De week van Toeps #38 – Zaanse zaken

Deze week shootte ik op de Zaanse Schans, stond mijn huis plots vol politie en bekeek ik eindelijk Aafke eens live op een podium! En omdat ik er toch was, maakte ik er ook nog foto’s van…

Easy peasy

De week begon rustig. Een werkdagje, een succesvolle recap die ook nog eens ruim op tijd af was, nog een werkdagje. Ik kreeg mijn nieuwe visitekaartjes binnen (van Moo.com!), ging verder met het archief, veroverde Pokémon-gyms met Tjarda (die natúúrlijk alleen maar speelt voor dochtertje Chloé, uh-huh…)

moo

Ni hao!

Het was fijn om de week zo rustig te beginnen, want donderdag stond een grote shoot op de planning. Locatie: Zaanse Schans. Thema: taalonderwijs aan nieuwkomers in Nederland. Ik fotografeerde, Aminanta filmde. En toen we klaar waren, vroeg ons onderwerp: “Mag ik ook een foto van jullie maken?” En dus, wij als Chinezen, hier.

_mg_5446

Na deze pittige dag (later meer) was ik erg moe. Ik zegde Aafke en haar Dr. Martens-feestje af, maar dat was niet zo erg, want ik zou Aafke sowieso zaterdag zien. Ik dook snel mijn bed in, want vrijdag zou hectisch worden…

Bij de politie

Je kent de verhalen. Ze hangen voor je deur tot middernacht. Ze lachen, eten, drinken bier, filmen alles. De Zaanse hang… Acteurs!

Vrijdag werd er namelijk een aflevering van Smeris opgenomen bij ons in het gebouw. Ooit is er een stel locatiescouts bij ons langsgeweest om ons huis te bekijken, maar met 22 appartementen in dit uiterst toffe gebouw, zijn er altijd buren die met ons concurreren. Nummer 20 kreeg de eer, maar een paar dagen voor de opnames belden ze ook weer bij ons aan: “We zoeken nog een kleding-, visagie- en wachtruimte!”

En zo stonden vrijdag ineens Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van de Ven en een super aardige actrice wier naam ik niet mag noemen want dat is nog geheim, bij mij beneden. En honderdmiljoen crew. Ze trokken drie grote verlengsnoeren naar buiten voor de cateringwagen, de stoppen vlogen er herhaaldelijk uit en door de portofoon klonk het “Actie! …en gestopt.”

Ik vroeg of ik wat backstage foto’s mocht maken voor dit weekoverzicht. Dat mocht, mits ik niks zou verraden. Daarom dus alleen Jeroen en Dennis, en zelfs dat beetje bloed op Jeroens lip is misschien al too much. Al is het natuurlijk niet héél gek dat er in een politieserie ooit klappen vallen.

De Geheime Actrice draagt in een scène trouwens míjn vest, hihi. Ze konden het niet eens worden over de styling, maar gelukkig was daar Toeps to the rescue.

toepsblog-1

toepsblog-2

toepsblog-5

toepsblog-3

toepsblog-4

toepsblog-6

toepsblog-7

toepsblog-8

Fake blood!11!

Na twaalven waren ze klaar, en toen had de catering nog een heel buffet opgesteld voor mijn deur. Ik weet niet hoe leuk de buren het vonden, maar nacho’s en fritatta eten met een filmcrew om middernacht… Ik vond het awesome!

What’s happening

Zaterdag had ik met Aafke afgesproken. Mijn hoofd was wollig en ik kon me slecht concentreren, maar we hadden bedacht om aan de recap te werken. Het lukte nog vrij aardig – gelukkig geeft de komende aflevering HNTM genóeg om over te bitchen. Aafke vertelde me dat ze de volgende dag een optreden had in Zaandam, op de Hembrug Happening.

Ik had er nog nooit van gehoord. Sterker nog, ik was nog nooit op het Hembrug-terrein geweest. Wát een coole plek zeg! Er staan allemaal prachtige, vervallen loodsen, waarvan er recentelijk eentje is omgebouwd tot foodhal. En zondag was er dus een feestje. Met yoga, poëzie, foodtrucks (wat moet een festival zonder foodtrucks tegenwoordig…) én muziek! Ik nam mijn camera mee een deed alsof ik erbij hoorde.

toepsblog-11

toepsblog-15

toepsblog-13

toepsblog-17

toepsblog-16

toepsblog-19

toepsblog-9

En er komt een aftermovie, hehehe

Verder at ik ramen met Riemer, keek ik avond aan avond Japanse lessen van Risa, bouwde ik een extra functie voor mijn blog (voor de recap!) en overweeg ik (vooral door de vlogs van 10e) straks in Japan misschien tóch weer te gaan vloggen…

Voor nu moeten jullie het doen met Snapchat (biancatoeps) en Instagram (@biancatoeps). Zie je daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *