps2
“Heeeyyyy!”

bluemengroup
Euh, Blue Man Group?

fashionpeeps
“It’s called fashion, look it up!”

Eliminatie

Tijdens de eliminatie missen we Baldijntje. Zij moest wegens familie-omstandigheden naar huis, maar blijft wel in de race. Kudo’s voor deze milde opstelling, HNTM. De overige negen meiden krijgen te horen dat de Glamour-foto’s zo mooi waren, dat ze toch allemaal gepubliceerd gaan worden!

Bo deed het fantastisch, net als Lotte. Daelorian straalde en ook Baldijntje heeft een goede foto afgeleverd. De foto van Demy vond de jury “safe”. Kelsey had een goede foto, maar moet echt beter leren lopen. Soraya en Anke werden iets minder goed ontvangen, en gingen naar het Basic-appartement. Milou krijgt kritiek op haar maten, net als Nikki. Anke, Demy en Milou zitten in de bottom three. Anke krijgt een laatste kans en mag blijven, en dan volgt er een shocker: het scherm blijft zwart!

datklopt
“Dat klopt… Er is geen foto.”

Demy en Milou gaan beiden naar huis, de rest verbijsterd achterlatend.

2 reacties op “RECAP: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 4”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *