Holland’s Next Top Model 11 – De modellen

Ha! Jullie dachten dat ik dit niet meer deed hè? Maar ya gurl is dit seizoen niet op reis, en ik hoorde van veel mensen dat ze de recaps misten, dusse… I’m back! HNTM is ook back, met net als vorig jaar jongens en meiden. Ook de jury is hetzelfde gebleven. Weinig nieuws, dus laten we snel van start gaan met de kandidaten! Eerder deze avond postte een aantal van hen nagenoeg hetzelfde bericht, een beetje zoals Victoria’s Secret-modellen die Ed Razek bedanken voor deze amaaaazing opportunity. “Ik mag het eindelijk zeggen…”, zo begonnen de meesten. Ik had er al een aantal klaar staan, die ik nu dan ook eindelijk mag posten. Zodra ik meer kandidaten vind, vul ik deze post aan. Weet jij meer? Drop dan vooral je comments!

Toevoeging, 19:47: Het lijkt erop dat álle kandidaten die door de eerste selectie zijn gekomen, dit bericht hebben gepost. Het zijn er een stuk of 20… *zwoegt nog even door*

Toevoeging, 21:54: Iemand zegt net dat de hele top 80(!) dit bericht deelt?! Ieks! (Al zijn het zelfs dan waarschijnlijk de mensen die het verst komen, die nu het vocaalst zijn.) Mocht dat zo zijn, dan laat ik het voor deze post hierbij. Ik weet 90% zeker dat de uiteindelijke top 10 in deze post is opgenomen, dus eh. I tried.

Bart van Houten

Deze Amsterdamse guy met de Zoolander-frons schopte het in 2016 tot de finale van de Elite Model Look. Hij tekende (nog vóór de Elite Model Look!) in Parijs bij MP, en in Milaan wordt hij vertegenwoordigd door Urban. Op zijn Instagram zien we dat hij de show liep voor Moncler. Geen rookie dus.

🔙 @moncler

A post shared by Bart van Houten (@bart.vanhouten) on

Cecilia Zevenhek

Ook geen rookie: Cecilia Zevenhek (21). De Nederlands-Kaapverdiaanse met de opvallende schoonheidsvlek op haar wang deed al eerder modellenwerk via bureaus genaamd Star System (als dat niet shady klinkt, weet ik het ook niet…) en Division Models. Ook had ze bureaus in Londen (First) en Parijs (Metropolitan), en in Londen werkte ze zelfs voor ASOS.

Haar make-over lijkt roze, maar daar kan ik natuurlijk niks op tegen hebben, hihi. Haar Instagram is @ceciliazevenhek.

HEY TIJGERR 😂🙈 🐆🐆🐆 #summerevenings #genietings ✨

A post shared by Cecilia Zevenhek (@ceciliazevenhek) on

Daan Sanders

Daan werkte eerder voor Brooks Modeling Agency. En als ‘ie HNTM zou winnen dan zou de hoofdprijs, een editorial in ELLE, niets nieuws voor hem zijn: hij poseerde al eens voor twaalf pagina’s in ELLE Hongkong!

Op zijn recente Insta-pics is z’n haar een stuk korter. Zomercoupe? Of make-over…?

And all that I can see is just another orange-tree. 🍊

A post shared by D A A N S A N D E R S (@daan_sanders_) on

Danilo Juliet

Danilo heeft – surprise, surprise – ook al eerder modellenwerk gedaan. Zo poseerde hij via Brooks Modeling Agency voor het blad JFK en sportschoenenketen Footlocker. Op de website en/of social media van Brooks is hij inmiddels echter grondig verwijderd.

Op Danilo’s Instagram vinden we voornamelijk modellenkiekjes van zijn gespierde, halfnaakte torso. Zelf kijken? Check @juliet.danilo.

Fee van der Meijs

Tijdens mijn zoektocht naar Fee van der Meijs vond ik allereerst haar Instagram, en vervolgens die van haar moeder. Wat blijkt? Haar moeder is fotografe! Voor zover ik kan zien, is dat de enige ervaring die Fee voor de camera heeft. Verfrissend.

Jeff von Oven

Jeff von Oven komt uit de stal van Alpha Male. Althans, daar duiden de tags op, die onderstaande foto sieren. Verder ziet zijn account eruit als dat van een volleerd influencer (#ovenpowerrrr!), minus de volgersaantallen. Al zal daar door HNTM wellicht snel verandering in komen…

◾️◽️

A post shared by Jeff von Oven (@jeffvonoven) on

Jessica

Ennn we hebben een Miss! Jessica deed dit jaar mee aan Miss Beauty Flevoland, maar won helaas niet. Schopt ze het in HNTM verder?

I'm good

A post shared by @ jessicalliese on

Joost van der Eijk

Joost is de vriend van Nanne Meijer, YouTuber. Althans, zo lees ik. Ik weet niks van YouTubers, daar ben ik te oud voor. Google leert me dat deze Nanne als eens voor een publiciteitsstunt zorgde door zoenend met Fred van Leer op de video te gaan, dus dat zijn vriend nu in HNTM zit, zal ook wel geen toeval zijn.

I used to get lost in those fields when I was younger 🌽

A post shared by Joost van der Eijk (@joost.vdeijk) on

Oef. Wat een weekend. Thanks @prideamsterdam, je was fantastisch!❤️

A post shared by Nanne Meijer (@nannemeijer) on

Liv Thompson

Op de Instagram-page van Liv vind ik, naast spiegelselfies, ook een aantal foto’s van semi-professionele shoots. Toch denk ik niet dat Liv eerder modellenwerk deed.

𝑺𝒕𝒐𝒓𝒎𝒚 𝒘𝒆𝒂𝒕𝒉𝒆𝒓

A post shared by Liv Esther Auxila Thompson (@livthomps0n) on

Luca Gilliot

Luca deed eerder mee aan The Next Boy/Girl Band. (Wist een Facebook-volger mij te vertellen, ik heb die show nog nooit gezien.) Doet Luca mee om model te worden… Of om zijn laatste single te pluggen?

Let’s take a swim 📸 @lauraponticorvo

A post shared by Luca Gilliot (@lucagilliot) on

Mozher

Weer een model met ervaring: Mozher. Op de Instagram-page van Armando Branco, eigenaar van FIC Model Management, vind ik onderstaande foto’s. Deze jongen zat dus al bij een bureau. In de hashtags van de post lezen we zelfs dat hij een ontmoeting had met een Italiaanse scout. Ik ben benieuwd wat daarvan gekomen is!

💀 #icescouted #willyscouts #thelookout #wlyg #stonescout

A post shared by Mozher (@elaijahx) on

Naomi Sauer

Typisch, typisch… Een meisje dat, volgens haar eigen website, al getekend is door Touché. In de vorige seizoenen zou dat red flags opleveren, ware het niet dat het bureau dit seizoen, net als vorig seizoen, VDM is. In Milaan tekende Naomi al bij Brave, en liep ze de show voor Simonetta Ravizza.

Naomi is een sportief meisje dat, zo valt te zien op haar Instagram, vaak in de sneeuw te vinden is. In HNTM schopt ze het zo te zien tot minstens ná de make-overs. Haar lange haren zijn namelijk plots een stuk korter…

🌵I S L A N D V I B E S 🌵

A post shared by NAOMI SAUER 🇳🇱 (@naomisauer) on

Noah Bosma

Noah Bosma was model bij Max Models, als ik de LinkedIn-pagina die Google opduikelde mag geloven. Eerder deed hij modellenwerk voor Hug The Label, zo blijkt uit hun Insta-page.

Ramanda

Van deze meid weet ik eigenlijk niks. Ik zie dat haar vriendinnen op Instagram haar “Menny” noemen, en dat ze minstens een keer eerder voor de camera heeft gestaan, of beter gezegd, gezeten. Weet jij meer? Drop het in de comments!

wanneer 2018 serieus lijkt te worden.. #wlyg

A post shared by Ramanda EO (@ramandaeo) on

Rikkie Kolle

Het lijkt erop dat we nog een kandidaat hebben zonder modellenervaring: Rikkie Kolle. Er is weinig over haar te vinden, behalve dat ze aan atletiek doet/deed. En wat selfies van haar Instagram.

een duckface kan er ook nog wel bij

A post shared by RIKKIE KOLLE 🤟🏼 (@rikkiekolle_) on

Romy Dijk

Een subtiele aankondiging in haar stories, dat is alles wat Romy post over haar HNTM-avontuur. Is dat een slecht voorteken?

🎞

A post shared by @ romydijk on

Sara Slikkerveer

Een oude bekende! Deze naam deed bij mij direct een belletje rinkelen, en de tags (die op de site niet meer zichtbaar zijn, maar nog steeds aanwezig in het ex-Fashionmilkarchief) bevestigden mijn vermoeden. Sara Slikkerveer is de “andere Sara” waar Penny van iD Model Management in dit interview over praat.

Gescout toen ze twaalf was in 2010, dus inmiddels twintig. Sara koos voor school, lezen we op de website van FHM, maar is dus zeker geen beginner.

🌹

A post shared by Sara (@saraslikkerveer) on

Sarai

Sarai is een van de kandidaten die op het eerste gezicht geen professionele carrière achter zich lijkt te hebben.

bmf

A post shared by S A R A I (@serhkbbb) on

Soufyan Gnini

Soufyan heeft, afgaande op zijn Instagram, vooral hobby-modellenwerk gedaan. Want eh, al komt die trui vást van H&M, ik neem aan dat ze ‘m voor de campagne wel zouden strijken, hihi.

Hennes & Mauritz

A post shared by La Vie 🥀 (@soufyangnini_) on

Tim van Riel

Voordat Tim van Riel op Facebook werd gescout door New Generation Model Management, was hij meubelmaker. (En dat is hij nog steeds.) Al snel had deze knappe boy bureaus over de hele wereld: Nevs in Londen, The Face in Parijs, Viva in Duitsland, Elite in Milaan…

Ook op zijn Instagram kun je zien dat hij al het nodige modellenwerk gedaan heeft.

Shooting in Paris 🗼

A post shared by Tim van Riel (@timvanriel21) on

Tom Embregts

Deze jongen is, volgens zijn Insta-bio, danser en model. Wederom iemand met ervaring dus. Zouden zijn dansmoves goed van pas komen voor de camera? We gaan het zien.

En wat vinden wij van deze score?

Uhm, ja. Back in the day, toen modellenprogramma’s nog gingen over kandidaten die uit een boerengat kwamen en nog nooit voor de camera hadden gestaan…

Goed, die dagen zijn voorbij. Meer dan 50% van deze kandidaten heeft al in het buitenland gewerkt, shows gelopen of campagnes gescoord. Zijn ze mooi? Zeker. Maar da’s logisch. Ze waren immers al model.

Lijstje

Een good old HNTM-blog kan natuurlijk niet zonder lijstje. Daarom hieronder, mijn ongefundeerde giswerk over deze kandidaten. (Ook dit lijstje wordt aangevuld zodra ik er meer heb opgeduikeld.)

Doet mee om een beroemde YouTuber/Influencer te worden: Eh, allemaal? Sowieso Soufyan. Ik denk ook Sara. En Bart.

Doet mee om een beroemde YouTuber aan meer views te helpen: De vriend van Nanne.

Doet mee om zijn/haar modellencarrière een boost te geven (as if…): Danilo, Cecilia, Daan, Mozher.

Doet mee om zijn/haar andere carrière een boost te geven? Luca, Tom.

Doet mee omdat hij/zij écht gelooft dat HNTM gewoon super legit cool awesome en fantastisch is: Naomi, Rikkie, Tim.

Wie gaat er winnen? Sara, Noah, Cecilia, Danilo.

Om wie gaan we lachen? Fee, Daan.

Hoe kom je daar allemaal bij Toeps? Geen idee.

Wat denk jij?

7 reacties op “Holland’s Next Top Model 11 – De modellen”

 1. Celine schreef:

  Jaaaaaa !
  Ik denk dat Naomi en Cecilia sowieso de metamorfose halen.
  Naomi plaatst op 20 juli met haar nieuwe haar een foto
  En Cecilia op 15 juli
  Best in de buurt

 2. Alexandra schreef:

  Jaa, heerlijk weer recaps! Sinds je het in een aantal blogposts terug aankondigde heb ik stiekem elke dag je site gecheckt of ‘ie al online stond, haha!

  En tja, modellen met ervaring, je ziet dat ze nog steeds ANTM kopiëren. Recente seizoenen daarvan staan nu op Videoland en het werd mij meteen duidelijk hoeveel HNTM daarvan had gekopieerd voor vorig seizoen haha ;) Dus wie weet daarom nu ook een mix aan deelnemers! Anyway, ik heb zin in je recaps ^^

  Oh enne, ik ben he-le-maal fan van de wisselende hover-kleuren van je links! :)

  1. Toeps schreef:

   Thanks!

   Van die links, da’s trouwens heel makkelijk:
   @-webkit-keyframes zomg {
   0%, 100% { color: #7ccdea; }
   16% { color: #0074d9; }
   32% { color: #2ecc40; }
   48% { color: #ffdc00; }
   64% { color: #b10dc9; }
   80% { color: #ff4136; }
   }
   @keyframes zomg {
   0%, 100% { color: #7ccdea; }
   16% { color: #0074d9; }
   32% { color: #2ecc40; }
   48% { color: #ffdc00; }
   64% { color: #b10dc9; }
   80% { color: #ff4136; }
   }

   1. Alexandra schreef:

    Oeh, nice, thanks thanks! ^^

 3. Anne schreef:

  Ik heb liefdesverdriet en mezelf wakker gehuild, dit bericht maakt het leven echt weer een beetje beter. Dankjewel!

  (Ik meen het echt, altijd al groot fan geweest van je HNTM-recaps, en vorig seizoen was lang zo leuk niet zonder jouw blogs.)

 4. Renske schreef:

  Yes! Ben heel blij dat je recaps weer terug zijn, en niet het minst omdat ik voor stage in het buitenland zit en ik de aflevering niet eens kan zien op de site van RTL.

  Ik heb het gemist!

 5. Monique schreef:

  Yes Toeps!Je bent er weer.Welkom terug met je heerlijke recaps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *