Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 7 – Het geld was op

Sorry dat jullie deze week iets langer dan normaal op de recap hebben moeten wachten. Om een of andere obscure reden moest HNTM deze week een live-element bevatten, waardoor ik niet vooruit kon werken. De uitzending begint met awkwardness en schakelproblemen in de studio, waarna de reden van dit circus zich openbaart: er moet gestemd worden.

1

Awkwarrrd…

Money money money

Bellen en SMS-en. Ik dacht dat dit het socialmediaseizoen was, maar om geld binnen te harken grijpt RTL naar ouderwetse middelen. Niet dat tv-kijkers ook maar íets verstand hebben van de modellenwereld, maar hey. Dat Touché-contract van 50.000 ekkies moet érgens van worden betaald. Oh nee wacht. Dat doet het model zelf, met de klussen die ze doet. Afijn, eerst naar Ibiza.

Ushuaïa eh eh

Ibiza. Waar we in voorgaande seizoenen nog modellen naar New York, LA en Kaapstad zagen afreizen, moesten ze het deze keer doen met tickets van vijfentwintig euro en het vakantiehuis van Freek. (Dit verzin ik, maar het is vast zomaar waar.)

Anouk komt langs om te vertellen wat we vorige week in de preview ook al zagen: Vanaf nu heeft de sjuurie níks meer te vertellen. Noor toont haar inzicht in socialmedialand en zegt tegen Akke Marije: jij hebt heel Friesland achter je! Daar bleek ze gelijk in te hebben. De modellen horen van Anouk dat ze zodadelijk een casting voor Nikkie Plessen hebben (hmm, was het dan misschien háár AirBnB?), maar eerst mogen de meiden naar huis bellen! Don’t get me started.

Dikke tút

Akke Marije belt met haar vriend in het Fries. Dat doet ze vast altijd, maar in dit geval scoort ze daar weer extra Friesland-punten mee. We leren dat Noor haar oma “een knettergek wijf” noemt, terwijl Anne-Wytskes gesprek met haar (Engels sprekende) vriend klinkt alsof ze een shady drugsdeal aan het sluiten is. Iets over een package…?

En nee, Emma en Noor, het is niet “dikke tiet”, het is “dikke tút”. Dikke kus, dus.

De tussenstand

Terug naar de studio. Er is een tussenstand die “nog helemaal niks zegt!!11!einz!1”, maar stiekem precies laat zien wat er gebeurt. Akke Marije staat met 24,6% dik bovenaan, direct gevolgd door Noor met 21,8%. Onderaan bungelen Denise en Anne-Wytske. Eigenlijk precies zoals vorige week al bleek uit het Instagram-overzicht.

Pikkie Plessen

Casting-time! De meiden worden in Nikkie Plessen-sportlooks gehesen, om daarin vervolgens in de brandende zon te moeten sporten. Dit casting-concept is één op één gerecycled van het vorige seizoen, maar er viel wederom niemand flauw. Bummer. Denise wint deze casting, en verschijnt behalve in de campagne ook op de cover van de Grazia.

toepshntm702

Je hoort Emma denken: “Waarom dóe ik dit ook al weer?! Ik had al een contract!”

ttlu1x

Hold it right there, mensen! Tante Toeps is back! Ten eerste: Nikkie Plessen. Je weet wel, die dame die ontwerpen steelt voor op T-shirts en dan vervolgens als ze betrapt wordt jammert dat ze “niet wist dat de ontwerpster Nederlands was”. Alsof het prrrima is om van buitenlandse ontwerpers te jatten. Nikkie Plessen, die normaal gesproken altijd zélf model is voor haar lookbooks, maar niet zonder de nodige kilo’s aan Photoshop. Nikkie Plessen, die alleen maar in Glamour en Vogue staat omdat ze dík geld komt neerleggen als adverteerder, en ze haar dan als een soort ongeschreven regel ook wel eens opnemen in een shopping page of editorial. Droomjob. Echt.

Nog wat: Een workout doen voor een casting is debiel. Dat doen we in de echte modewereld nooit. Je kon zo ook wel zien dat Denise buikspieren heeft.

En dan het allerergste: Weet je wat een (beginnend) model normaal gesproken betaald krijgt voor een internationale campagne, met tv-exposure, Bijenkorf-etalages en een cover van de Grazia? Minstens drieduizend euro. Waar is Denises geld?!

ttluna1xk

Back to the island

We gaan verder. De modellen varen in een bootje naar een eilandje, alwaar ze zullen shooten voor Catrice. In zee. Topless. (Kijk, dat bespaart weer op styling, hehe.) Alek legt nog even uit wat belangrijk is: “Het gaat om de make-up, dus houd je gezicht droog!”

toepshntm703

toepshntm705

toepshntm708

toepshntm709

Oh enne, stemmen graag! Die vliegtickets betalen zichzelf niet!

Het gespartel zorgde (na een sloot PS) voor de volgende resultaten:

d4d5e8bc-9947-462e-b429-c362a69bdf48

Akke Marije

f17a82f7-1ca8-4566-af0b-05b95b6ac390

Anne-Wytske

530b3562-0518-4e1d-a4c0-a9a40ab89174

Denise

69df0a6e-45e6-42a4-b31f-1b987ea07ba4

Emma

4bd8e7a2-bb52-4287-ba8c-154c27c99892

Noor

ttlu1x

Ja, sorry hoor, ben ik alweer. Wat is deze bullshit mensen?! Mijn fotografenhart huilt. Als je mooie foto’s wil schieten voor een make-upmerk, waarom dan niet gewoon in een pierenbadje in de studio?! Je ziet écht het verschil niet. Golven, prikkend zout water, felle zon… Wil je nou mooie beelden, of wil je gewoon drama? Oh wacht.

Drama werd het niet trouwens, zelfs niet toen de zestienjarige Noor topless op de foto moest. Als ik een modellenbureau had, en de klant zou dat eisen van mijn zestienjarige model, dan zou deze klant een ongelofelijke uitbrander van me krijgen. Een zestienjarige topless fotograferen, hoe haal je het in je hoofd?! Daarbij was het ook nog eens compleet nutteloos. Haar strapless huidskleurige bh had je op de uiteindelijke foto niet eens gezien. En met al het photoshopwerk op die koppies, zou een bh wegtoveren ook niet heel veel extra moeite zijn.

ttluna1xk

Ushuaïa oh oh

Goed, na deze shoot bezoeken de modellen nog een heel karig feestje, waar ze met z’n vijven in een kringetje staan te dansen. Ushuaïa was te duur, het geld is immers op.

toepshntm711

toepshntm713

“Aw yiss look at dem tall ladies!”

Terug in de studio blijkt er toch nog íets van budget te zijn gevonden, want Denise hoeft de Grazia waarop ze prijkt niet zélf te kopen. Die heeft Anouk voor haar. Oh, zo gul. Ook zien we een foto van de Bijenkorf-etalage in beeld, maar op de vraag of ze die direct gaat bekijken, antwoordt Denise: “De Bijenkorf, waar zitten die tegenwoordig nog?” Ai.

a78aff4f-fd0f-434a-bdd8-28623f69b2b9

Tussenstand II

De tweede tussenstand wordt bekendgemaakt. Noor heeft Akke Marije ingehaald, en reageert daar op z’n zachtst gezegd apart op.

noor

Denise en Anne-Wytske bungelen nog steeds achteraan, dus die zien de bui wel hangen. Bij ons kijkers is inmiddels onduidelijkheid ontstaan, want gaan er nou twee weg, of maar één?

De social media expert snapt het ook niet meer

Goed, eerst de sjurie. Anna Nooshin vindt dat Akke Marije op Instagram post “alsof het een moetje is”, maar daarmee heeft ze wél mooi de meeste volgers verzameld. Vervolgens begrijpt Anna niet waarom het publiek bij Denise wat achterblijft. Ik dacht dat zij de socialmediaexpert was, maar kennelijk valt dat toch tegen. Ah well. In een van haar laatste vlogs wist ze de namen van de kandidaten niet eens uit elkaar te houden. Autsj.

On tour

Nadat alle foto’s zijn getoond bleek er nog een minuutje over om stemmen te hosselen, waarin Anouk dan maar met de in de studio aanwezige familie gaat babbelen. We zien dat de pa van Akke Marije een echte Fries is, de moeder van Denise precies Anita Meijer lijkt en de vader van Noor een awkward flirtmoment met Anouk deelt.

toepshntm715

De vader van Akke Marije

toepshntm716

Anita Meijer Denises mama

toepshntm717

De pa van Noor

De uitslag is bekend, en oh, wat een verrassing: Emma, Akke Marije en Noor zijn safe. Er blijken er vier door te gaan deze week, en die vierde gelukkige is Denise. Anne-Wytske moet het strijdtoneel verlaten. Ach, is haar in ieder geval een genante bustour door het land bespaard gebleven.

ttlu1x

BUS-TOUR?! Wát?! Wat is dit mensen, Idols? Moeten we straks ook een Jim-of-Jamai poster voor ons raam plakken of zo? En hoe zit het nou met de meiden die al zijn afgevallen? Hoe komen die terug? Hoe telt social media daarin? Vragen, VRAGEN.

ttluna1xk

Lijstje

WAT WAS DIT?! Ja euh, geen idee
Waaraan mogen ze het laatste restje budget nog besteden: Beter nephaar voor tijdens de finale
Gaat deze shit winnen: Akke Marije
Moeten we daar blij mee zijn: Ja en nee
Jim of Jamai: Jim

32 reacties op “Holland’s Next Top Model 2016 Ep. 7 – Het geld was op”

 1. Michelle schreef:

  Geweldige recap weer! Heb heel de tijd je blog lopen refreshen tot ‘ie kwam. Ik vind het toch zo zonde hoe ze van het leuke HNTM zo iets commercieels kunnen maken, pff. Wel een vraagje voor jou, hoe werk je eigenlijk voor op deze recaps? Want was me sowieso wel opgevallen hoeveel background info je hebt enzo. Please let me know!

  1. Toeps schreef:

   Hoi! Voor deze kon ik helemaal niet vooruit werken, want deze stond niet op NLziet helaas! De rest van de info, tja, da’s gewoon een hoop vergaarde kennis van 3 jaar Fashionmilk en een hoop ervaring in “het wereldje”.

 2. Yannick schreef:

  Ik kijk al uit naar het volgende seizoen! Gaan ze vast naar Texel

  1. Toeps schreef:

   Hahaha awww yiss!

 3. A-h schreef:

  Niet helemaal blij als Akke-Marije wint? Een tripje naar de tandarts vanwege die scheve tand en die donkerder tand, een abonnement op de sportschool, en dan is er in potentie een goed werkend commercieel model van te maken – vermoed ik iig.

  1. Toeps schreef:

   Ik bedoelde Nee als in: ze verdient beter. Denk zeker dat ze goed kan werken, en hoop niet dat ze in die slechte real-life soap terechtkomt.

 4. Maaike schreef:

  Bravo Bianca ,
  wederom genoten van je recap
  Geweldig wat er de tijdens uitzending door mijn hoofd flitst verwoord jij perfect in je verslag.
  Volgens mij had Fred het ook niet zo Naar zijn zin hij was zo stil en het leek er zelfs op alsof hij zich soms geneerde tijdens de live uitzending!!

 5. b.b schreef:

  ik lees je racap nu voor het eerst en petje af.
  Prima onder woorden gebracht een programma waar ik ook met grote verbazing naar heb zitten te kijken,
  Soms vraag ik mij af…waarom kijk je nog naar zo’n programma?
  Waar ik het meest naar moet kijken zijn de haren van deze modellen.
  Piek,pluis en zo onverzorgd. Dus help is er een kapper in de zaal???

 6. Elbrich schreef:

  Ik heb me hier weer goed om dood gelachen, heerlijk!

 7. Nathal schreef:

  Ik had zo gehoopt dat je ook een recap zou maken over de Olaz commercial waar Anouk de hoofdrol inspeelt, heb je die gezien????

  1. Toeps schreef:

   HAHAHA oh ja, zo slecht! “Ik ben Anouk, en mijn huid is belangrijk voor mij!” LOL!

 8. Ingrid schreef:

  Ik ben toch team Jamai.

 9. Mariët schreef:

  Liefde voor deze recaps, echt.

 10. Loes schreef:

  Topstuk weer! Briljante analyse van een teleurstellende uitzending. Ik lig iedere week weer dubbel. Vooral je opmerkingen over de awkwardness vd live uitzending en de gebruikte ouderwetse middelen in het “social media”-seizoen waren dingen die wij hier ook tegen de tv aan t schreeuwen waren.
  En over de following van Akke marije. Dat is misschien ook heel Friesland, maar persoonlijk vind ik haar het leukst juist omdat t authentiek en eerlijk is (ja het is een moetje en dat zie je, ja en…?!) en niet zo gemaakt en overdreven als van de rest vd dames die allemaal als makke schapen alles overnemen wat Anna en Anouk ze voorkwijlen. Bijv toen Anne-Wytske vorige week “rockte” en opeens edgy wilde zijn…. cringe :s.

 11. Charley schreef:

  Heerlijk. Heb de aflevering met een half oog teruggekeken omdat jouw blog veel leerzamer en leuker was. Moest hardop lachen!

 12. Andrea schreef:

  Eigenlijk kijk ik dit programma alleen maar voor de eind-foto’s en voor de recaps :D

  Vind de foto’s van deze aflevering wel heel mooi, maar inderdaad, waarom naakt? Is alleen maar voor de spannende tv. Als het nou het soort naakt was als de eerste ANTM dan was het nog functioneel, maar ze hadden dit ook badkuip kunnen doen met een kleine bikini. Mij maakt het verder niet uit maar als een model zich prettiger voelt met een bikini dan presteert ze ook beter lijkt me.

  Raar programma is het geworden…

 13. Samantha Joanne schreef:

  Ik blijf dit zo geweldig vinden. Ze zouden jou in de sjuuuuurie moeten zetten! A-maze-balls

 14. Dave schreef:

  Met deze zin sla je wel een beetje door: Een zestienjarige topless fotograferen, hoe haal je het in je hoofd?!

  Ten eerste mag het wettelijk. Ten tweede komt dit zo vaak voor bij shoots, in films (zelfs jongere kinderen tot aan peuters compleet naakt) enz. enz.

  Ik snap dat jij het zelf misschien niet vind kunnen, maar je laat het nu overkomen alsof iedereen die daar anders over denkt gek is. En dat gaat dan weer net iets te ver in mijn ogen.

  Verder zijn je recaps leuk en ook je kritische noten zijn vaak goed onderbouwd en refererend naar hoe het echt gaat in de industrie. Dus keep on going :)

  1. Toeps schreef:

   Ik vind het ver gaan. Een zestienjarige kan volgens de wet nog niet eens besluiten een telefoonabonnement af te sluiten, laat staan beslissen over beelden van haar borsten all over internet. Wie weet kiest ze later voor een carrière als politica en krijgt ze spijt als haren op haar hoofd.

   Daarbij vind ik het slecht dat een programma als HNTM jonge meiden het idee geeft dat je borsten laten zien “er gewoon bijhoort” als model. Dit is pertinent onwaar. Ik kan zo een aantal professionele modellen opnoemen die nóóit naakt doen. Da’s een persoonlijke keuze en die dient gerespecteerd te worden.

   1. Dave schreef:

    Wat de wet wel en niet een 16 jarige laat besluiten doet er verder niet toe. Het gaat om deze shoot. En dat mag volgens de wet. Wel is voor publicatie van naakt toestemming nodig van ouders totdat iemand de leeftijd van 18 bereikt. In dit geval bevat haar foto geen tepel. Dus dan speelt dat geen rol, maar dat terzijde.

    Jij mag het uiteraard slecht vinden dat HNTM dat idee geeft. Maar het is feitelijk zo dat er vaak genoeg dit soort shoots/opdrachten zijn. Ja, sommige shoots zijn wel realistisch bij HNTM xD. Dat een model wel of niet naakt doet, is inderdaad een persoonlijke keuze. De ene doet het wel, de ander niet. En daar is gelukkig iedereen vrij in…

    Maar nog steeds vind ik je suggestie dat mensen die anders denken gek zijn te ver gaan :) Omdat iets niet in jouw gevoelsstraatje past, wil dat niet zeggen dat het niet normaal is of kan zijn…

    1. Toeps schreef:

     Een “keuze” die, als je weigert, directe gevolgen heeft bij de eliminatie. Dat is geen eerlijke keuze.

     En het kan zijn dat het van de wet mag. Een zestienjarige vertellen dat ze vijftien kilo moet afvallen mág ook, maar dat maakt het nog niet oké.

     1. Dave schreef:

      Maar het is wel ok om te suggereren dat iedereen die een andere mening heeft gek is?

      Jij vindt het niet ok, andere misschien wel…Respecteer dat gewoon…

      Je vergelijking met het afvallen gaat mank. Want ook dat is normaal als je in de modellenwereld wilt werken en je hebt nog niet de maten (Je verdedigt het soms zelfs). Net als dat er ook 16 jarige wel eens topless shoots hebben gedaan en in de filmwereld kinderen naakt rond rennen en in bad zitten. Nee die kinderen kunnen een goede beslissing nemen wil je zeggen.

      Je houdt te sterk vast aan je eigen gevoel van ethiek, maar misschien zijn sommige dingen wel normaler of minder erg dan jij denkt of voelt :)

      Maar nogmaals, ga niet suggereren dat iedereen gek is die een andere mening dan de jouwe heeft. Dan sla je echt door…

      En hier laat ik het bij :)

 15. Toeps schreef:

  Dave, dit is mijn blog, waarop ik mijn persoonlijke mening geef. Dat jouw mening hierover anders is, prima. Ík vond dit veel te ver gaan, punt.

  En je laat wel heel selectief “15 kilo” weg uit mijn voorbeeld hè. Context is belangrijk. En dat geldt evengoed voor de naaktshoot hier. De manier waarop het gebracht wordt, de gevolgen bij weigering… Dat speelt allemaal mee.

  1. Dave schreef:

   Jij beantwoordt de vraag niet en draait om mijn punt heen die ik al een paar keer heb aangegeven…Dus over selectief gesproken…

   Je probeert nu alleen je mening een politiek correcte toon te geven met een zachtere omschrijving dan je suggestieve opmerking bij je recap…

   Ik gaf gewoon mijn mening over je recap en die specifieke zin, jij voelde je blijkbaar geroepen om je daarover te verdedigen…Die argumenten haal ik vervolgens onderuit en aan het einde ga je dan opeens nu zeggen, tja is gewoon mijn blog met mijn mening…

   Misschien had je dat meteen kunnen antwoorden…was deze discussie vermeden en je had ingehaakt op mijn punt :)

   Nou hou ik het echt voor gezien…al zou je wel nog antwoord kunnen geven op de vraag of je het ok van jezelf vindt om te suggereren dat mensen met een andere mening gek zijn :) Aangezien je die vraag selectief en politiek correct probeert te vermijden ;)

   Succes verder met je recaps, meen ik oprecht, want ze zijn verder top! :)

   1. Toeps schreef:

    Wow. Just wow.

    Ten eerste heb ik nergens gezegd dat “iedereen met een andere mening gek is”. Dat maak jij ervan. We hebben het over dit specifieke onderwerp, en zoals ik al een aantal keer heb aangegeven, wie onder zulke omstandigheden jonge meiden “dwingt” om naakt te gaan, vind ik niet oké. Die personen verliezen het belang van het meisje uit het oog.

    Grappig dat je over verdedigen begint. De enige reden dat je hier deze lappen tekst komt ophangen is toch omdat jíj graag (jonge) meisjes naakt fotografeert?

    Je hebt overigens geen zak onderuit gehaald en komt alleen maar belachelijk belerend en arrogant over. Nou, doe-doei.

    1. Dave schreef:

     Nu moet ik alsnog reageren, omdat je weer een suggestie maakt die kant nog wal raakt…ja ik fotografeer veel naakte dames, variërend van leeftijd en het zijn allemaal eigen keuzes van de modellen :)…maar dat staat los van mijn mening…ik vind gewoon dat iedereen recht heeft om eigen keuzes te maken voor shoots die wettelijk zijn toegestaan en ook nog eens vaker voorkomen in de modellenwereld…

     Jij moet dan niet suggereren dat die mensen gek zijn, want dat doe je wel als je roept “hoe haal je het in je hoofd”…

     Doei :)

     1. Hannegien schreef:

      Stil eens

     2. Kimi schreef:

      Volgens mij drinkt dat 16jarige meisje ook alcohol tijdens het feestje. . Of gaan we dat nu verschuilen onder ‘water met een smaakje’.

 16. Marie schreef:

  Is die bustoer nou iets wat je wint? Of is dit een soort straf voor de verliezers? :/

  Verder.. Wauw, wat een sneue zooi dat programm :o

 17. Patrick schreef:

  Dat hele stemmen via tel of sms is toch ook een poppekast van de bovenste plank.?
  Bijna de hele uitzending zie je de stand van zaken gepubliceerd op het scherm van het verloop,en op het einde blijven de percentage’s ineens weg.?????

  Ben dan ook van mening dat de regie/jury toch liever zelf een aardige vinger in de pap houdt,want waarom kregen we de einduitslag dan niet te zien op het eind.??
  Hebben ze al reeds een voorkeur voor wie er moet winnen wellicht.??

  Maar het harkt lekker binnen a 45 ct per bericht..

 18. Marjon schreef:

  Ik hoop dat ze wel ranja aan het drinken waren toen ze aan het “stappen” waren. Want of topless nu wel of niet zou mogen voor Noor, met alcohol gezien worden in het openbaar is nog steeds strafbaar als je jonger dan 18 bent

 19. Caroline schreef:

  Ik heb weggezapt. Altijd trouw fan geweest, maar dt seizoen is echt bedroevend slecht. Gelukkig is er dan altijd nog jouw blog die het wel weer goed maakt!❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *