Nerdy stuff: Mijn favo apps

In een zoveelste poging om mijn blog vaker van een nieuw stukje te voorzien, hier een nieuwe categorie: nerdy stuff! Mocht ook eigenlijk niet ontbreken natuurlijk. In deze eerste aflevering een overzicht van mijn favoriete apps. Enjoy!

Laat ik beginnen met een screenshot van de eerste twee bladzijdes van mijn iPhone. De derde bladzijde bestaat ook, maar daar staan mapjes vol troep en apps die ik sporadisch gebruik, zoals bijvoorbeeld de Easyjet-app en een Earthquake Monitor (alleen handig in Japan). Maar dus, de eerste twee bladzijdes.

foto 1

foto 2

Een paar dingen zullen je opvallen: twee Instagram-clients. Twee Twitters. Tweemaal Google Drive. Dat komt door Fashionmilk. De ene app gebruik ik voor mijn persoonlijke account, de andere voor Fashionmilk.

Verder natuurlijk Facebook, Facebook Messenger en Facebook Pages. Whatsapp, mail. Guilty pleasures 9GAG en Wordfeud. En CalenMob, de (naar mijn mening) handigere app voor Google Calendar.

IFTTT

Een van mijn eerste favorieten: If This Then That. Ofwel, als dit, dan dat. Deze app kan veel, heel veel. Zo post ‘ie bij mij Instagram-pics door naar Facebook en Twitter, maar dan wel mét foto. Twitter maakt van gewone Instagram-posts alleen een link, IFTTT zorgt ervoor dat de foto direct zichtbaar is.

Voor de Dutchies op Instagram op Fashionmilk werkt IFTTT ook fijn. Elke foto die Fashionmilk liket op Instagram, komt direct in onze Google Drive terecht. Mét de naam van de poster en de omschrijving. Zo hoeven we nooit door bergen foto’s terug te bladeren.

Wil je iemand die-hard stalken? IFTTT kan je een mailtje sturen zodra je stalk-object een nieuwe Insta-foto heeft geplaatst. Zo mis je nooit meer iets. Maar IFTTT kan nog veel meer: Je Philips Hue-verlichting aanzetten zodra je thuis incheckt op Foursquare. Je een notificatie sturen (“Plu mee!”) als het gaat regenen. Facebook-foto’s waar je in getagd bent direct naar Dropbox sturen. Noem maar op!

IFTTT (sinds kort genaamd IF) is gratis en te verkrijgen in de App Store.

Afterlight

Deze app kan foto’s filteren en bewerken, een beetje net zoals Instagram. Maar de enige reden dat ik deze app gebruik: de kaders! Gewoon witte stroken voor een rechthoekige foto op Instagram, maar ook rondjes, letters en andere vormpjes. Leuke bloemetjesbehangetjes als achtergrond, schattige polaroidframes… Het kan allemaal.

foto 1-1
foto 2-1

Afterlight kost 0,99 en is te koop in de App Store.

Diptic

Deze app is ideaal om meerdere foto’s in een collage te plakken, zoals hieronder. Je kan de dikte van de rand aanpassen, de kleur, het aantal vakjes… Kortom, gewoon handig.

10948332_616079195202866_922805535_n

Diptic kost 0,99 en is te koop in de App Store.

GirlsCamera

Voor iedereen die wel eens in Japan geweest is en de fotohokjes mist: GirlsCamera is een digitaal fotohokje! Je kunt jezelf helemaal opklooien (en lekker blurren) met deze hysterische app. Zo dus.

foto 1-2

foto 2-2

GirlsCamera is gratis (heeft wel in-app aankopen) en is te downloaden in de App Store.

RealKana

Ik wilde dus een lovend stukje schrijven over de RealKana-app, waarmee je Japanse tekens kun leren. Maar dat klereding crasht steeds. Da’s toch minder, voor 2,99. Voor wie het toch wil proberen, check hier de link in de App Store.

En verder…

Verder heel fijn: De Wi-Fi SD-app die bij mijn geheugenkaart hoort, daarover lees je in dit blogje meer. FlightRadar24, om te kijken wat er boven je vliegt, de Ikea-app voor boodschappenlijstjes en voorraadinformatie en natuurlijk Google Maps. Want Apple Maps suckt nog steeds.

Ik ben benieuwd, wat zijn jullie favoriete apps?

Een reactie op “Nerdy stuff: Mijn favo apps”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *