De week van Toeps #21, #22 en #23 – Zomer in Zeeland

Misschien kan ik er maar beter “De maand van Toeps” boven zetten. De laatste “week van Toeps” hier op de blog was in week 18, oeps! Daarna vond ik het lastig om iets te schrijven, vanwege het topmodel-gebeuren. Niks zo irritant als mensen die het non-stop over hun #secretproject hebben, ja toch?

Fotofair

Enniewees. Laten we beginnen met week 21. In Beekse Bergen stond de fotofair, en ik was gevraagd het Photoshop-gedeelte van een workshop voor mijn rekening te nemen. Omdat Beekse Bergen nou niet echt lekker bereikbaar is per ov in combinatie met een krat met daarin een Cinema Display, vroeg ik Riemer me te helpen. We boekten een B&B in de buurt en maakten er een uitje van.

ToepsWeek - 2

Laten we het zo zeggen, het was maar goed dat ik geen kleurcorrecties behandelde…

ToepsWeek - 5

Altijd lachen, beamers.

ToepsWeek - 3

“Wat een hip T-shirt heb je aan, lief!”

Het geven van de workshops was ontzettend leuk, al had ik het zondag nog even zwaar. Om een of andere onverklaarbare reden was ik die morgen bijna tegen de vlakte gegaan toen ik opstond om naar de wc te gaan, en voelde ik me de rest van de ochtend nog ziek, zwak en misselijk. Ik vroeg Riemer een tas te scoren (dank, goodiebag van Canon) om indien nodig als kotszak te fungeren, maar gelukkig bleek dat uiteindelijk niet nodig.

’s Middags kwam trouwe bloglezer Jasmijn nog even hoi zeggen, dat vond ik echt ontzettend lief.

Mucho Mieke

Hoewel ik me weer beter voelde, was ik nog steeds wel doodop. Gelukkig stond de komende week… Oh wacht. Vijf dagen shooten bij Mieke Petiet. Ieks!

Nee, ik mag niet zeuren, shootdagen bij Mieke Petiet zijn prima. Ze beginnen namelijk pas rond drieën! Zo kon ik ’s ochtends nog met Charlotte afspreken om wat fotootjes voor mijn blog te maken. Je weet wel, die roze dingen bovenaan columns en andere epistels zonder plaatjes. Voorheen gebruikte ik altijd dat blauwe ding met die zijwaartse staart, maar die foto is zo oud, daar lijk ik bijna niet meer op!

fb2

brillie

Het is mij, Toeps!

Charlotte hielp me ook bij Mieke Petiet, die maandag en woensdag. Dat levert altijd duizend prachtige snaps op, van mezelf in squathouding en andere flatteuze posities. Donderdag was Melissa Houben mijn assistent, wat meteen ook even een mogelijkheid was om gezellig bij te kletsen. En vrijdag was de beurt aan mijn broertje, die zelf ook nog even wat foto’s geschoten heeft.

ToepsWeek - 6

Proefkonijn Charlotte, met op de achtergrond de flitsset van Elinchrom die ik (met dank aan FotoFlits) aan het testen ben. OMG, I need it!

ToepsWeek - 10

ToepsWeek - 9

Behind le scenes.

Die VOC-mentaliteit

In het weekend hadden we heel even tijd om bij te komen (of nou ja, we werden lid van de sportschool, dus voor pampus op de bank liggen was er niet bij), want ik was nog niet klaar met Mieke Petiet… In week 23 schoot ik drie dagen voor de school in… Middelburg!

Voorheen kon ik niet aan Zeeland denken zonder twintig flauwe grappen. Reed de trein voorbij Goes, dan klonk het in mijn hoofd al: “GOESJ! GOESJ!” Zeeland was namelijk de thuisbasis van, ontzettend lang meelezende groupies weten het, Liegende Klasgenote Kim. Het is inmiddels al bijna tien jaar geleden, maar Kim stond voor mij synoniem aan Zeeland, en Zeeland aan Kim. Maar ik moet mijn excuses maken; Zeeland is namelijk geweldig!

Samen met Maan, die net terug is van haar wereldreis (YAY!), trok ik in een B&B in het pittoreske Middelburg. Wat is het er mooi! En rustig! En schoon! En in tegenstelling tot wat je zou verwachten, hip! (Dat laatste komt, zo ontdekten wij, doordat de Universiteit van Utrecht een paar vakken van de studie Liberal Arts and Sciences alleen daar geeft. Entree, hipsters.)

Dus wij aten burgers, en scones, en genoten van het mooie weer, en bekeken een eng kerkje, en keken Louis Theroux-docu’s die ik al gezien had, maar met Louis Theroux geeft dat niet. Een soort mini-vakantie, en oh ja, in de middag moesten we werken.

ToepsWeek - 15

De laatste keer dat ik Maan zag, deelden we een kamer in… Hongkong!

ToepsWeek - 16

Memento Mori, aka, JULLIE GAAN ALLEMAAL DOOD!

ToepsWeek - 19

Yaaaas.

ToepsWeek - 14

Maan met matchend steegje.

ToepsWeek - 18

Enne… De meest creepy faceswap van de dag!

Donderdag, vrijdag en dit weekend spendeerde ik aan afspraken, losse eindjes en foto’s die ik in week 20 (ieks, zo lang geleden alweer?!) van drie nieuwe meisjes van Tjarda maakte. Oh en, ik fotografeerde nog een paar kids. Maar da’s niet mijn, maar iemand anders’ secret project, dus daarover verder geen woord.

Morgen (als je dit artikel leest hoogstwaarschijnlijk vandaag, ofwel, maandag) schiet ik de nieuwe campagne voor Blink. Meekijken? Volg me dan op Instagram (@biancatoeps) en Snapchat (biancatoeps). Zie je daar!

5 reacties op “De week van Toeps #21, #22 en #23 – Zomer in Zeeland”

 1. Liza schreef:

  Leuke foto’s, vooral die van behind de scenes! Dat vind ik persoonlijk super leuk om te zien!

 2. NIkki schreef:

  Ben het helemaal met Liza eens. Vind het altijd zo leuk om te zien hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij andere!

 3. Tim lovepeacejoy schreef:

  Bedankt voor het leuke inkijkje in jullie ‘keuken’! Leuk gedaan :-)

 4. Nana schreef:

  Leuk dat je Jasmijn nog even tegenkwam op de Fotofair

 5. Bart schreef:

  Wat leuk om de backstage foto’s te zien. Dan zie je ook eens hoe het er echt aan toe gaat bij een fotoshoot, want normaal zie je alleen maar de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *