Recap: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 1

1082273_664770380201064_2091730008_o
Foto: William Rutte

Gisteren zat Team Fashionmilk met popcorn op de bank, klaar voor de eerste aflevering van Holland’s Next Top Model. Met een winnares als Tamara Weijenberg (Future Faces Model Management) vorig seizoen, zijn we benieuwd wat dit seizoen te bieden heeft. Enne, hoe realistisch is het eigenlijk?

We beginnen de lange, anderhalf uur durende uitzending met castings in het gebouw van RTL. We zien meiden die niet op hakken kunnen lopen, een of andere transseksueel die graag op televisie wilde en een meisje dat een voorbeeld wil zijn voor andere meiden, want, uhm, nou ja, daarom, zeg maar.

Ook worden we voorgesteld aan het nieuwe team. Eigenlijk hebben ze alleen Fred van Leer gehouden, de rest van het team is vervangen. De presentatie is nu in handen van Anouk Smulders, en Anouk gaat bikkelen! Nee, even serieus, Anouk is oké. Eigenlijk is ze een verademing na “as-topmodel-moet-je-wete..”-Yfke Sturm en DAPHNE-MAIL-Daphne Deckers. Ook part of the team: Glamour hoofdredactrice Sabine Geurten en fotograaf Sharon Mor Yosef, die modellen om onduidelijke redenen geen handjes geeft.

Het valt ons op hoe oud sommige deelneemsters zijn. Anke is eenentwintig (en kreeg later een Princess Diana-makeover, waardoor ze nog veel ouder leek), Kelly Rowland, eh, Soraya is drieëntwintig. Is dat niet een beetje laat om een modellencarrière te beginnen?

Baldijntje is gekomen om te winnen en ook Milou is er niet om vrienden te maken. Jep, daar hebben we het aloude reality-tv cliché weer! Soraya’s statement “Dit is niet Holland’s Next Top Best Friend” is trouwens integraal gekopiëerd van Jade, uit de Amerikaanse versie. Zou ze haar reputatie ook overnemen? Dan belooft dat nog wat!

Makeover-time

De meeste meiden ontmoeten elkaar in een random kledingwinkel, om vervolgens naar de salon van Rob Peetoom te worden gebracht voor een MAKEOVER! Vijf meiden staan niet in de kledingwinkel, maar in NLstudio’s. Zij krijgen te horen dat ze er al prima uitzien en zullen slechts een mini-makeover krijgen.

dedemarmot
Iehl, wat is dit voor een beest?! Oh wacht, het zijn de extensions van Milou

Milou moet worden ontdaan van haar honderdvijftig extensions, iets waar twee mensen voor nodig zijn. Baldijntje kreeg een pony, waarmee ze not amused was. Anke kreeg de voornoemde Lady Di-coupe, die overigens een stuk beter staat als ze ‘m strak naar achteren kamt. Sharon vindt zichzelf een natural beauty, en daar hoort natuurlijk lang haar bij. Wij zagen het verschil niet, maar er was misschien toch wel vijf centimeter af! Kelsey kreeg een van de meest ingrijpende transformaties: van lang blond haar ging ze naar een prachtige Agnes Nabuurs/Marte Mei van Haaster-look. Zelf moest ze er nog even aan wennen.

De modellen slapen dit seizoen niet in een Model Mansion, maar in de Stayokay. “Is dit een grap? Ik geloof het gewoon niet!” – De modellen waren in shock, maar wij vonden het precies een modellenappartement. Inclusief de bende.

instantklerezooi
3, 2, 1, en… Poef!

Strandshoot

De eerste shoot vindt plaats op het strand. Sharon Mor Yosef fotografeert de meiden in een bikinibroekje en een wit bloesje. Al snel stuiten we op een probleem: model Sharon is bang dat mensen haar borsten zien. Het team vindt dat ze hen moet vertrouwen, Anouk Smulders vindt dat ze niet moet zeuren. “Als je op een show komt, daar hangen de kleren, dat is wat je moet doen.” Daar zijn wij het op Fashionmilk HQ niet helemaal mee eens: zelfs tijdens grote shows als die van Calvin Klein wordt gevraagd of je problemen hebt met doorschijnend.

Iemand die geen enkel probleem heeft met borsten onder doorschijnende bloesjes, is Baldijntje. We komen te weten dat ze lesbisch is, en ze heeft de “tieten” van Sharon al aan een inspectie onderworpen. Ze “passen goed bij haar kop!” Ja, Baldijntje blijft voorlopig wel in de race.

Milou heeft wat moeite met de shoot: ze is gewend aan shoots waar ze meer een porno-hoofd moet trekken. Bo doet het juist heel goed, waardoor zij een fijne prijs wint: heerlijk slapen in een hotel! In de Kerrel Eppel Swiet, om precies te zijn.

De foto’s

2013w1Milou
Milou Esmee (18) uit Bergschenhoek

2013w1Nikki
Nikki Steigenga (18) uit Rotterdam

2013w1Rosalie
Rosalie Boekholt (19) uit Almere

2013w1Sharon
Sharon Pieksma (18) uit Rotterdam

2013w1Soraya
Soraya Schipper (23) uit Vlaardingen

2013w1Anke
Anke Jabroer (21) uit Heerhugowaard

2013w1Baldijntje
Baldijntje Klip (20) uit Streefkerk

2013w1Bo
Bo Kossen (18) uit Schagen

2013w1Cheyenne
Cheyenne Naomi (18) uit Rotterdam

2013w1Demi
Demi Ben Yanes (17) uit Amsterdam

2013w1Kelsey
Kelsey-Aimée Hendrix (18) uit Lent

2013w1Lotte
Lotte Keijser (18) uit Katwijk

Paars poeder

De volgende dag shooten de meiden in de bouwput van de Noord/Zuidlijn. Om hoofdsponsor Sizz te eren, worden de modellen van achteren bestookt met paars poeder. Ofwel, “een verfbom”, volgens Anouk. Fred doet het voor, en daarna zijn de meiden aan de beurt. Ze hebben allemaal maar één take, omdat ze daarna compleet onder de derrie zitten. Iedereen schrikt en knippert, maar ach, wie neemt dat ze kwalijk.

paarsederrie2
Mooi paars is niet lelijk

Nog helemaal paars en in een soort er-is-net-een-ruimteschip-neergestort witte pakken komen de meiden bij het hotel aan. Een reinigingsdoekje was te veel moeite, kennelijk. Er staan koffers klaar, en Anouk brengt het blijde nieuws: ze gaan op reis! Maar wacht… Eerst eliminatie!

De eliminatie

windows
Holland’s Next Top Model is powered by… Windows XP!

Is het jullie trouwens ook opgevallen dat er geen jurypanel zat bij de eliminatie? Enne, wat kunnen de meiden eigenlijk winnen? Bij welk modellenbureau komen ze? Misschien hebben wij zitten slapen, maar op de website kunnen we het ook niet vinden. Anyway, de eliminatie. De meiden krijgen de video te zien, en wie niet te zien is, valt af. Cheyenne en Sharon zijn bottom two, Cheyenne valt af.

Volgende week

We sluiten af met een promo voor volgende week, en dat belooft wat: Janken, janken en nog meer janken. Enne… Vinden jullie ook niet dat er een vreemd gat zit, in het midden van deze foto? Just sayin’…

hntm

7 reacties op “Recap: Holland’s Next Top Model 2013 – Aflevering 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *