Ik heb een nieuwe baan!

Geheimpje: Als het wat stil is op mijn blog, ben ik meestal in mijn hoofd met iets bezig dat er (nog) niet op kan. Privé-aangelegenheden, iets met klanten, of, in dit geval… Een sollicitatie. Inmiddels kan ik jullie bijpraten, want whoop, ik ben aangenomen!

Ik was in Hongkong, bij Charis, toen ik op Twitter een vacature voorzij zag schuiven. Photoshopper bij Zondag met Lubach. “Kun jij moeiteloos Jacques Monasch uitknippen en hem samen met een neushoorn in een roze cabrio laten rijden met de ruïnes van Paleis Soestdijk op de achtergrond?”

“Dat kan jij!”, zei Charis. “Moet je doen!”, zei Riemer. “Maar, we zouden toch naar Amerika dit voorjaar en en… “Dat komt later wel!”, zei Riemer. “Oké dan!”, zei Toeps.

Knippen en plakken

Ik vloog terug naar Tokio en besloot me eraan te wagen. Maar ik ging me er niet zomaar aan wágen. Nee, ik ging dit dóen. Jacques Monasch en z’n neushoorn? Die konden ze krijgen!

Natuurlijk keek ik eerst nog even de aflevering terug waarin de Monasch-is-moeilijk-uit-te-knippengrap zat, vandaar dat de neushoorn dubbelt als de excuustruus. En explosies moesten er ook in, want ja, explosies. Ik zette de screen recorder aan (ze vroegen ook Adobe Premiere-skills, lucky me dat in tegenstelling tot everyone else nog steeds geen Final Cut Pro gebruik) en begon te shoppen. Het resultaat:

Een week later werd ik uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek. Hoewel ik dat wel op Twitter met jullie deelde, reageerde ik niet publiekelijk op de vraag hoe het ging.

Maar? Hoe ging het?

Het ging wel goed, natuurlijk. Al zat ik me achteraf helemaal op te vreten over alles wat ik beter had kunnen doen tijdens de opdracht die ik ter plekke moest maken. Enne, had ik toch niet beter voor het cirkeldiagram kunnen kiezen, om mezelf uit te dagen?

Afijn. Na een weekend en een maandag wachten, kreeg ik dinsdagochtend het verlossende mailtje. Ik ben aangenomen! Dat houdt in dat ik vanaf eind januari elke zaterdag ga photoshoppen op ZML HQ, met Martine als mijn “baas”. Ik denk dat ik binnenkort even al haar vlogs ga bingewatchen, om mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen.

Na het seizoen ZML, wat afloopt op 2 april, pak ik waarschijnlijk de eerste de beste vlucht naar Tokio. Nog net op tijd voor hanami.

6 reacties op “Ik heb een nieuwe baan!”

 1. Mariet schreef:

  Wojooo vet knap! Goed gedaan, gefeliciteerd met je nieuwe job!
  (hoe zet je een screen recorder aan? Dat kan ik vast ook op mijn iMac??!)

  1. Toeps schreef:

   Ja heel simpel, gewoon in QuickTime!

 2. Aca schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Lijkt me echt gaaf :)

 3. Jacqueline schreef:

  En dat is ook wel een heel toffe baan ook zeg! Gefeliciteerd!

 4. J. schreef:

  HOERAAAAAAA! Gefeliciteeeeeerd!!!!!!! Past echt goed bij jou!

 5. Luna schreef:

  Wat tof! Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *