Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 9 – Akke Marije wint… Een boxspring!

Het is dinsdagavond, uurtje of acht. Aafke en ik hebben net in de Bijlmer de heerlijkste roti gescoord (Kam Yin!) en zoeken nu de weg naar de parkeergarage van EndemolShine. Na jaren van studio 21 in Hilversum is de finale van Holland’s Next Top Model voor mij deze keer een stukje dichter bij huis. “Waar komen jullie voor?”, vraagt een meneer verkleed als verkeerspylon. “Holland’s Next Top Model!”, antwoorden we in koor. Het bleek het juiste codewoord, want we mogen naar binnen.

We krijgen een VIP-bandje en mogen de studio in. “PERS”, staat op onze stoel. Naast ons nemen de heren van Omroep Friesland plaats, die duidelijk niet thuis zijn in de materie: “Hoe ziet Akke Marije eruit eigenlijk?”

Holland’s Next Top Social Influencer

“Hoe lang duurt de show?”, vraagt Aafke zich af. Ik pak mijn tvgids-app erbij en lees daar iets wat ik nog niet wist. De winnares scoort naast het contract bij Touché en die Opel Adam nóg iets: een contract bij RTL MCN. (Juist, de vlogtak van RTL.)

We gaan beginnen! Allereerst mogen de drie finalisten over de catwalk, op onmogelijke schoenen. En terwijl Akke en Emma het goed doen, zien we Noor strugglen.

Natuurlijk zitten we allemaal te wachten op die vierde finalist. Hoe werkte dat nou precies met social media? Ging het om de meeste volgers, om de meeste stemmen in de poll…? We weten het nog steeds niet. Hoe dan ook, Colette mocht terugkomen. Die meid maakt goede tv. Al kreeg ik wel een beetje medelijden met de stakkers op de tribune tegenover mij, die een heel TEAM SARAH-spandoek hadden geknutseld.

toepshntm901

Omdat er als de wiedeweerga een kandidate moet vertrekken, wordt ons gemaand te stemmen. Voor het eerst horen we iets over een notaris. Zou het dan deze week wél zin hebben om je gehele beltegoed te spenden? (Beltegoed, werkt dat nog zo bij de tieners van tegenwoordig? Groetjes, oma.)

Terwijl Kraantje Pappie en iemand van StukTV (Doet die ook rappen? Ik snap het niet? Groetjes, oma.) een liedje doen, lopen alle meiden van dit seizoen over de catwalk. Met een rare toef nephaar op hun hoofd. (Is dat hip of zo? Groetjes, oma.)

toepshntm902

toepshntm903

“Achterkant? Nee joh, zie je niet!”

We zien een eerste tussenstand. Akke Marije staat bovenaan, daaronder vinden we Noor, Colette en als laatste Emma.

Kneedbaar als een ruwe diamant

Tijd voor een filmpje. Alek schoot de modellen voor JFK, in mannenmode. Even wennen, behalve voor Emma want die heeft al een modellencontract draagt veel herenkleding. We zien nog een gesponsord stukje Catrice tussendoor, waarin Joëlle totaal niet contractueel verplicht de draak van een zin “Dis skin is flah-lus, lets ko!” uitspreekt. Voor de mensen die mij week na week vragen of ze écht make-uppies van Catrice gebruiken in de show: natuurlijk niet. Ben je gek.

a8c9454b-295c-41d3-98c3-bfb047f37732

Akke Marije

c8b431d1-b17c-4b4f-bc07-1771a59a2bbe

Colette

e5f8f03b-4cad-4f79-9fb6-75ab20771c3d

Emma

ae1e0628-d8be-45f3-8b35-5f759ec1c31d

Noor

Hoewel alle foto’s mooi geworden zijn (go Alek!), draait meneer Bruessing wel even eigenhandig het nekje van Noor om. Ze was totaal niet geconcentreerd, hij moest ontzettend z’n best doen om de foto uit haar te krijgen en na een dag met haar zou ‘ie doodmoe zijn. Aiii, da’s niet goed. Een model met goede foto’s wordt geboekt, een model waarmee het fijn werken is wordt teruggeboekt.

De shade van Alek heeft gewerkt, want het is Noor die het veld moet ruimen. We kijken terug op haar hoogtepunten, terwijl Anouk denkt: “Laat me nu maar weer los, oke?”

toepshntm904

“Help.”

Maatje 38 represent

On with the show. Ene Jayh zingt een liedje over ballonnen terwijl er ballonnen op de catwalk dwarrelen, en ook de drie overgebleven finalisten mogen een ballon vasthouden. Mooi. Diep.

In een soort goedkope versie van de Victoria’s Secret Fashion Show zien we ex-kandidaten (Aafke en ik in de studio: “Wie de fuck zijn deze meiden?!”) in lingerie over de catwalk paraderen. Grote afwezige: Loiza.

Emma’s lingeriesetje werd overigens afgemaakt met een wel heel bijzonder kledingstuk. Who wore it better?

sidious

Op de trap mocht Colette niet lopen in lingerie, maar nu staat ze er trots: “Hallo maatje 38!” Anna Nooshin laat vervolgens in haar reactie doorschemeren dat het vast héél ongemakkelijk is om met een lichaam als dat van Colette in lingerie te poseren. Het was ongetwijfeld bedoeld als compliment, maar ehm. Wat?

Sleeping Beauty

De laatste run is in couture van Edwin Oudshoorn. Akke Marije is duidelijk de Beyoncé van de groep, want zij mocht de mooiste, grootste, poofy-ste bruidsjurk aan. Michelle en Kelly wisten toen ook al wel hoe laat het was.

dc3

akkeg

Destiny’s Child komt bij Anouk staan, waarna zij vertelt dat er nog wat prijzen zijn bijgekomen. Dat RTL MCN-contract (je ziet Emma denken: NO WAY JOSE!), een parfum (ehh?) en een… Boxspring! Ik vraag me af of ‘ie van Swiss Sense is.

Emma vliegt er als eerste uit, waarna het tussen vriendinnen Colette en Akke Marije gaat. And the winner is… DUN DUN DUNNN… Akke Marije! Friesland gaat uit z’n dak, terwijl Akke er zelf redelijk rustig onder blijft. Ach, ze zag dit al twee weken aankomen. Enne, ze heeft ook al een bed.

PICS!

Natuurlijk is een persbezoekje niet compleet zonder foto’s, dus daarom, extragratis: FOTO’S!

toepsbloghntm9-1

Team Friesland. Zo vijf modellen te scouten in dat vak.

toepsbloghntm9-2

And the winner is…

toepsbloghntm9-3

Akke Marije!

toepsbloghntm9-4

toepsbloghntm9-5

toepsbloghntm9-6

Fred is vergroeid met z’n telefoon. Heel tragisch.

toepsbloghntm9-9

toepsbloghntm9-8

toepsbloghntm9-10

Een echt Fries hartje. Gefeliciteerd Akke Marije!

Lijstje

Pechvogel van de week: Sarah
Beste loopje: Anne-Wytske
Mooiste jurk: Die witte van Akke Marije natuurlijk
Beste optreden van de avond: Martin Garrix door de luidsprekers
In de goodiebag: Fleuril wasmiddel, Catrice mascara, een sleutelhanger in de vorm van een voet met iets over wijn erop, en… Zinzi parfum. Weten we dat ook weer.
Priceless: Toen ik één van de modellen tegenkwam bij de toiletten, en zij zei: “Jij bent toch van de recaps? Ja, wij denken het, jij schrijft het!”

14 reacties op “Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 9 – Akke Marije wint… Een boxspring!”

 1. Tamara TS schreef:

  Haha geweldig weer! Volgens mij wist iedereen wel dat Akke Marije ging winnen, ik geloof niet zo in dat stemmen per sms.
  Je zag het de hele show al aan haar lachje en natuurlijk ook aan de jurk.

 2. Esther schreef:

  Zucht. Het is ten einde. Jammer vind de recaps super.

 3. Loes schreef:

  Lag al dubbel bij de titel :) De show is oké, maar deze recaps daar kijk ik iedere week t meest naar uit!

 4. Natalie schreef:

  Supertof weer! Vind het ergste nog dat je dit seizoen moest stemmen via sms of bellen om nog extra moneyss te verdienen als echt het HELE seizoen over social media ging!! Waarom niet lekker online stemmen haha!

 5. M. schreef:

  Anouk zei er toch bij dat de boxspring van Swissense is?

  1. Toeps schreef:

   Oh dat zou kunnen hoor! Dan had ik dat even gemist. Aaah, gemiste kans voor een grap, jammer!

 6. Wendy schreef:

  Enig idee wie de jurk van Anouk heeft ontworpen?

  1. Toeps schreef:

   Jazeker! Edwin Oudshoorn, in drie dagen tijd. Aldus trotse Anouk voor de show.

 7. Pascalle schreef:

  Ge-wel-dig! Heel voorspelbaar deze finale – als je het al zo kunt noemen. Maar complimenten voor de recaps, alleen daarom is het al jammer dat HNTM alweer voorbij is. 🙋👄

 8. Patrick schreef:

  Was er ook gisteravond, opzet was wel leuk,afterparty was beter. 😊

  Nog even staan praten met wat mensen zoals Freek van Touche en Alek o.a. Die hadden ook een mening over dit seizoen van hntm,maar die laat ik maar achterwege.

  Jammer, had zomaar anders kunnen lopen wanneer gewoon de jury had beslist.

  1. Fred schreef:

   JA nu ben ik dus toch wel heeel benieuwd!!?

 9. Renée schreef:

  Hoi, ik zag dat Denise wel op de site van Touche staat en Akke Marije niet, maar die kreeg toch een contract? Weet jij toevallig hoe dat zit want ben erg nieuwsgierig geworden :)

  1. Patrick schreef:

   Zij wilden Denise zowiezo al hebben voor het einde van hntm. ;-)

 10. Maarten schreef:

  Toegegeven, ik ben hier alleen beland na het lezen van het ‘Re:recaps’ stuk (alles wat met ‘fashion’ te maken heeft is zó niet mijn ding). “Groetjes, opa”. Geniaal gevonden. lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *