Holland’s Next Top Model 2017 – Precap 1: de jury

Afgelopen week werd de jury van het nieuwe seizoen Holland’s Next Top Model bekendgemaakt. De nieuwe presentatrice was al eerder onthuld, dat wordt Anna Nooshin. Maar inmiddels weten we dus ook wie de andere drie stoeltjes vullen: oud-kandidate Kim Feenstra, noted fashion photographer Nigel Barker en stylist JeanPaul Paula. Of Jean Paul Paula. Of Jean-Paul Paula. Het internet, en zelfs mr. Paula zelf, is het er nog niet over eens hoe je zijn naam schrijft. JP, mocht je dit lezen: help me out!

Een nieuw seizoen, een nieuw concept (ook mannen!), een nieuwe jury. RTL Boulevard belooft ons “meer haat en nijd dan ooit!“, dus ik slijp mijn toetsenbord vast. Mijn eerste indruk van de nieuwe juryleden? Je leest het hieronder.

Anna Nooshin

Jep, de presentatette. Hoewel ze heel schattig met haar wimpers staat te wapperen en zichzelf naar eigen zeggen non-stop moet knijpen om te checken of het echt is, geloof ik die bescheidenheid niet zo. Anna is een keiharde zakenvrouw, die zich in twee seizoenen van jurylid tot “gezicht van” heeft opgewerkt. En dat terwijl ze helemaal níks met de modellenwereld heeft.

“Ja maar, Anna heeft toch een lingerielijn voor de Hunkemöller?” Klopt. Anna poseert wulps in haar collectie, maar dat is écht iets anders dan model zijn. De Hunkemöller-collectie is speciaal voor haar gemaakt, in haar maat, en de shoot is erop gericht Anna op haar fortuinlijkst te doen overkomen.

Hoe anders is écht modellenwerk. Daarbij werkt het precies andersom: De kleding bestaat al, en het model moet erin passen. Ze moet de kleding verkopen, daar gaat het de klant om. Om het model geven ze niks; voor haar honderd anderen.

Anna weet niet hoe het is om in een modellenappartement te wonen, hoe het is om na een lange dag shooten nog zes castings te moeten doen, of hoe het is te moeten lopen of poseren in een look die je eigenlijk spuuglelijk vindt… En tijdens dit kleine Boulevard-interviewtje kan ze herhaaldelijk niet van haar haren afblijven. “Hoe is het licht hier? Had ik niet te veel paddenstoelenhaar net?” Een tapmaddel wordt voor minder naar huis gestuurd.

haarvananna

Anna – zit mijn haar goed?! – Nooshin

Kortom, Anna’s tapmaddel-score:

💃▫️▫️▫️▫️ (1/5)

Nigel Barker

We kennen hem allemaal, de noted fashion photographer waar Tyra zeventien seizoenen lang lovend over sprak. Hij is een tapmaddel-veteraan, een op het oog sympathieke vent (hoewel, “what happens in Holland, stays in Holland”…?), en dus fotograaf. Maar, met het risico om nu heel zuur en jaloers te over te komen, hoe zal ik het zeggen… Het lijkt alsof Nigel sinds ‘ie met ANTM begonnen is, niet meer verder is gegaan met zijn fotografencarrière.

In ANTM was ‘ie altijd al van de verkleedpartijtjes met special effects, maar hè, het was 2007, toen vonden we dat cool.

5bantm5d_alexandria07_28nigel_barker291

“Wajoo, op een vuilnisbelt, zulks een diepzinnig concept!” (Later overigens nog schaamteloos nagedaan in HNTM…)

"Exploring Greece" -- Nigel Barker photographs the models re-creating ancient Olympic sports on America's Next Top Model on The CW. Pictured: LisaPhoto: Nigel Barker/Pottle Productions Inc©2011 Pottle Productions Inc. All Rights Reserved.

Sepia, springen, wapperende gewaden, een Grieks pilaartje… Very tapmaddel yesh yesh.

antm_kahlen03_nigel_barker1

Volgens mij deed ik ook zulke fotoshoots in 2005… Als model. Aiii. Pijnlijk.

Ik ben een beetje bang dat we zulke foto’s dit seizoen weer gaan krijgen. Het is inmiddels bijna een eigen sub-genre: Tapmaddel Fashion. Je kan overigens zien dat dit vroeg in The Tapmaddel Universe is, want de modellen hangen nog niet aan touwtjes, en ze hebben nog kleren aan.

Ik kijk wél uit naar zijn jury-commentaren, want tijdens ANTM was ik het vaak met ‘m eens. Daarom krijgt Nigel…

💃💃▫️▫️▫️ (2/5)

Kim Feenstra

Jezus, ik word oud. Was het alweer tíen jaar geleden dat Kim won?! Tíen jaar?! Wow.

Hoewel Kim ooit zelfs Vogue Italia heeft gehaald, in een spread samen met Cara Delevingne, gefotografeerd door topfotograaf Miles Aldridge, is ze bekender als celeb.

ald-2-22989_0x440

tumblr_md16q9_EBcn1rrse0wo2_1280

Kim en Cara, samen in één serie voor Vogue Italia

Ik vind Kim een toffe chick. Ze liet in diverse realityshows zien dat ze een doorzetter is; zo leefde ze een paar dagen op straat voor Stinkend, Beroemd en Dakloos, en tartte ze de kou in 71° Noord. En hoewel ze nú vooral wordt geboekt als Kim, kan ik me voorstellen dat ze in het verleden gewoon één van de velen was, vooral in het buitenland. Kan Kim oordelen over iemands modellenpotentie? Ik denk het wel. Daarom scoort Kim drie tapmaddels.

💃💃💃▫️▫️ (3/5)

Jean(?)Paul Paula

Hij kreeg amper aandacht in de Boulevard-items, maar dat is onterecht. JP (sorry, maar ik noem ‘m even zo tot ik de juiste spelling van zijn naam weet) is namelijk degene met de meeste fashion credentials op zijn cv.

Hij richtte samen met Sonny Groo het onafhankelijke magazine Mykromag op, een magazine dat goed staat aangeschreven in de modewereld. Hij deed commercieel werk voor onder meer Lacoste, en stylede editorials voor Wonderland Magazine, Fucking Young en natuurlijk z’n eigen magazine.

Daarbij laat JP op Instagram zien dat hij niet bang is om zich uit te spreken. #blacklivesmatter in zijn bio, openlijk de Nederlandse Vogue bekritiseren toen die beweerden dat er “nu eenmaal niet genoeg donkere modellen zijn voor op de cover”… Nee, ik denk dat we dit jaar geen Colettes gaan kaalscheren, want JP is woke!

Red3

A post shared by JeanPaul Paula (@jeanpaulpaula) on

Daarom, voor JP, het meest geloofwaardige jurylid van HNTM… Vijf tapmaddels! Don’t let us down, JP. Don’t let us down.

💃🏿💃🏿💃🏿💃🏿💃🏿 (5/5)

9 reacties op “Holland’s Next Top Model 2017 – Precap 1: de jury”

 1. Danella schreef:

  Ik heb nu alweer zoveel zin in je recaps!

 2. Roksana schreef:

  Als ik je recaps lees dan ga ik altijd heel anders kijken naar het progamma, want je hebt eigenlijk wel gelijk over Anna. Hoe kan zij nou echt oordelen ? Ze heeft niet echt verstand ervan. Fijn zo’n kritische blik!

 3. Amina schreef:

  Heerlijk geschreven!

 4. Eva schreef:

  heerlijk dit! kan niet wachten tot je weer de recaps gaat schrijven !

 5. Roos | Soitsrose schreef:

  Geweldig dit! Je schrijft echt fantastisch en ik zie weer uit naar het volgende seizoen.

 6. Ana schreef:

  Ik vind het nu al leuk! En hoe vaker ik tapmaddel in je artikel las, hoe meer ik er om moest lachen hahaha

 7. Linda schreef:

  Het wordt dus weer lekker negatief, echt weer next topmodel. Maar dat weet je als je mee gaat doen. Als je echt een topmodel wil worden en zelfrespect hebt, moet je hier niet aan meedoen. Al die jury’s met hun grote mond, denkend dat ze zo veel verstand van hebben van het modellenvak, maar zoveel topmodellen heeft het programma niet voortgebracht…

 8. Mua schreef:

  Nou” persoonlijk vind ik Anna echt wel een top-Chick en zij weet echt wel wat fashion is en betekent , en hier boven laat jij inderdaad meest Niet mooie foto’s van N.barker zien , maar laten we eerlijk zijn , wij weten allemaal dat die man een top fotograaf is .. Anyway jou negatieve shit en je manier van schrijven is ook nog steeds het zelfde (na jaren) , misschien wordt het tijd dat je zelf ook met een nieuwe schone luier komt.
  Ciao’z

  1. Peggy schreef:

   Het is jouw en hetzelfde moet aan elkaar. Leren schrijven is ook een ding ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *