De week van Toeps #6 – Het bloggen van 2008

Jeske stuurde me vorige week haar blogje op, en dat herinnerde me aan mijn eigen blogs uit 2008. Getypt in de vervallen hal van Moskou Sheremetyevo, op weg naar Tokio en terug naar huis. Ik pakte mijn 2008-boek erbij. (Omdat mijn oude blogs op web-streepje-log stonden, en dat niet meer bestaat, ben ik erg blij dat ik ooit heb besloten 2007 en 2008 in boekvorm te laten afdrukken door Blurb…)

IMG_9127

Ah, wat vind ik dat soms jammer hè. Het bloggen van 2008, dat bestaat gewoon niet meer. Om twee redenen:

The bitch is in the building

Ten eerste: mijn boek staat vol rants. Over mijn modellenbureau, dat vindt dat ik een onderkin heb, over lui die mijn foto’s stelen, over de vermoorde onderbuurvrouw en over roddelende KLM-stewardessen. Rants zijn heerlijk, maar ik ben er tegenwoordig een stuk voorzichtiger mee. Over de afgelopen weken zou ik zó drie klaagzangen op kunnen tekenen, maar omdat ik mijn relatie met alles en iedereen goed wil houden, doe ik dat maar niet.

Kijk, vroeger dacht ik dat niemand mijn blog las. Niet zo gek, want je moest echt weten waar je moest kijken. Je moest handmatig de url intikken, en social media bestonden nog niet. Dat leverde soms dan wel weer problemen op, als het onderwerp van mijn rant de blog tóch gelezen bleek te hebben. Zo vond het promotiebureau dat mij had ingehuurd om drankje Aperol te promoten in discotheken, dat ik niet moest zeiken toen dronken feestgangers naar mijn tieten grepen. (Wij promomeisjes droegen een shirtje met het Aperol-logo erop, dus menig lolbroek stak zijn vinger uit en riep: “Wat staat daar?”) Ze vonden het al helemaal geen goed idee dat ik dat vervolgens op mijn blog typte.

IMG_9125
IMG_9126

Spoilers

Ten tweede, en ik noemde het net al even: social media. Vroeger blogde ik nog wel eens korte mededelingen. Een grappige foto. Dingen die je nu eerder op Facebook of op Instagram zou zetten.

En dat niet alleen: Facebook en Instagram spoileren het hele verhaal. Als ik vroeger naar Disneyland ging, hoorde je drie dagen niks van me. Na die drie dagen volgde een trip report met alle hoogte- en dieptepunten, samengevat in een verslag vol woordgrappen en scherpe observaties. Ik had dan ook de hele treinrit naar huis om erover na te denken.

Tegenwoordig gaat alles veel sneller. Observaties gooi ik direct op Faceook. Mijn foto’s heb je allemaal al gezien. Soms denk ik wel eens: zou mijn blog leuker worden, als ik minder zou Facebooken en Instagrammen? Ik vermoed van wel. Maar heb ik het geduld ervoor?

Offline bitchery

En dan die rants. Ik sprak vorige week woensdag af met Lutske, collega-fotografe, om eens heerlijk over “the industry” te kunnen bitchen. Donderdag at ik met Hannah een hapje, terwijl we onze frustraties over de modewereld uitten. Op Facebook sturen Aminanta en ik regelmatig screenshots van matige artikelen naar elkaar.

Screen Shot 2016-02-15 at 10.13.33

Maar op de blog? Op de blog ben ik de kalmheid zelve. Of nou ja, tenzij XS4ALL in ons gebouw een commercial opneemt, waarin ze het over glasvezel hebben. DAT IS HIER HELEGAAR NIET LEVERBAAR, APEN! Oh en, a moment of fame voor mijn bureaustoel, die op de opnamedag werd geleend om te figureren in deze reclame.

Upcoming

What’s up next week? Nog wat nabestellingen nabewerken. Een verkeerde bril (waarover ik geen rant heb geschreven) omruilen bij de welbekende goedkopie brillenshop waar heel bloggerland mee wegloopt. Hannahs e-mail fixen. En dan, en dan… Konmari-marathon!

Volgen? Check Instagram (@fashionmilk) en Snapchat (biancatoeps)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *