“Be mindful of your thoughts Anakin, they betray you.”

Ik wou dat ik een Japanner was. Dan kon ik nu gewoon ongestoord mijn ogen dichtdoen voor een middagdutje, middenin de Starbucks op Schiphol. In plaats daarvan pak ik mijn laptop erbij om dit stukje te tikken. Het vorige is alweer een week geleden. Time flies, en ik had ook nog zo hier en daar wat fun!

Shooten en thuisblijven

Zo deed ik maandag met Maan een shoot, gewoon, voor de lol. Maan en ik gingen allebei fotograferen, stagiaire Iris was het model. Meer hierover schreef ik al in mijn Editor’s Note voor Fashionmilk.

IMG_5447

Die avond zou ik naar de finale van Holland’s Next Top Model gaan. Maar ik voelde me moe en zat te rillen van de kou, terwijl het eigenlijk best een lekkere dag was. Ik deed iets wat ik eerder nooit zou hebben gedaan: ik besloot thuis te blijven! Ik dook mijn bed in, en heerlijk dat het was! De volgende dag heb ik natuurlijk nog wel de recap geschreven, maar ook die kwam pas later: ik had eerst nog coaching.

Koude handjes

Woensdag was een kantoordag, maar donderdag was weer bijzonder: Ik was geboekt als handmodel voor Shoeby! Dat klinkt onlogisch, hè. Maar volgens mij wordt het allemaal heel mooi. De shoot vond plaats in Eindhoven. In een antikraakloods/kantoor/iets in Eindhoven. Heel tof, maar koud!

10735005_1512955052285946_658441617_n

Was wel ontzettend leuk was: Er waren nog twee handmodellen! Ik had nog nooit eerder collega-handmodellen ontmoet, dus dat was erg leuk. Eindelijk iemand die begrijpt hoe vervelend het is een nagel te breken, hahaha! Ook was er een “gewoon” model op de shoot, waarmee het ook erg gezellig was. Samen bij de gas-heater staan om warm te blijven schept toch een band, hehehe.

Nu zou ik nog veel meer willen vertellen, backstage foto’s willen laten zien enzovoorts, maar ik denk dat team Shoeby daar niet al te blij mee zal zijn. Nou ja, dat wordt afwachten tot de shoot uit is…

Lampje

Vrijdag reisde ik af naar Lelystad om een lamp te lenen van Ruud. Mijn flitsbuis was namelijk aan z’n einde, en daarom had ik hier en daar te lichte foto’s… Dacht ik! Maar toen ik dit weekend met de lamp van Ruud schoot, zag ik hetzelfde probleem! Dus óf zijn lamp is ook aan z’n einde, óf het ligt aan mijn camera… Dat zou klote zijn.

Nou goed. Vrijdagavond chillde ik op de bank met Annemiek, we keken heerlijk saai The Voice. En toen was het zaterdag. Ik boende mijn huis en ’s middags fotografeerde ik een danser van het Nationale Ballet. Deze danser was natuurlijk drukdrukdruk, dus ik had welgeteld een half uur de tijd!

Poses en pirouettes

Da’s nog best lastig hoor, zo’n danser fotograferen. Ten eerste, je verwacht echt zo’n zaal met giga ramen, alles wit en dan van die sierlijke barres hè? Nou, forget it! Waar ik moest schieten was meer een soort gymzaal. Wel met spiegel, dat wel. Ten tweede: de danser moet in bepaalde poses op de foto. Dat gebeuren luistert heel nauw. Is de pose niet goed, dan denkt ballet-minnend Nederland: “Jaaa, pfff, wat is dat nou weer?!” Dus onze danser keek kritisch mee naar elke foto. Uiteindelijk hebben we vier verschillende poses gefotografeerd, waarna ik gesommeerd werd de foto’s van pose vier toch vooral níet te laten zien.

En dan gisteren. Coiffure Awards. Vier modellen, vier kappers, stylist, assistent stylist, visagiste, mijn stagiaire Iris… Volle bak much? We schoten twee series en waren om half negen klaar. Ik gooide mijn boerenkool in de magnetron, schoof de boel naar binnen en dook mijn bed in.

Zometeen heb ik de eerste les in mindfulness. Ik hoop niet dat we te veel ontspanningsoefeningen krijgen, want volgens mij val ik direct in slaap, hehehe.

Oh en de titel? Die is fuckin’ random. Maar elke keer als ik het woord “mindfulness” hoor, denk ik aan Star Wars. Strange, hmm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *