Toeps de webdesigner #4

Ofwel, NikkieTutorials, part 2. Het was alweer meer dan een jaar geleden, haar vorige lay-out. Hoog tijd voor de broodnodige aanpassingen. Ik lees net in mijn oude blogje dat ik vorig jaar vond dat ik veel van WordPress wist, nou, echt niet! Nú weet ik pas veel van WordPress. (Haha, toekomstige ik, wat een grapjas was ik hè!) Maar goed, ik nam al mijn recentelijk vergaarde WordPress-skills, en maakte bovenstaand design.

Screen Shot 2013-12-28 at 16.35.28

Stiekem ben ik niet helemaal from scratch begonnen trouwens, de oplettende kijker zal de nodige overeenkomsten zien tussen mijn eigen blog en die van Nikkie. Maarre, die vakjes werken ook zo goed! Ik mis ze zelfs stiekem een beetje op het nieuwe Fashionmilk

Naast dit design had Nikkie nog een klein, eenvoudig verzoekje. Dachten wij. Haar mail omzetten van oude host Antagonist naar nieuwe host Superior. Hallelujah wat ben ik mezelf dankbaar, dat ik toch nog even een back-upje maakte. Want het ene IMAP-account installeren, terwijl het andere IMAP-account dezelfde naam heeft… Niet slim. Ineens was, hop, alle mail verdwenen! En toen we de mail vervolgens weer geïmporteerd hadden, waren ineens de Sent- en Trash-mappen pleitos!

Met hulp van super-Hans van Superior, zelfs na werktijd, hadden we gelukkig snel de mappen weer terug. Maar een waarschuwing voor iedereen die van host verhuist: installeer níet nogmaals je mailaccount, ook al geef je er een ander naampje aan. Apple Mail denkt gewoon: hee, zelfde servernaam, zelfde mailadres! Overwrite!

Maar, hoewel het even stressen was, zie ik toch wel de voordelen van IMAP in: overal dezelfde mail! Ik heb nu POP3, dus ik krijg die ellende, nadat ik alles op mijn computer heb afgehandeld, ook nog eens op mijn iPhone en iPad binnen! Binnenkort toch maar eens overschakelen… Ik zal honderd back-ups maken.

Steun mijn Kickstarter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *