RECAP! Holland’s Next Top Model 11 ep. 1 – Borduren met modellen

We beginnen het nieuwe seizoen Holland’s Next Top Model op de SS Rotterdam. Mijn vriend woont daar om de hoek, maar steeds als ze er iets spannends filmen, ontgaat dat mij compleet. Eerst de opnames van K3 Love Cruise, nu #tapmaddel… Als ik dat geweten had, had ik natuurlijk grandioos de paparazzi kunnen uithangen! Nu moet ik me door een aflevering van een dik half uur worstelen. Maar goed, voor jullie doe ik dat natuurlijk met liefde.

een vloggende moeder

We beginnen met een montage van verschillende kandidaten. We zien onder andere Ramanda uit Almere, Mark die is opgegeven door z’n vriendin, en Luca, die zo’n beetje famous geboren werd: “Ik ben bezig met muziek, heb al in een ander programma gezeten, heb op Fashionweek gelopen en mijn moeder is vlogger.” ZIJN MOEDER IS VLOGGER?! *belt het bejaardentehuis om in te checken*

Wait wat, zijn moeder is Laura Ponticorvo? Damn, ik ben slecht op de hoogte sinds het ElleGirl-forum is opgeheven.

Benjamins moeder is geen vlogger maar dedicated taxichauffeur, want toen zoonlief de andere kandidaten zag, belde hij haar op om rechtsomkeert te maken.

“Help!”

Vervolgens zien we Tom, die naar eigen zeggen de lekkerste billen van Nederland heeft, en een aantal kandidaten met al dan niet sexy buikspieren. Voor het geval je ’t gemist had: dit is een vleeskeuring.

Omgekeerd wordt er ook vlees gekeurd. Een aantal jongens geven soundbites waarin ze Anna omschrijven als “mooi” en “bloedgeil”, en dan is er bouwvakker Tim: “Anna Nooshin? Nooit van gehoord.”

“Anna Wie?”

Tanden poetsen voor pro’s

Niet veel later kan hij haar echter in levende lijve aanschouwen. Anna treedt aan op het bovendek en vertelt wat de kandidaten kunnen winnen: een contract bij VDM en een covershoot voor de Elle. Om te zorgen dat ze daar straks niet met de grootste draak ooit opgescheept zitten, heeft Elle creative director Esther Coppoolse én hoofdredactrice Edine Russel afgevaardigd om te helpen selecteren. Voor VDM neemt Wendy Dubbeld de honneurs waar.

De kandidaten zullen voor korte interviews worden uitgenodigd, om 14:00 of om 16:00. Uiteindelijk zullen er twintig kandidaten overblijven die door zullen gaan naar de volgende ronde.

De kandidaten worden die dag getest op verschillende onderdelen: catwalklopen, een fotoshoot, en oh, natuurlijk, gesponsord tandenpoetsen. Ook belangrijk.

We worden voorgesteld aan modellencoach Paultje Column, die overigens ook een boek schreef. (Zo leerde ik uit het persbericht dat ik deze middag in mijn mailbox vond. Zakenmannetje, deze Paul.) Yanna gaat voor de rol van meisje-uit-het-boerengat, en vertelt de camera: “Okeeee, een man op hakken…” Toch bleek ze uiteindelijk veel aan z’n tips te hebben.

“Vet raar!”

Danilo, de kapper uit Rotterdam met roots in Curaçao, vertelt ons te zullen vechten voor de titel. “Niks wordt gegeven in het leven.” Wauw, wat een spreuk. Ik pak even mijn borduurset erbij.

Bonuspunten voor dit shirt wel

Bekende gezichten

De dames van Elle lopen rond op de boot en roepen tegen een niet nader gedefinieerde kandidaat: “Jou ken ik ergens van!” Ik denk persoonlijk dat dat komt doordat de helft van deze boot al de nodige ervaring heeft, maar goed, wie ben ik. Over bekende gezichten gesproken: probeert Jackie/Emma hier stiekem gewoon nog een keer mee te doen?

We (gr)appen

Anna maakt een praatje met Thomas, en vraagt wat hij van de dag vindt: “Spannend, een beetje als een Grindr-date.” Hij vertelt vervolgens dat hij eigenlijk totaal niet geschikt is: hij is te kort, te oud, en hij is kaal. Kaal? Jawel, Thomas draagt een haarstuk. Ik heb nu overigens een heel vreemd beeld bij Thomas’ Grindr-dates.

Bij de interviews laat een meisje ondertussen foto’s op haar telefoon zien. Pro-tip: zet ‘m in het vervolg eerst even op vliegtuigmodus. Dan komt je moeder niet tussendoor appen om te vragen hoe het ermee gaat.

Op zich beter dan Grindr-chats, dat dan weer wel

In de wachtruimte ondervraagt Anna Mark, die denkt dat lengte niet echt een rol speelt in modellenwerk. “Ik denk dat je het van je persoonlijkheid moet hebben.” Anna: “Daar heb ik het ook altijd van moeten hebben, van mijn persoonlijkheid!” Die vloog recht over z’n hoofd.

Dromen en doelen

We schakelen naar de volgende kandidaat, die me inspiratie geeft voor mijn volgende borduurwerk: “Je kan er een droom van maken, je kan er ook een doel van maken!” *garen bestelt*


Tim door EEFF

Dan Tim. Bouwvakker, met stiekem al de nodige modellenervaring. “Niet heel veel, ik ben naar China geweest, Londen, Parijs, Milaan, daar wat shootjes gedaan…” Het is de casual toon die ik aan zou slaan als ik met de credit card van vriendlief uit winkelen zou zijn geweest. “Niet zo veel gekocht, wat schoenen, nog wat laarzen, een jasje van Chanel… Het was meer sight-seeing.”

De blonde knul met eventueel de beste billen van Nederland wil Anna graag zijn levensverhaal vertellen, of wacht, ik bedoel, portfolio laten zien. Dat portfolio heeft ‘ie overigens speciaal voor HNTM laten maken, zo beweert ‘ie. Maar natuurlijk.

“Speciaal voor jullie!”

Bijzondere meiden

Ramanda spreekt met de ballotagecommissie, en oh, wat is ze leuk! Ik ben fan. Cecilia vertelt Anna over haar moedervlek. Ze heeft ‘m ooit weg laten laseren, maar hij kwam weer terug en nu is ze er trots op. Ze denkt dat de tijd voor unieke modellen is aangebroken, en dat denk ik eigenlijk ook.

Ramanda door Marinke Davelaar

Dan is de beurt aan Rikkie. Ze komt uit Meerdijk Den Helder en vertelt dat Loiza haar grote voorbeeld is. “Ik ben namelijk ook transgender.” Rikkie vertelt het vol zelfvertrouwen en alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Go Rikkie, go!

Rikkie door Marinke Davelaar

Mr. Smartypants

Daan in de goeie broek legt ons even uit hoe je moet poseren. “Hij is wel het type man dat in de Elle zou kunnen”, aldus Esther. Klopt dames, dat vonden ze bij Elle Hongkong ook. Daar sierde hij al eens twaalf pagina’s.

“Twaalf euro hè!”


Daan in ELLE Hongkong door Syed Munawir

Tijd voor billenboy. “Via Instagram ben ik het afgelopen jaar al door veel fotografen benaderd.” Maar ik dacht dat dat portfolio speciaal voor HNTM… Hmm.

Say my name

Inmiddels zijn de twee rondes go-sees achter de rug, en zijn er nog veertig kandidaten over. Tijd voor een spannende name-call.

Door zijn, op volgorde van random:

Rikkie
Danilo
Soufyan
Tom
Noa (v)
Joost
Ramanda
Bart
Liz
Fee
Tim
Loyd
Naomi
Daan
Jessica
Cecilia
Noah (m)
Luca
Mozher
Sara
Fake Emma/Jackie

(Als ik tijd heb, zal ik de blogpost van vorige week aanpassen en meer mensen van achtergrondinfo voorzien.)

Lijstje!

Positief verrast door: Rikkie, Ramanda
Zou ik wel meer van willen zien: Fee, Naomi, Fake Emma/Jackie
Eigenlijk ook positief verrast door: Anna, de dames van de Elle, Wendy Dubbeld, Paultje-op-hakken
Oké dus eigenlijk was dit gewoon een heel goede aflevering? Ja best wel, sorry
Maar allez, hoe saai is-da?! No worries, het is HNTM, de onzin komt echt nog wel

7 reacties op “RECAP! Holland’s Next Top Model 11 ep. 1 – Borduren met modellen”

 1. Luna schreef:

  Super leuk dat je dit jaar weer recaps maakt! Ik vond het vorig jaar ook vrij saai om te kijken. Ben er nog niet achter of het komt doordat er geen recaps waren of omdat ik gewoon niet echt tot de doelgroep hoor.
  Misschien dit jaar maar weer een poging wagen :)

 2. Esther schreef:

  YES!!! je doet het weer! Geweldig

 3. Anne schreef:

  Jaaaa, een recap! Ik zag er een beetje tegenop om eerst de hele aflevering te kijken voor ik je recap ‘mocht’ lezen. (Een soort van eerst je stampot op eten voor je het toetje krijgt.)

  Maar ik vond het een leuke aflevering! En die Rikkie heeft een heel lief gezicht. Thomas trouwens ook, jammer dat hij niet door was! En verder ben ik team Tom. (En ik probeer los te laten dat ik inderdaad ook niet geloof dat hij het hele portfolio speciaal voor HNTM heeft laten maken.)

  Fijne recap weer!

 4. Tessa schreef:

  Wat een leuke recap! Ik ben zelf ook weer helemaal enthousiast over dit nieuwe seizoen, kan niet wachten op meer afleveringen.
  Dat Luca Laura zijn moeder noemt is toch ook echt te lachwekkend? Ze schelen misschien 10 jaar in leeftijd. Laura is de stiefmoeder van Luca namelijk. Beetje commercieel weer van HNTM vind ik persoonlijk. Begreep ook dat Joost de vriend is van een bekende YouTuber Nanne.
  Maar ik begrijp toch niet helemaal hoe het nu zit met Jackie/Emma. Ik herkende haar direct. En aan het eind van de aflevering zie je dat ze door is als nummer 49. Echter in aflevering 2 komt heel Jackie/Emma niet meer naar voren. En lijkt ze zomaar verdwenen. Super raar toch? Ik kan verder ook helemaal niks over vinden. Heel frustrerend haha.
  Rikkie en Cecilia zijn hier favoriet!

  1. Toeps schreef:

   Het is niet Jackie/Emma, echt niet. Gewoon iemand die heel erg op haar lijkt.

   1. Tessa schreef:

    Oke oke, maar alsnog super raar dat ze overduidelijk door is gegaan en vervolgens niet meer voorkomt in de tweede aflevering. Alsof het gewoon niet gebeurd is en ze verdwenen is. Je ziet in de volgende aflevering namelijk alle twintig modellen die door zijn naast elkaar staan, behalve haar. Ik heb zelfs het beeld op stil gezet haha, hoe bedoel je obsessed? Maar dat is dan voor volgende week!

    1. Toeps schreef:

     Ik heb inderdaad precies hetzelfde gedaan, geteld, nogmaals geteld… Maar goed, dat wilde ik eigenlijk pas in de recap over episode 2 aan bod laten komen. Ook wie ze is en zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *