De week van Toeps #37 – Een vliegende start

Er valt me de laatste tijd een nieuw patroon op: Elke week begin ik fris en uitgerust aan mijn werk. Maandag zit ik met Claudia op kantoor en doe ik allerlei kleine rotklusjes. Dinsdag staat geheel in het teken van de recap: overdag maak ik ‘m, ’s avonds kijk ik mee en wacht ik met smart op de reacties. Woensdag gaat dat recap-gebeuren nog even door en doe ik ander werk, soms met Sonja erbij. Donderdag en vrijdag staan vol met afspraken die ik eeeiiiigenlijk misschien niet had moeten inplannen, en in het weekend? In het weekend plof ik dood op de bank. Twee dagen niks doen om me op te laden voor zo’n volgende week.

Zo ook de afgelopen week. De achterstand begon dinsdag al, want ik had de recap nog niet helemaal af en moest tíjdens de uitzending nog de laatste screenshots en gifs maken. Het lukte allemaal wel, maar mijn goede voornemen, “oh, ik lees ‘m straks nog wel even door om de grappen wat aan te scherpen”, schoot erbij in. Was ‘ie wel goed? Was ‘ie wel grappig? Ik keek naar de tekst alsof het Arabisch was, en drukte maar gewoon op Publiceren.

gif2

In de wolken

Woensdag heb ik Maan geholpen met klussen. Maan heeft namelijk, na jaren op kamers en met huisgenoten gewoond te hebben, eindelijk een eigen stulpje! Helaas vond de vorige bewoner van het stulpje viesgeel wel een leuk kleurtje, dus ehm, schilderwerk for life. Maans vriendinnetje Eva was in de woonkamer bezig met een gigantisch wolkentafereel, en ik doopte mijn pony in stemmig wit. Oeps.

img_3550 img_3546


De workshop-boekingen liepen ondertussen aardig binnen, waardoor ik die avond eindelijk een knoop door durfde te hakken: Japan eind oktober gaat echt gebeuren! Ik moest ook nu wel zo’n beetje beslissen, anders zouden alle kamers verhuurd zijn. Mijn oude kamer was al weg, maar één deurtje verder (Elodies oude kamer) was nog vrij, én, goedkoper! Dus vanaf 28-10 tot en met 30-11 zit ik weer in Harajuku, whooop!

img_3577

Lekker klein, 710 euro, maar op een toplocatie!

Knippen en plakken

Donderdag ging ik eerst met Riemer mee naar het ziekenhuis. Sterillisatie-intake. Ik heb nu al medelijden met die arme stakker, want “oooh, sterillisatie bij mannen is zó makkelijk, kwartiertje werk!”… Nope. In zijn geval nu net weer niet, dus daar komt straks een narcose aan te pas. “Dan moet je vriendin maar naar huis rijden”, aldus de arts. In koor antwoordden wij dat dát misschien niet een al te best idee was, haha! (Ik heb geen rijbewijs…)

Die middag pakte ik de trein naar Delft, voor een meeting met Pepijn. Iets met een langdurig documentair fotoproject, later meer. Omdat ik toch in Delft was, stuurde ik Melissa een appje. Ik verwachtte eigenlijk dat ze gewoon in New York zou zitten, maar ik had geluk: ze was thuis, én ze had tijd! We dronken drankjes, aten bananencake en maakte heel blogger wat foto’s.

_mg_4708 _mg_4741

Over bloggerdingen gesproken: Ik had mijn ultiem nerdige opklap-zonnebril van Polette opgezet. Die was gratis, ofwel, #spon. Nu weet ik dat dat op internet werkt, maar die middag in Delft was er gewoon sprake van real-life #spon: tot tweemaal toe kwamen er mensen op me af om te zeggen hoe cool de bril was, en te vragen waar ‘ie van was. Nou, van Polette, dus.

Uitpuffen en opladen

Vrijdag had ik wederom een bespreking voor het project met de asielzoekerskinderen, dus net als de vorige keer stapte ik op mijn fietsje richting Koog Zaandijk. En hoe Toos Conditieloos dat ook klinkt: toen ik thuiskwam, plofte ik uitgeteld op de bank. Dead.

img_3571

Nog even een applausje voor dit vintage juweeltje uit 1992. Of 1993.

img_3572


Ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik dit weekend heb gedaan. Ja, geslapen. Samen met Riemer sushi en Starbucks gedaan op Schiphol. Een beetje mijn externe HD’s overgezet naar de NAS (nog niet klaar, duurtlang!), mijn blogarchief verder opgeruimd, hier en daar een stukje getikt… En opgeladen voor de aankomende week.

Upcoming

Wat staat er op de agenda? Maandag zoals altijd een dagje met Claudia een dagje zonder Claudia want die is ziekig, dinsdag weer de recap, woensdag adempauze, donderdag de shoot waar ik vrijdag die afspraak voor had, en vrijdag… Vrijdag komen ze een politieserie filmen bij ons in het gebouw! Dan ga ik het weekend weer voor Pampus liggen, en dan komt het maandag weer helemaal goed.

Live meekijken? Daarvoor is er Snapchat (biancatoeps) en Instagram (@biancatoeps). Zie je daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *