Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 6 – Harry de Hengst

We beginnen aflevering zes met nog zes lieve modellen-in-spé. Anouk komt ze opzoeken in het modellenhuis, en vertelt ze dat de meiden die de volgende eliminatie overleven op reis gaan naar… Ibizi! (Aldus Noor, even later in de episode.)

Een hekel aan vloggers

Het is dus erop of eronder. Anouk vertelt de meiden dat de jury “alles wat ze geleerd hebben” nu echt wil terugzien. Hebben ze iets geleerd dan? Geen idee. Laten we er nog een extra lesje vloggen tegenaan gooien.

Nee, niet van Anna, die had werkverplichtingen. (Maar is HNTM dan geen… Ach ja.) Op een filmpje, overigens gewoon opgenomen vanuit de achtertuin van de model mansion, vertelt ze dat Giel van StukTV deze week de honneurs waarneemt.

toepshntm601

“Hoi ik ben Anna en ik sta helemaal niet in de achtertuin of zo hoor!”

Giel van StukTV. Ik ben geen 15, dus ik moest me even inlezen. Hoewel Anna hem omschrijft als een hotshot in vloggerland, wil Giel zelf expliciet níet zo genoemd worden. Sterker nog, hij heeft een hékel aan vloggers, zo valt in nrc.next te lezen (via Blendle).

screen-shot-2016-09-29-at-16-17-28

Als je je overigens afvraagt: Waarom Giel? Nou, omdat hij, net als zo ongeveer álle andere betrokken “influencers” bij deze show, een contract heeft bij RTL MCN. De “vlog-afdeling” van RTL. Het gaat hier helemaal niet om modellen en het nut van social media in het modevak, dit programma is één grote promostunt voor RTL’s YouTjoep-activiteiten. Dat je ’t even weet.

Sneller praten en Japanse mannetjes

Giel gaat de vlogs van de modellen beoordelen, en we zien Noor direct helemaal awkward en starstruck. Ach ja, ze is dan ook helemaal de doelgroep.

Hoewel ik in eerste instantie dacht, god, hier gaan we weer met de nonsens, blijkt Giel wel degelijk goede tips te hebben. Is ‘ie dus toch die programmamaker die weet wat ‘ie doet. Zo ziet Akke Marije na een kleine terugkijksessie in dat ze wel erg saai overkomt. “Praat ik inmiddels al wat sneller?” Haar accent is niet erg, aldus Giel, dat maakt haar uniek.

toepshntm602

Per-so-na-li-ty!

Hoewel Akke Marije, Anne-Wytske en Denise moeite hebben met leuk doen tegen een camera, zijn Colette, Noor en Emma er juist goed in. Tijd om dat in de praktijk te brengen door middel van een videocasting!

In de videocasting moeten de modellen, als zichzelf, de telefoon waar ze al weken mee vloggen aanprijzen. En hoewel Noor dacht dat ze dat via Skype tegen een Japans mannetje moest doen (eh, Noor, Huawei is Chinees!), bleek dat gewoon in een kamertje met de (Nederlandse) marketing manager en casting director te mogen.

Hoewel Giel nog zó had gezegd dat ze er niet teveel over moesten nadenken, schrijven de meeste modellen hun hele tekst uit. Zo klonk Noor alles behalve spontaan toen ze oplepelde: “Ik ben Noor en ik ben een model.” Ach ja, alsof boze Doutzen zo geloofwaardig klonk.

toepshntm604

“Ehhh… En nu?”

Colette had haar stukje níet helemaal van buiten geleerd, maar had wél iets leuks bedacht: Ze pakte de camera vast met haar hand, alsof ze een telefoon vasthield. “Zelfs als je een puist hebt, you still look goooood!”, aldus Colette, die ook wel Coco blijkt te heten.

toepshntm605

Dan Emma. “Ik hou van festivals en lekker eten en gezelligheid in het levuh en daar stá ik dan ook voor!” Een betere verkiezingsbelofte dan die van de SP en de PVV bij elkaar. De klant wilde plots ook haar portfolio zien, dus die moest ze eventjes gaan halen. Acute paniek bij Colette en Noor, want zij hoefden dat helemaal niet…!

Denise houdt van feestjes. Hardstyle-feestjes. Ze demonstreert haar beste moves en vertelt daarbij dat de telefoon erg snel is. Huawei twijfelt nog of “nu met extra speed” een passende nieuwe slogan is.

denise

Akke Marije probeert overduidelijk iets met de tips van Giel te doen en gebruikt haar Friese afkomst en accent. Hoewel ze zelf vindt dat ze het er niet al te best vanaf bracht, vind ik het toch minstens een tie met Doutzen.

Anne-Wytske heeft voordat ze begon nog even héél goed naar Anna Nooshins vlogs gekeken, want ze begint precies hetzelfde: “Hi guys!” Hoewel ze in eerste instantie energieloos vertelt hoeveel ze van rockmuziek houdt, gaat ze op aanwijzing van de klant daarna helemaal los. Yeah, eindelijk personality!

aw

Colette wint de challenge, en mag samen met Giel een vlog opnemen. Da’s volgens Fred helemaal leuk, want Giel heeft 485.000 volgers… Op Instagram. Ehm, vlogs? Op Instagram? Achjaaa.

Noor zit erdoor

toepshntm606

Noor ziet het na deze dag eventjes niet meer zitten. Ze dacht altijd dat zíj degene was met de personality, maar het kwam er niet uit. “Ik hoor hier gewoon niet, ik kan maar beter gewoon zelf gaan…”, snikt ze op een betonnen trapje achter het modellenhuis. Denise komt ‘r oppeppen, waarna Noor besluit weer gewoon haar beste beentje voor te zetten. “Ik ben niet het type om er zomaar vandoor te gaan!”

Harry de Hitsige Hengst

De volgende dag is het tijd voor de fotoshoot: De modellen schieten met een mooi, Fries, zwart paard. “Hij matcht met mij, black on black!”, zegt Colette blij. Ah, eindelijk iets voor…

De shoot is voor Zinzi, maar eveneens high fashion. (Ik wist ook niet dat het kon.) Fred geeft de meiden nuttig advies: Wees je bewust van wat je draagt, laat de sieraden zien. Fotografe Billie Scheepers fotografeert.

Emma begint buiten, maar al snel regent het pijpenstelen, loopt Emma longpleuris op en verhuizen ze naar binnen. Vond het paard ook een beter idee.

emma

Allereerst mag dan Colette, en vervolgens is Akke Marije aan de beurt. Het paard lijkt haar erg mooi te vinden.

toepshntm610

toepshntm609

Anne-Wytske heeft een eigen idee voor een pose. De fotografe, die zowaar aardig en getalenteerd is, juicht dat toe. Het wérkt niet per sé, dat been, dus even later beweegt Anne-Wytske ‘m weer naar achter. Dit alles zonder gezeik of problemen. Ah, wat een verademing vergeleken met vorige week!

toepshntm611

toepshntm612

toepshntm613

toepshntm614

Zo gaat het dus wél in de modewereld!

Noor beseft dat deze shoot haar allerlaatste kans is, en neemt zich voor om goed te focussen. Ze probeert niet te veel na te denken, en dat lijkt te werken. Ook Denise ziet er op het paard beeldschoon uit.

toepshntm615

toepshntm616

Dan Emma. Omdat het die ochtend niet gelukt is met de regen, moet ze opnieuw. Ze voelt zich inmiddels snipverkouden maar doet haar uiterste best. Of dat genoeg is…?

Jury-time!

Anna is nog steeds aan het chillen in het buitenland, dus Giel neemt ook bij de jurering haar plaatsje over. Denise mag als eerste.

toepshntm619

Denise

Volgens Alek zaten er wel acht of negen goede beelden tussen, en verkoopt ze de sieraden goed. Denise heeft de beste foto van de week.

Over haar vlogs was Giel minder te spreken. We zien een fragmentje waarin Denise ons in badjas “goeiemorrege” wenst, en daarna haar ontbijt laat zien. “Na dertig seconden ben ik wel klaar met kijken!”, aldus Giel. Mascha en Anna snappen het probleem niet.

toepshntm618

Akke Marije

Fred vindt de foto van Akke Marije het mooist, maar Giel mist ook bij haar wat persoonlijkheid. Toch lijkt het er wél in te zitten, want het filmpje waarin ze samen met Emma in een deuk ligt wordt gewaardeerd.

toepshntm624

Akke Marije wordt verzocht haar braafheid op Schiphol achter te laten, want whoop, ze mag mee naar Ibiza!

toepshntm621

Colette

Het volgende model is aan de beurt. “Ik vind ‘m echt lelijk!”, aldus Colette. Ik stel me even voor hoe vreselijk het moet zijn om haar op je shoot te hebben in een outfit die ‘r niet zo bevalt, haha.

toepshntm620

Noor

Fred vindt de foto ongemakkelijk, maar niet heel slecht. Toch is het “nog niet waar het moet zijn”. Zowel Colette als Noor belanden in de gevarenzone.

toepshntm623

Emma

Emma presteerde deze week door haar griepje iets minder. “Niet je beste foto”, aldus Fred. Ze heeft, net als Anne-Wytske, twee wins op haar naam staan. Maar is dat voldoende…?

toepshntm622

Anne-Wytske

Alek heeft echt iets tegen de lip van Anne-Wytske. En de wenkbrauw van Anne-Wytske. Eigenlijk gewoon het hele hoofd van Anne-Wytske. Nee meid, die man zal je nooit boeken.

Ze heeft wél iets opgestoken van de les van Giel: ze is meer zichzelf en ze HOUDT VAN ROCK!!11!!einz!!11.

Anne-Wytske mag blijven, maar Emma belandt in de gevarenzone. Om daar gelukkig drie seconden later weer uit te mogen, want ze mag gewoon lekker door. Colette moet naar huis, tot grote verbazing van lieve Noortje.

Stemmen hosselen

Ho, niet wegzappen! In de teaser voor volgende week horen we pas écht belangrijk nieuws: “Vanaf nu heeft de jury niks meer te vertellen!” Oh jee. Het is aan ons, de kijkers, om te bepalen wie er naar de finale gaan.

Hoe het precies zit is nog niet duidelijk, maar laten we er even vanuitgaan dat de meisjes met de meeste volgers op Instagram door mogen. Ik nam een kijkje en de tussenstand tot nu toe is:

Nynke – 10K (en ze heeft me nog altijd geblokt, bindend negatief stemadvies)
Cherie – 18.3K
Lyanne – 16.9K
Lena – 29.2K
Arantxa – 11K
Sarah – 26.4K
Colette – 16.1K (en een block voor Toeps, dusse… Bye Felicia!)
Akke Marije – 29.5K
Anne-Wytske – 12.9K
Denise – 12K
Emma – 18.3K
Noor – 25.9K

(Status maandag 3 oktober, 16:00)

Interessant. “Saaie” babe Akke Marije voert de lijst aan, wat misschien wel aantoont dat het als “influencer” helemaal niet zo veel uitmaakt hoe boeiend je content is, als je maar fucking knap bent. Maar daar zal Anna het vast niet mee eens zijn.

Wie zich terugvecht? Lena of Sarah. En wie de finale nét niet gaat halen? Dat moet dan Denise of Anne-Wytske zijn. Tenzij iemand zo aardig is om 10K volgers voor één van de meiden te kopen, whehehe.

Lijstje

Realism-o-meter casting: 8/10
Realism-o-meter fotoshoot: 9/10
Mooiste foto van de week: Denise
Ook hartstikke mooi: Noor
Verdient nog wat extra volgers: Anne-Wytske
Verdient een applausje: De fotografe
Mag elke week wel aanschuiven ipv Anna: Giel van StukTV
Lul van de week: Het paard

11 reacties op “Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 6 – Harry de Hengst”

 1. teamcoco schreef:

  hey, colette heeft 18,6 k volgers liefzzz

  1. Toeps schreef:

   Dit zijn de cijfers van maandagmiddag, ze heeft na de uitzending natuurlijk een hoop nieuwe volgers gekregen.

 2. Frederique schreef:

  Prachtig verhaal weer. En dat gele jasje dat wéer op m’n beeldscherm verscheen is niet eens meer noemenswaardig

 3. Michelle schreef:

  Sorry, moest het even op volgorde zetten, hoor:
  Akke Marije – 29.5K
  Lena – 29.2K
  Sarah – 26.4K
  Noor – 25.9K
  Emma – 18.3 K
  Cherie – 18.3K
  Lyanne – 16.9K
  Colette – 16.1K
  Anne-Wytske – 12.9K
  Denise – 12K
  Arantxa – 11K
  Nynke – 10K

  Zo. Maar gosh. Wou dat Lyanne veel volgers had. Haar feed is leuk en ze is prachtig. Wat kosten 15 K volgers? :p Enne, zouden ze niet ons nu al laten stemmen per SMS of zo? Zou wel lekker kassa zijn voor RTL ;)

  Ik vond de foto van Akke Marije trouwens by far het mooist.

  1. Toeps schreef:

   Haha top! Ik had ze op eliminatie-order gezet, en dan de finalisten op alfabet. Vond het opvallend te zien dat vroege uitvallers als Cherie en Lena meer volgers hebben dan menig andere kandidaat.

   1. Michelle schreef:

    Ja, dat is wel opvallend. Al gecheckt of er fake accounts tussen zitten? ;)

   2. Farah schreef:

    En dan de finalisten op alfabet?

 4. Joke schreef:

  Voor het eerst gekeken. .man oh man. …blog leuk en Akko Marijke mooi…arme Colette.

 5. karlien schreef:

  Heerlijk om terug te lezen!!!

 6. Mientje schreef:

  waha zo grappig! Jij beschrijft steeds precies wat ik dacht toen ik de uitzendingen bekeek.

 7. Anne Floor schreef:

  Hoi Bianca,
  Ook ik lees je recaps graag, hoewel ik niet of nauwelijks naar de afleveringen kijk. Las net dit artikel: http://www.volkskrant.nl/televisie/ik-zie-wel-degelijks-iets-echts-bij-hollands-next-top-model~a4393121/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20c
  Je wordt er kort in genoemd, ik dacht dat je het misschien wel interessant zou vinden om te lezen (als je dat niet al hebt gedaan). Ik lees de stukken van Hanna Bervoets in ieder geval graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *