De week van Toeps #12 – Even geduld aub

Hallo allen. Ik zit in de Starbucks in Harajuku, de Starbucks waar ik elke ochtend zit en probeer te werken aan mijn nieuwe website. (Sneak peek: hiero!) Over iets minder dan twee uur komt Charlotte aan op Shibuya, dus daar wacht ik nu een beetje op.

Jullie verwachten vast nog een blogpost over Hong Kong Disneyland. Ik heb de foto’s, ik weet wat ik wil zeggen. (“Jeetje die Chinezen houden écht van vreten!”) Maar ik heb ‘m nog steeds niet geschreven.

Blogtechnisch verantwoord

Waarom niet? Ehm nou ja, ik heb een beetje een blogdipje. Waar ik het vroeger leuk vond om mensen op de hoogte te houden, voelt het nu een beetje als een verplichting. Alsof ik me moet verantwoorden. En ik “moet” ook zo veel. Instagrammen. Snapchatten. Filmen, voor de video die ik wil maken met de geleende Canon-camera. Dat laatste moet dan ook écht.

Oh en, dan is er natuurlijk nog de opdracht van Suitsuit. Al dagen ben ik locaties aan het scouten en als een maniak het weer aan het checken. Het weer, én de bloesemvoorspellingen. Want ik wil zon én bloemen.

Maar goed, bloggen dus. Ik vind het kut. Ik denk er te veel over na. Ik wil niet steeds mijn eigen kruit verschieten, dus ik hou foto’s achter totdat ik het stuk kan posten, ik denk steeds na over wat het geschiktste platform is… Zoals ik eerder al schreef, ik mis het bloggen van 2008. En ik mis vrijheid.

PHP vs. Lonely Planet

Hoewel ik het heerlijk vind om te werken aan een nieuwe site en foto’s, voelt het bijna alsof ik verplicht ben om prachtige vakantiekiekjes te maken. Als ik zie wat mijn huisgenootje allemaal heeft vastgelegd, terwijl zij hier de toerist is en ik de fotograaf, dan voel ik me gewoon een beetje een loser.

Daarbij voel ik me nog steeds niet helemaal “thuis” op Fashionmilk. Ik heb nog steeds het gevoel dat er interviews op moeten, stukken over The Model Convention, of anders in ieder geval zeer nuttige Photoshop-tutorials of reisverslagen. En zo’n blogger ben ik eigenlijk niet. Ik wil gewoon online een dagboek bijhouden. Dom lullen over alles wat me bezig houdt. Alles, behalve “hoe viral zal dit gaan” en “wat zouden mijn lezers van me willen”.

Wat ik hiermee ga doen? Geen flauw idee. Even niks, denk ik. Ik ga even vakantie houden. De rest komt later wel weer. Even geduld aub.

Een reactie op “De week van Toeps #12 – Even geduld aub”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *