Documentaires – Iets met wielrennen

Hallo beste bloglezertjes. Om hier vaker iets te posten, maar ook gewoon om met jullie te delen wat ik zoal kijk, wil ik met jullie een stel documentaires gaan delen. Gewoon, omdat het kan. Omdat het leuk is. Omdat ik, als enige ter wereld, níet naar Game of Thrones, Breaking Bad of Pretty Little Liars kijk. Maar naar bijvoorbeeld dit.

Stop At Nothing

armstrong_stop_at_nothing_h

Ik heb dus niks met wielrennen hè. He-le-maal niks. Ik vind dat Tour-toetertje (teh-deh-deh-deh!) ongeveer het meest irritante geluid op aarde, en middagen Tour de France op de radio hebben menig werkdag van zestienjarige Toeps vergald. Ex W. deed fanatiek aan wielrennen en ik dacht alleen maar: what the fúck is nou weer een peloton?!

En toen zapte ik in deze docu. Voorheen te zien op Uitzending Gemist, nu wil de NPO er geld voor hebben. Nou goed. De docu vertelt het verhaal over Lance Armstrong, zijn doping en hoe hij door de mand viel.

Nu zat ik vanmiddag eens door het archief van de IDFA te bladeren, toen mijn oog viel op deze:

The Armstrong Lie

6nXs7DNBbvL417USnrWTKK5xK1N

Zelfde verhaal, andere docu. Eén voordeel, deze staat in z’n geheel op Vimeo. En ik blijf het heerlijk vinden. De ontmaskering, zijn downfall… Daarbij, ik ben een ontzettende fan van Betsy Andreu. Wat een toffe chick!

Nou goed. Jullie hebben wat te doen. Binnenkort meer gelul, over Indiase goeroes en melk en groente en The Greatest Movie Ever Sold. En zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *