Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 8 – Fesjum en K3

Voor de tweede week op rij waant RTL zich Studio100: zulks een schaamteloze cross-promotie van eigen producten hebben we sinds Gert Verhulst niet meer gezien. Helaas moeten we het ook zonder de zelfspot en het talent van “Mwoa, Gertje!” doen, waardoor deze aflevering, net als die van vorige week, enkel voelde als geldklopperij. Zijn onze zuiderburen ook niet vies van, maar daar krijg je er ten minste nog een degelijke show bij.

Een modellenwedstrijd

We beginnen in de studio. De vier overgebleven modellen mogen een missen-praatje houden, waarom we vooral op hén moeten stemmen. Denise bekijkt het pragmatisch: zij heeft de meeste opdrachten gewonnen. Akke-Marije, die inmiddels besloten heeft haar Fries-heid tot op het bot uit te melken, vertelt ons dat ze nuchter is. Emma is “anders dan anderen” en Noor ziet zichzelf wel een it-girl worden. We zijn er bang voor.

Anouk is trots op deze vloeiende speeches, en denkt met enige cringe terug aan haar eigen Olaz-reclame. Anna Nooshin praat nog iets over wie het meest straalt, en wie het het allerliefst wil, maar dan is daar Alek die alle aanwezigen even bikkelhard herinnert aan de titel van de show: Holland’s Next Top Model. “Het is uiteindelijk wel een modellenwedstrijd, het gaat om het beeld dat je aflevert!” Steek die maar in je zak, Nooshin.

Busje komt zo

We blikken terug naar vorige week, vlak na de uitzending. Iemand is als een malle met stickers in de weer geweest, en heeft in vijf minuten de Geer en Goor zoeken een hobby-camper omgetoverd tot Tapmaddel Tours, compleet met de vier portretten erop. De meiden moeten die week in de bus overnachten. Had ik al gezegd dat het geld op was?

toepshntm801

Fesjumaitems en freefrits

De modellen-to-be worden op casting gestuurd bij Specsavers, waar – oh wat een toeval! – Anouk Smulders nét een lijn voor heeft gelanceerd.

toepshntm802

Op de achtergrond de meest onpraktische boekenkast ooit

toepshntm8-201

Een brillen-bril! ZOMG!

toepshntm8-202

Ehhh, fesjum-aaitem, ehhh…

Ze moesten twee regels tekst leren en presteren het allemaal om die compleet te verhaspelen. Emma blijkt een spraakgebrek te hebben en struikelt steeds over de woorden “fashion items” en “favourites”, waarna ze alles “overnieuw” wil doen. Akke is iets te timide, Noor kwam wat gemaakt over en Denise… Nou ja, Denise was gewoon het minst slecht. (En had een goede bril uitgekozen?! Want ehm, styling?! Lol, nevermind.) Daarom won ze, en mocht ze een commercial online filmpje opnemen.

Als ik zo eens reken, heeft Denise dat 50.000 euro contract al bijna helemaal bij elkaar verdiend. Wurgcontracten, nóg een overeenkomst met Gertjes Studio100.

Terug in de studio krijgen we de eerste tussenstand:
1. Akke Marije
2. Noor
3. Denise
4. Emma

Of dit klopt weet ik niet, want niemand heeft gerept over een notaris.

Alek geeft wederom nuance aan: “Als model hoef je niet per sé ook te kunnen acteren. Het is wel handig als je het er ook bij kan.” Zou Alek er stiekem een beetje klaar mee zijn, en nu in de liveshows zijn kans pakken? Go Alek! Go Alek!

Pikkie Plessen Promogirls

De volgende dag krijgen de modellen hun volgende opdracht te horen: Ze moeten een meet-en-greet organiseren in elk een andere Nikkie-winkel. Om zo veel mogelijk publiek te verzamelen, krijgen ze hulp van een stel beroemde influencers. Of nee, ik bedoel, van een stel gepolijste chicks die je alleen kent als je dertien bent en die RTL MCN door middel van dit programma bij een groter publiek op de kaart wil zetten.

toepshntm804

Je ziet Denise denken: “Wie de hell zíjn al die wijven?!”

toepshntm805

“Influencers”

Denise mag als eerste. Ze verzint een heel toneelstuk met de vloggers, maar echt uit de verf komt het allemaal niet. Daarnaast maakt ze een kapitale fout: ze vergeet te vragen of de meiden haar filmpje ook willen delen! Zo bereikt ze dus amper nieuw publiek, aiii.

Akke Marije pakt het slimmer aan. Ze vraagt om shares en organiseert een wedstrijdje onder haar volgers: wie wint mag samen met haar een modeshowtje lopen in de Nikkie-winkel!

Noor was super duper excited en voelde zich “helemaal thuis in het wereldje!” Dit wordt de vrouwelijke Enzo Knol straks mensen, mark my words. Bibi, die we nog zouden kunnen kennen uit Oh Oh Cherso, heeft overigens nog een meet-en-greet-tip voor Noor: “Neem de tijd voor je fans, doe alsof ze speciaal voor je zijn.” Daar trappen ze wel in.

toepshntm806

Emma hoort dat ze haar geliefde Rotterdam moest verruilen voor Groningen, en kan het amper opbrengen daar zelfs maar enthousiasme voor te veinzen. Bij haar viel er ook wat te winnen: een koffiedate, niet in Grunn maar in haar geliefde Rotjeknor.

Nutteloze opvulling

Terug naar de studio. We zien een tweede tussenstand. Noor is plots gezakt naar de vierde plaats, boven haar staan Denise en Emma. Akke Marije blijft rotsvast staan op de eerste plaats.

Fans van tien, of tien fans

Op de dag van de meet-en-greets vertrekken de modellen per trein naar hun winkel. Geer en Goor wilden de camper terug, denk ik. Met een stagiaire en een Kruidvatkaartje gingen de modellen op pad.

We zien dat Akke Marije en Emma volle zalen trekken. Noor ook, al zijn haar fans gemiddeld een jaar of tien. Denise heeft daarentegen nog geen tien mensen naar de shop weten te krijgen.

toepshntm810

toepshntm812

Noor met fans

toepshntm813

Denise met nét ietsje minder fans…

Een verrassende uitslag

Terug naar de studio. Na wat politiek correct gepraat (“Ze hebben allemaal iets bijzonders!”) is daar de uitslag. Noor is door, net als Emma en Akke-Marije. Of die laatste het verwacht had? “Mag ik ja zeggen? Ja, ik was er een beetje vanuitgegaan ja.” Iedereen met meer dan drie hersencellen kon dit zien aankomen, dus ja, Anouk. Voortaan niet meer zulke domme vragen stellen.

K3 zit in de finale, maar, maar… Er zou toch nog een meisje terugkomen? Met social media of zo? Gaan ze ons nog eens uitleggen hoe dat werkt? Helaas. Dat zien we volgende week. Maar ik eet mijn schoen op als het niet Colette is.

Oh ja, enne. Annemieke van Dam won 2500 euro. Oh nee, daar stond Anneke. Die Specsavers-brillen, Anouk. Misschien eens dragen.

Lijstje

Wat een gekke naam: Echicka
Ook best een gekke naam: Akke Marije
Noor, Akke Marije of Emma: Akke Marije
Hanne, Klaasje of Marthe: Marthe
Fred, Anna of Alek: Alek
Vlogger 1, 2, 3, 4 of 5: Die met dat roze haar

OH EN!

Doorgestokenkaartcomplotten! Viva postte vanmiddag op Instagram onderstaande foto, aanvankelijk met bijschift: “Wij brachten een middagje door met de finalisten van Holland’s Next…” Ze hebben het snel aangepast, maarre… Stomme vergissing of grote blunder, wat denk jij?

screen-shot-2016-10-18-at-23-19-11

14 reacties op “Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 8 – Fesjum en K3”

 1. Michelle schreef:

  Ohhh die foto van Viva!? Oei… Maar dat viel ook wel te verwachten, natuurlijk, dat de uitslag allang bekend was.
  (Btw: “..heeft Denise dat 50.000 euro contract al bijna helemaal bij elkaar verdient” > ‘verdiend’ ;))

  1. Toeps schreef:

   Oooh wat errug! En zelfs Riemer heeft die lelijke d/t-fout gemist! Nou ja, haastige spoed…

 2. Anne-Marie schreef:

  Geweldig weer! Ik kijk de laatste tij alleen nog maar om me mateloos te irriteren (soms ook wel lekker) en om jouw blog te lezen. Vorige week las Anouk ook al de naam van de winnaar verkeerd, die bril heeft ze zeker nodig.

  1. Melissa schreef:

   Precies!

 3. Jessica schreef:

  Dan heb ik ook het vermoeden dat het stemmen weer voor niks was. Wat een schande dat hntm dat doet.

 4. Carlijn schreef:

  Haha wanneer Anouk bezig was in het begin met haar zegje zegt zij ook: De kijkers betal… uh bepalen ook..
  Hahaha zo zie je maar weer dat wij het inderdaad betalen!

 5. Sanne schreef:

  Jammer geen analyses over de zuinige en tikkeltje zure reacties van Fred

 6. Andrea schreef:

  Ik heb geen zin meer in HNTM….ik wil foto’s! Mooie, artistieke en edgy fashion foto’s! Waarom zie ik dan alleen maar een saai filmpje van Specsavers en hebben ze dáár dan geen fotoshoot aan vast geplakt?
  Zoiets bijvoorbeeld: https://67.media.tumblr.com/tumblr_li9g1dCAXR1qhva77o1_400.png

  Snap er niks meer van en kijk de uitzending op RTLXL, zodat ik lekker door de suffe studio stukjes kan zappen….

 7. Alex schreef:

  Ik moet het nog terugkijken, maar wauw, klinkt weer als een, euhmm, ‘bijzondere’ aflevering… Ik kwam er gisteren toevallig ook achter dat Tamara nu ook op de Touché website wordt aangeduid als model & it-girl, vraag me steeds meer af waarom het programma nog Holland’s Next Top Model heet, haha ;)

  Er is nu trouwens uitleg verschenen over de laatste finaleplek, die bepaalt de jury dan toch wel opeens weer… http://www.hollandsnexttopmodel.nl/item/450/wat_hebben_de_hntm_afvallers_uitgespookt_op_instag

  Anyway, goede recap weer!

 8. Linda Kremer schreef:

  Wat ik zo raar vind is dat Denise er nu alleen maar uit is omdat haar social media niet oké was. Veel opdrachten heeft Denise juist binnen gesleept en ook veel foto’s waren erg goed! Ik snap dat social media belangrijk is als model zijnde maar het moet toch ook niet de overhand nemen. We zijn tenslotte opzoek naar ‘Hollands Next TopMODEL’ niet ‘Hollands Next vlogger/beste instagramaccount/orwhatever’

 9. Janine schreef:

  Wat een verschrikkelijke aflevering weer, maar heb weer erg gelachen om je recap! :D

 10. Mariet schreef:

  Ik houuuu van je recaps, hardop lachen elke keer! :D
  OMG wat een verschrikkelijk slecht programma.

 11. Loes schreef:

  Toeps, vraagje. Jij als insider weet dit vast. Het is iedere keer enorm gemaakt als de visagie weer een kort promopraatje (en vaak ook niet eens heel toepasselijk) houdt over een van de producten v Catrice. Maar wat ik me nou afvraag, worden de modellen voor die shoots nu echt grotendeels met Catrice opgemaakt of zit er hoogstens een keer een mascaraatje of lipglosje op en zitten ze verder onder de MAC, etc?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *