De week van Toeps #32 – “Waarom zoek je niet gewoon een baan?”

Drieëndertig? Maar je werd toch tweeëndertig? Klopt. Het was week #33, maar de zevende blies ik tweeëndertig kaarsjes uit. Of nou ja, eigenlijk at ik een moorkop, in een hutje op de hei. De Bussummer Hei. In de AirBnB van Iris, recht aan de overkant van waar Riemer vroeger woonde. Bekend gebied dus, en misschien een beetje kneuterig, maar wij wilden er gewoon even tussenuit. Even rust. Even niks.

Edit: Waarom vertelt niemand mij dat het ook gewoon week 32 was?! Daar gaat mijn mooie titel! Daar gaat mijn grap! Ik denk dat we Riemer nog maar op een lesje agenda-lezen moeten sturen, grrr.

Waslijst

Of nou ja. Ik zou Toeps niet zijn als ik niet in mijn hoofd duizend plannen had gemaakt voor deze week: nog nét even die foto’s afmaken, eindelijk eens verder met de Japan-video, Riemers blog een make-over geven, drie boeken lezen… Gelukkig ken ik mezelf een beetje, en wist ik deze keer van tevoren dat dat me nooit ofte nimmer zou gaan lukken.

De Japan-video is overigens een heel eind gekomen. Ik heb nog een dag of drie nodig voor de finishing touches, al zal dat gezien mijn drukke rooster de komende tijd nog wel een paar weken duren. Ja, de agenda staat vanaf maandag direct weer bomvol.

_MG_1961c_1

Minder, minder…

En dat moet anders. Zo’n vrije week, da’s tijd voor reflectie. Wat doe ik, wat wil ik? Ik wil stiekem al vijf jaar minder gaan fotograferen. Ik begon in januari 2012 natuurlijk niet voor niks met Fashionmilk. Toch ben ik al die tijd ook door blijven schieten.

Het is natuurlijk een enorm kip-eiverhaal. Als ik minder fotografeer, heb ik minder geld. Natuurlijk, als ik andere dingen ga doen, verdien ik daar op termijn ook geld mee. Maar nu nog niet. Om andere dingen op te starten, heb ik echter tijd nodig. Tijd die ik nooit neem, want ik moet fotograferen. Geld verdienen.

Het is gek om door Facebook herinnerd te worden aan een shoot van zeven jaar geleden. “Doe ik dit al zó lang?!” Het is nog enger om vooruit te kijken, en te beseffen dat ik over vijf jaar nog precies hetzelfde zal doen, tenzij ik andere keuzes ga maken. Wil ik over vijf jaar precies hetzelfde doen als nu? Nee. Duidelijk niet.

Gaan we regelen!

“Maar wat wil je dan wél?” Nou eh, kunnen werken vanuit het buitenland, bijvoorbeeld. Oh, wat zou ik graag nog vaker in Japan zitten. Nu is dat lastig, want mijn fotowerk speelt zich voornamelijk in Nederland af. Mijn blogwerk daarentegen, kan prrrima in Japan. En toen ik daar zat, heb ik ook wat technisch geknutseld aan de blog van Marianne Nykjaer. Dat kan ook heel prima, vanuit een kamertje in Harajuku.

Verder wil ik eigenlijk gewoon rust. Niks is meer leuk als je geen tijd hebt om te genieten, dat weten we allemaal. Daarom vind ik dit ook zo eng: het is níet de bedoeling dat ik het straks alleen maar drukker heb, omdat ik naast fotograferen, bloggen en handmodellen nu óók nog WordPress-dingen doe. Ergens moet tijd vandaan komen. Ik móet leren “nee” zeggen.

_MG_1924_1

No no no

Een kleine “nee” deze week was die tegen social media. Het zal je opgevallen zijn dat het muisstil was op Snapchat. Ook op deze blog postte ik deze week niks, en Instagram moest het doen met twee kiekjes. Ik had vakantie, en oh, wat was dat heerlijk.

Op twitter postte ik trouwens wel iets. Een klacht, richting de NS, omdat ze alle PokéStops en Gyms van de stations hebben verwijderd. PokémonGO is nou nét een heerlijke vakantiebezigheid.

IMG_3067

Metro en AT5 pikten mijn tweet op, en plots had ik haters. Met de gedachten uit deze blogpost in mijn achterhoofd, moest ik vooral ontzettend lachen om deze:

Twitter---1

Een reactie op “De week van Toeps #32 – “Waarom zoek je niet gewoon een baan?””

  1. Joanne schreef:

    (wat een prachtige foto’s!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *