Terugstalken

Toen ik gisteren de statistieken van mijn blog even bekeek, viel mij een zoekopdracht op.

Screen Shot 2015-03-05 at 12.04.55

Aaah, iemand is mij en Riemer aan het googlen! Ik was benieuwd wie onze schattige stalker was, dus ik besloot Google Analytics aan te zwengelen. En wat je daarmee kan… Is verbazend. (En scary!)

Het duurde even voordat ik doorhad hoe Google Analytics werkt, want je kan daar zóveel info uithalen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar toen vond ik het: ik kon de zoektermen naar voren halen. Vervolgens kon ik een tweede attribuut aangeven, zoals de internetprovider. Zo kwam ik erachter dat onze stalker met Ziggo Home aan het internetten was.

Maar dat was nog niet alles! Zo vond ik ook dat deze persoon Android gebruikte. Op een Samsung. Een Samsung Galaxy Nexus, om precies te zijn. En als je dit al creepy vindt…

Je kunt uit Google Analytics ook de coördinaten van de zoeker halen! Dus, wie woont er in Bloemendaal? Ik voerde de coördinaten in in Google Maps en tadaa! Hier woont onze mysterieuze googelaar. Ik ben nog steeds benieuwd wíe het precies is, dusse, even langsrijden maar? Hmm, misschien is dat iets té stalkerig.

Screen Shot 2015-03-05 at 13.04.46

Een reactie op “Terugstalken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *