Pokémon tracken nu PokéVision niet meer werkt? Het kan! (UPDATED 3.0)

Oh, wat baalde ik. Pokémon GO functioneert nog altijd niet naar behoren, waardoor het niet mogelijk is uit te vinden welke kant je op moet lopen voor een zeldzame nearby Pokémon. Even was er PokéVision, de website die alle Pokémon in kaart bracht. Inclusief handige teller, waardoor je wist of het nog de moeite was om op de fiets te springen voor die zeldzame Seadra. Maar toen kwam Niantic zeuren, en moest PokéVision offline. En dat terwijl ze zélf hun crappy app nog steeds niet gerepareerd hebben…

Gelukkig is er een nieuwe oplossing: Pokémon GO Live Map! Dit is een applicatie voor op je computer, waarmee je de Pokémon zoals voorheen kunt tracken! Het ziet er zo uit:

scan2

Groene rondjes zijn de scanned locations. Die kunnen ook uit, voor betere zichtbaarheid.

Zoals je kunt zien heeft deze app aardig wat features. Notificaties, stops met lures… Nais! Hoewel de app niet op je mobiel draait, is het wel mogelijk de informatie als een soort server naar je telefoon te sturen.

Installatie

Om deze desktop app draaiend te krijgen, moet je even wat nerdskills toepassen: Je moet een Google Maps API-key genereren. Ik zou dit persoonlijk doen met een ander Google-account dan dat waarmee je Pokémon speelt, gewoon, uit voorzorg. Straks wordt Niantic boos en gaan ze mensen bannen, of zo.

Hoe je een Google Maps API genereert, lees je hier. (En mijn lief voegt hier nog aan toe: zorg dat de JavaScript API enabled is!)

Bij de installatie kun je de coördinaten van je home-locatie opgeven, alsmede het aantal te scannen area’s. Hou het onder de zeven, anders wordt de app retetraag. (Ik scan doorgaans op drie, da’s goed te doen, en komt aardig overeen met de “nearby” in het spel.) Oh en, vink “server-mode” aan, dan werkt het onderweg op je telefoon allemaal wat beter.

Screen Shot 2016-08-02 at 11.38.00

Gebruik

Ik krijg het niet voor elkaar een locatie in het vakje te typen, maar het is ook mogelijk het locatiepinnetje te verslepen. Even geduld en hop, je ziet de Pokémon verschijnen, compleet met een tellertje dat aangeeft hoelang ‘ie er nog zit.

Wanneer je rechtsboven op de knop Mobile drukt, en kiest voor Toggle Sharing, krijg je een link en QR-code om de pagina op je telefoon te openen. Zo kan je dus ook buiten de deur Pokémon vangen! Het is wel belangrijk dat je computer thuis aan blijft staan.

mobi

Om zeker te zijn van gebruikersgemak onderweg heb ik de volgende maatregelen getroffen: Ik heb TeamViewer geïnstalleerd (en de logingegevens genoteerd) om vanaf mijn mobiel op mijn computer te komen. Zo kan ik het programma restarten, mocht dat nodig zijn. Ook heb ik een QR-reader app op mijn telefoon gezet, zodat ik in TeamViewer alleen nog maar een screenshot hoef te maken van de QR-code om naar de juiste url te gaan. Het is even een gedoetje, maar ik ben er klaar voor! Gotta catch ‘em all!

Extra nerd-toevoeging, 3 augustus, 10:18

Nadat ik deze blogpost online had gezet, volgde er een reactie van iemand die het programma op z’n server had draaien. Riemer heeft ook een server, dus die heeft het proggie snel online gezet. Wachtwoord erop, en mobiel Pokémon vangen maar! Helaas kan ik je niet ons wachtwoord geven, want dan ligt in no-time Riemers server te spartelen als een Magikarp. Maar ben of ken je iemand met een server? Go for it!

Extra extra nerd-toevoeging, 4 augustus, 8:58

Omdat Niantic niet zo van trackers houdt, hebben ze gisteren de app een verplichte update gegeven. Hierdoor zijn de Pokémon niet meer zichtbaar op de kaart. Natuurlijk zijn de nerdjes alweer hard bezig met een oplossing, die vervolgens op github gepost zal worden. En zo blijven we kat-en-muis spelen met Niantic, die er beter aan zou doen gewoon hun eigen tracker te fixen…

Extra extra nerd-toevoeging, 15 augustus, 9:41

Er is een nieuwe versie uit van de tracker op github, deze werkt weer! En voor wie een eigen server heeft: hier vind je de broncode om je eigen tracker te fabriceren.

14 reacties op “Pokémon tracken nu PokéVision niet meer werkt? Het kan! (UPDATED 3.0)”

 1. Kim schreef:

  Dit soort mogelijkheden nemen wel de lol in het spel eraf. Wat is er mis met dagjes weg plannen en dan op nieuwe locaties pokémon gaan zoeken of uren door je omgeving dwalen? Het kost misschien meer tijd, maar anders is het spel in no time uitgespeeld als alle pokémon zo makkelijk te vinden zijn.

  1. Toeps schreef:

   Het spel is niet bedoeld om doelloos te dwalen. Het spel hoort een richtingsindicator te hebben, die voetjes. Maar dat is al tijden stuk, waardoor het spel een stuk minder leuk is. Vandaar deze oplossing.

 2. Okami schreef:

  Even een vraagje, bij mij verschijnen er sinds vanavond geen pokemon’s meer op de kaart. Is dit bij meerdere mensen zo, of ligt dit aan mij? Super bedankt voor de fijne oplossing, ik heb er al meerdere zeldzame pokémons mee gevangen en ben er dolgelukkig mee!

  1. Toeps schreef:

   Niantic heeft iets veranderd in de code. De nerdjes zijn er alweer mee bezig!

 3. Oak schreef:

  Het programma lijkt al weer geblokkeerd te zijn. Is dit bij jullie ook het geval?

  1. Toeps schreef:

   Niantic heeft iets veranderd in de code. De nerdjes zijn er alweer mee bezig!

 4. Veerle schreef:

  Jammer dat het nu niet meer werkt. Maar heb er toch even wat aan gehad, bedankt voor de tip! (Als ik op voorhand had geweten dat het zo kort zou zijn had ik nog veel fanatieker gaan jagen :-D)

  1. Veerle schreef:

   Al reken ik natuurlijk ook gewoon verder op de nerds voor een update!

   1. Toeps schreef:

    Ja me too! Of dat Niantic gewoon eens hun app fixt. Ze posten nu ontzettend boze teksten, maar ze lijken te missen waarom mensen dit soort trackers zijn gaan maken in the first place…

 5. Ron schreef:

  Doelloos op een fiets zitten is niet meer leuk. Daarom MOET er een pokemon finder komen, anders zal Pokemon Go snel minder mensen trekken. Ik kan niet wachten op een update die niet gehackt wordt door Niantic.

 6. Okami schreef:

  https://github.com/PokemonGoMap/PokemonGo-Map
  Een nieuwe kaart gevonden! Nu even kijken of ‘ie echt goed werkt!

 7. Okami schreef:

  De kaart werkt bij mij! het is wel even een beetje een gedoe met het installeren ervan, maar hij is ongeveer hetzelfde als de pokémon livemap en dus super fijn om te gebruiken!

 8. Jan schreef:

  Ik heb gespeeld op m’n eigen account not so smart i know! Heb ondertussen nieuw account aangemaakt hoe groot is de kans op een ban?Oo

 9. Pokemontrainer schreef:

  Ik heb het probleem dat het gescande gebied zich uitbreidt. Terwijl de eerder gescande gebieden vlak bij mijn locatie verdwijnen. Hoe kan dit, en kan ik dit ook voorkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *