Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 4 – Dat kan gekker!

Holland’s Next Top Model deze week: Where to start, where to start…? Deze aflevering was zó onzinnig, zó gevuld met alles waarvan ik eerder schreef dat ze het níet moesten doen… Dat ik me afvraag of ze mijn eerdere blogpost wel helemaal goed begrepen hebben.

Naakt dat van de trap af daalt


Je gebruikt AdBlock. Aangezien webhosting niet aan de bomen groeit, en ik jullie mijn blog tóch gratis wil laten lezen, zijn advertenties noodzakelijk om mij uit de kosten te houden. Wil je verder lezen? Schakel AdBlock dan uit voor deze site en herlaad de pagina. Ontzettend bedankt!

Weten hoe je AdBlock uitschakelt? Check. Nog steeds problemen? Mail me even, dan zet ik je op de whitelist. PS: Het herladen van de pagina kan even duren, dus als je deze melding ziet terwijl je toch écht geen AdBlock gebruikt, is het meestal gewoon een kwestie van eventjes geduld.

21 reacties op “Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 4 – Dat kan gekker!”

 1. Noor schreef:

  Wat een slecht seizoen tot nu toe. Ik weet niet of het door het kleinere budget komt maar alles voelt zo amateuristisch. Vergelijk het bijvoorbeeld met het nieuwe seizoen van Australia’s Next Top Mode (wat een talent daar overigens). Dan voelt HNTM echt als een eigen opgenomen YouTube kanaal met een budget van €1000 per week.

  Misschien moet ik het in ’t vervolg maar houden bij je recaps ;-).

 2. Carla schreef:

  Nr 3 is al gedaan! Wordt in 1 van de volgende uitzendingen uitgezonden! Ben benieuwd wat ze daar van gemaakt hebben!

 3. Renée schreef:

  Heeft Lena je geblokt? Hoezo dat dan? 😂 Ik vind btw je recaps echt geweldig!

  1. Toeps schreef:

   Moest van de productie of zo. De meeste meisjes hebben me inmiddels weer unblocked tho.

 4. Lisa schreef:

  Waarom heeft lena je geblokkeerd? ☹️

 5. Sam schreef:

  Oh man! De recaps maken het progamma zoveel leuker!

  Ik had medelijden met Noor, zo’n pittig meiske! Ik snap wel dat ze niet zo lekker in haar vel zat…

 6. Nathalie schreef:

  Haha, ik geniet weer volop van je recap. Lees elke week mee, maar heb nu toch maar besloten om een keer te reageren. Ik vind je schrijfstijl echt fantastisch!

 7. Benbenben schreef:

  Ik kan echt genieten van deze recaps, heerlijk geschreven met een scherpe tong. Als ik naar dit seizoen kijk dan vraag ik mij toch de volgende dingen af:

  -Dat sommige fotograven zo erg kunnen afkatten. In aflevering 1 werd er ook al keiharde kritiek gegeven, terwijl sommige meiden nieuw zijn in deze branche. Snap dat het een hard wereldje is, maar van dat gebitch wordt niemand blij. Denk dat de meiden wat meer zullen leren van opbouwende feedback.
  -De shoots die soms over the top zijn, lekker skydiven of hangen aan een toren (zeker voor de kijkcijfers). Maar in hoeverre zie je in Vogue Lara Stone in harajukustijl happy aan touwtjes hangen voor de Empire State Building bij wijze van spreken?! Misschien meer richting shoots/advertorial waarbij de focus ligt om de aandacht van lezers/kijkers te trekken en het product weten te verkopen? Denk bijvoorbeeld aan Cara”s advertorials voor YSL mascara of Tom Ford parfum.
  -Dat het social media aspect matig is.Die Anna kende ik helemaal niet hiervoor en krijg alleen maar Maybritt vibes van haar. Leuk gezicht en ze heeft ook vast hard gewerkt voor haar baan en huidige reputatie. Maar volgens mij gaat het hier om het vinden van een topmodel en hopelijk niet alleen de nieuwe IT girl ala Kendall Jenner. Deze instagrammodels geven inderdaad exposure via Social media maar in hoeverre kopen hun volgers (lees 15 jarige fan girls) wat van merken als Chanel of Balmain? Besides je wil toch ook een model met talent niet iemand met een eentonige persoonlijkheid en een zielloze blik op al die talloze Vogue covers (shadeeeeee).
  -Dat bodyshaming gedoe. Collete heeft gewoon een prima lichaam. Die ontwerpster had zeker geen nee gezegd tegen Gigi Hadid of Naomi Campbell, nee sterker joh die had een telefoon naar haar hoofd gekregen… Dan hebben we nog Emma… Haast iedereen vindt haar dun, volgens mij hebben de meeste mensen niet eens gekeken naar echte high fashion modellen als Karlie Kloss. Denk trouwens stiekem dat Emma qua lichaamstype sneller aangenomen zou worden voor high fashion shows Vergeleken met de rest.
  -De realiteit van de modewereld. Laat Yasmin, Maartje, Marjan of Julie eens in beeld komen en de realiteit showen van de fashion industry. Deze Nederlandse toppers kunnen een veel beter beeld geven van de huidige fashion industry. Hoe ga je om met je voeding, wat doe je allemaal wel niet om in vorm te blijven, hoe overleef je de hectiek van het heen en weer reizen voor fotoshoots en fashion weeks. Volgens mij leer je daar meer van dan van die wacky foto shoots. Ohja hebben mensen wel eens naar de lichamen van hun gekeken?

  Naja tot nu toe mijn bevindingen. Stiekem is deze serie echt mijn guilty pleasure met grappige momenten, maar ook tenenkrommend hoe de experts zich soms gedragen. Ben benieuwd wie de winnaar (Emma?) wordt en wat daarvan terecht komt. Nicky is meer vlogger geworden en is wel goed bezig met shoots maar Sanne is uiteindelijk wel degene die nu aan de grote fashion weeks meedoet. Loiza heeft ook nog geen grote namen geboekt, maar werkt ondertussen wel hard aan haar reputatie.

  Ben benieuwd naar de recap van volgende week… Haha

  Ps. Krijgen we nog het verhaal te horen waarom Lena jouw geblokt heeft? All the shadeeeeee. #savageasfuck

  1. Toeps schreef:

   Ik ben het he-le-maal met je eens! Oh en dat van Lena, ik hoorde dat de meiden mij tijdens/na de opnames moesten blocken omdat ik anders te veel te weten zou komen. (Maar ik wist alles toch al, haha!) De meeste meiden hebben me weer ontblocked, maar Lena dus kennelijk niet.

 8. Moniek schreef:

  Op een mechanische stier is een aantal seizoenen geleden ook al geshoot!

 9. Anke ter Mors schreef:

  Bianca , ik vind je recaps geweldig! Kijk er iedere keer naar uit.
  Ik had meelij met de “models”.
  Abseilen van de Euromast en dan een gave foto scoren? Het moet niet gekker worden!!
  Lena kreeg een tweede kans. Dat hadden ze toch bij iedereen kunnen doen? . Zeker bij de meisjes die het super eng vonden , zo dapper waren om te gaan en daardoor niet goed konden presteren.
  Dit geeft toch een verkeerd beeld ,neem ik aan , van de modellen wereld?
  De klant geeft toch bij het modellenbureau aan dat het in zo’n geval , abseilen van de Euromast, een meisje zoekt zonder hoogtevrees???
  Heb zelf hoogtevrees en het zweet stond me in de handen !
  Ik vond Colette in de lingerie set prachtig!!!

  1. Toeps schreef:

   Ja tuurlijk, als ik dit op een shoot zonder aankondiging met een model zou doen, hangt binnen de kortste keren een WOEST bureau aan de telefoon. Sowieso hou je voor dit soort shoots vaak een casting, en dan is het wel handig om te vragen: “Heb je hoogtevrees?”

 10. Sylvia den Boer schreef:

  Ik had stiekem wel verwacht dat je de opmerking van Fred over de “je kijkt als een vis die tijdens het bakken uit de pan is gesprongen”-blik van ik weet even niet meer wie, zou vermelden in de recap. >.< Ik had daar gisteren al pret om.

 11. Iris schreef:

  Hahaha, ik vind de recaps leuker dan t programma zelf!

  Ik verbaas me er telkens weer over, wat heeft het met je capaciteit als model te maken als je niet durft te abseilen of in een bad met ijswater wil liggen.. Wat een circus is dit programma! Toeps ik stel voor dat jij dit programma overneemt en er eens een echt modellen programma van maakt. Gewoon zoals het in het echt gaat en niet die rare (op kijkcijfer beluste) nep opdrachten.

  Ik hoop trouwens dat Emma wint, ik kan me nog herinneren dat Anouk een keer in RTL-boulevard zei dat 1 meisje uit dit seizoen een houte couture show heeft gelopen! Ik zet in op Emma!

  Bedankt weer voor de heerlijke recap!

 12. Melanie schreef:

  Hoi, ik kwam je blog per toeval tegen. Leuk geschreven en ik ben het veelal met je eens!

  Ik heb de aflevering nog niet gezien maar vind dat Akke Marije de beste foto had. Zij leunt tegen het glas aan. De rest van de modellen hadden net zogoed voor een groenscherm kunnen hangen. Is waarschijnlijk ook makkelijker fotofloppen voor de fotograaf. Deze Euromast trip sloeg dan ook nergens op.

  Stom dat je in eerste instantie geblokt bent door velen. Anno 2016 zeker met dat social social media element benadrukt door die troela kan dat natuurlijk echt niet. Zeer zwak van hntm

 13. Janine schreef:

  Ik vind dit seizoen zo slecht! Gelukkig zijn je recaps wel heel leuk om te lezen!

  Ik ben blij dat er deze week geen speech gehouden moest worden, lijkt me trouwens ook niet dat je als model bij een potentiele opdrachtgever een speech moet geven?
  Verder vind ik Anna Nooshin op youtube leuk om te kijken, maar als jurylid niet. ‘Ik heb je “socials” bekeken en ik werd er niet koud of warm van” en van Akke Marije (? Volgens mij) vond ze de foto’s op d’r “socials” te lief, klonk bijna alsof ze Akke Marije naar huis ging sturen doordat haar instagrams haar niet bevielen…

 14. Jan kruize schreef:

  Is HNTM al begonnen dan?

  1. Toeps schreef:

   Nee ik heb dit allemaal verzonnen?

 15. Andrea schreef:

  Matige nabewerkingen. Hadden ze die bomen maar gewoon groen gelaten….en dan die uitgebeten lucht. Maar goed dat je hooglichten nog naar beneden bij kan stellen in Lightroom…

 16. Eva schreef:

  Wat een boel prachtige outfits!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *