RECAP! Holland’s Next Top Model 11 ep. 2 – De grote verdwijntruc

De spannende muziek zwelt aan, want nu begint het pas écht: het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model. Hierna hoeven we niet meer te kijken, want dit is volgens Nigel “the best season ever”. Kim vertelt ons dat ze een sprankelende persoonlijkheid zoekt, en iemand die allround is. JP citeert RuPaul, en zegt te zoeken naar “charisma, uniqueness, nerve and talent”. Ehm, JP, verkeerde programma.

Het verdwenen model

Twintig modellen komen aan bij kasteel De Keukenhof. Dat klinkt heel logisch, totdat ik terugdenk aan het einde van de vorige aflevering. Gingen er toen niet éénentwintig modellen door, omdat de jury niet kon kiezen? Ik zet de stream op pauze en tel. Het zijn er echt maar twintig. Wie missen we? Het blijkt Fake Jackie/Emma.

Ik heb mails, tweets en comments van jullie gehad, omdat jullie ervan overtuigd waren dat het Jackie/Emma was die weer meedeed. Ik kan jullie inmiddels met zekerheid vertellen: dat is niet zo. De blonde kandidate, die inderdaad erg op Jackie/Emma lijkt, is Laura Karolina. Afgaande op haar Instagram doet ze op dit moment modellenwerk in Londen. Ik vermoed dat dat voor Laura aantrekkelijker was dan een HNTM-contract.

View this post on Instagram

22 in style🎀

A post shared by Laura Karolina (@yvessaintlols) on

Nie veel

Anna verschijnt ten tonele. De kandidaten mogen nog even zeggen hoe mooi ze is, oh enne, hoe spannend het allemaal is vandaag.

Fotograaf Jos Kottman gaat de modellen fotograferen, but there’s a catch: ze krijgen maar vijftien shots. Mijn eerste reactie: “Ja hoor HNTM, gáán we weer…” Mijn tweede reactie: “Die arme stakker van een fotograaf moet twintig modellen op één dag fotograferen. Ik snap die vijftien shots wel.” Alsnog zou ik waarschijnlijk zelf kiezen voor vijftien minuten, dan heb je net iets meer speling. Maar goed, het blijft tapmaddel natuurlijk.

Cecilia, die de nodige ervaring heeft als model, schrikt van het nieuws. “Vijftien shots. Dat zijn er nie veel. Nie veel, nee.”

Na de shoot zullen er tien modellen moeten vertrekken, waardoor er tien zullen overblijven. Ook nie veel.

Knutselclub

Voor de kandidaten liggen witte overhemden klaar, plus wat scharen en viltstiften. Ze mogen hun “personaliteit” laten zien, en zijn zelfs verantwoordelijk voor de keuze in haar en make-up. Hoeveel toegevoegde waarde heeft dit voor iemands modellencarrière? Nie… U snapt ‘m.

We zien dan ook dat een aantal kandidaten losgaat op het bloesje, terwijl een ander deel besluit het knutselen te laten voor wat het is. “In een designerstuk ga je toch ook niet lopen knippen?”, beargumenteert Joost. Cecilia vond het ook wel best: “Mijn gedachte achter deze styling is eh… Niks? Ik denk dat ik het vandaag van mijn uiterlijk moet hebben.”

Styling voor Dummies

Tom mag als eerste. Hij laat zien waarom modellenbureaus liever een onervaren model scouten, dan iemand met de verkeerde ervaring: die signature look krijg je er nooit meer af!

Tom ontdoet zich al snel van bijna al zijn kleren, waarop de jury, die van achter de schermen meegluurt, reageert met een summiere “oh”. En dit gezicht.

Ramanda trekt slippers met sokken aan onder haar pak, wat de jury in dit geval kan waarderen. Over het kasteel zegt Ramanda: “Ik kan hier wel een tijdje verblijven, als jullie een kamer voor ons hebben!” De productie heeft andere plannen, maar dat weet zij op dat moment nog niet.

Dan is Daan aan de buurt. Anna, Kim en JP zijn laaiend enthousiast over zijn styling, tot grote verbazing van Nigel: “You líke this?!” Eh, ja Nigel. Z’n look was de meest modieuze van de hele bunch, dus ik ben bang dat je hiermee vooral je eigen onkunde hebt aangetoond.

We zien een aantal andere kandidaten op de foto gaan. De jury is enthousiast over Tim en Bart, maar minder blij met Liz en Noa. Fee is angstig, maar dat kan ook komen doordat ze een van de weinigen is zonder ervaring.

Swag, saus en flavour

Dan Soufyan. De jury is ervan overtuigd dat hij een verhaal heeft. Productie-technisch gezien denk ik dat we daar in één van de volgende afleveringen nog wel meer over gaan horen. Het is tranen of naar huis, Soufyan.

Hoe het volgens Soufyan zelf ging? Eh. Bliep. Bliep.

Danilo laat nog maar eens zien dat het hem aan zelfvertrouwen niet ontbreekt. Hij komt op set met z’n swag, z’n flavour en z’n speciale saus. Of zo. We zien vervolgens Cecilia, die het logischerwijs goed deed, Mozher, Sara, Jessica, Noah-met-bad-hair-day en Loyd, die volgens JP nodig langs de kapper moet. Ook Rikkie doet het goed en weet de jury te interesseren.

Joost lijkt vooral veel te vragen, tot grote irritatie van de jury. Ik vond het persoonlijk eigenlijk wel meevallen; het is toch juist goed als iemand vraagt hoe het shot wordt gemaakt, en waar je wel en niet aan danwel op mag zitten? Met hekkensluiter Naomi is iedereen aan de beurt geweest, en is het tijd voor de jury om in conclaaf te gaan.

Terwijl de jury overlegt, deelt Danilo ons mede dat hij zijn gehele bankrekening wel op zichzelf zou inzetten. Maar wellicht heeft ‘ie minder saldo dan kapsones.

Top 10

De top tien wordt bekendgemaakt, en daarin zitten, op volgorde van random:

Excuses voor de lage kwaliteit van deze foto's. Ik heb ze tijdens het vooruitwerken als screenshots uit de aflevering geknipt. Als de foto's later in hoge kwaliteit online komen, vervang ik ze.

Kamergenootjes

Deze tien zullen hun intrek nemen in een kasteel hostel. Da’s lekker goedkoop, want ongetwijfeld moet er na elke eliminatie ingeschikt worden.

Voor nu heeft Ramanda het het beste bekeken, met een kamer voor zichzelf. Rikkie belandde met Fee op de kamer, die nog even uitsprak hoe blij ze was dat ze met een meisje zat, “ook met douchen en zo”. Toch ziet Rikkie in Fee wel een begripvol meisje, dus ze verwacht geen problemen met het feit dat ze transgender is.

Verder zitten alle jongens samen op één kamer, behalve Daan, die bij de overige meiden slaapt. “Maar da’s logisch”, aldus Soufyan.

Volgende week zal het grote drama losbarsten: make-overs! En omg omg! Gaat Sara naar huis?!

Lijstje

Beste low-budget oplossing: Het hostel? Of toch de DIY-styling?
Minste screentime van de week: Luca
Had ik ook wel meer van willen zien: Liz, Mozher, Jessica, Naomi
Meeste potentie: Daan, Tim, Ramanda
Mag wel een toontje lager: Danilo
Potentiële bitch (m/v) van het seizoen: Niemand
Is dat dom: Ja

2 reacties op “RECAP! Holland’s Next Top Model 11 ep. 2 – De grote verdwijntruc”

  1. Ik bedoelde de hoeveelheid jongens op n kamer niet een jongen of meisje opzich x

  2. Anne schreef:

    Inderdaad nog geen bitch! Misschien dat na al die seizoenen elke deelnemer beseft dat hij/zij niet het ‘Kreng van het Seizoen’ wil zijn… (Wel jammer voor de kijker.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *