Shoutout to all the beautiful plus-size models

De laatste tijd test ik steeds vaker plus-size modellen. Ik weet niet precies waarom, want ik heb geen bewuste carrièremove gemaakt richting het vollere segment. Ik heb ook totaal geen problemen met “gewone” modellen of zo, nee, het was zo simpel dat Peter van Ego’s Models mij vroeg of ik eens een plusmodel van hem wilde testen. Betaald. Maar natuurlijk meneer!

Het is wel een vak apart. Want ook al is een model plus-size, ze wil alsnog niet met drie kinnen op de foto. Ook in het plus-segment is een enigszins platte buik gewenst, evenals strakke knieën. Ze werken er net zo goed met samplematen, al is het dan nu geen 34 maar 42 en 46. Een plusmodel met maat 44 doet er dus goed aan ofwel af te vallen, ofwel aan te komen.


Anna @ Ego’s Models – Styling: Ashley Veraart

Na het eerste plus-size model kwam het tweede, het derde en zo voort; inmiddels bestaat de halve plus-size afdeling van Ego’s uit mijn foto’s. En de laatste tijd weten ze me zelfs in België te vinden. Modellen Tine en Marianne kwamen helemaal uit Antwerpen om bij mij te testen. Niet vanuit hun bureau, maar gewoon, omdat ze van andere plusmodellen hadden vernomen dat mijn tests zo goed waren. Ja, ook dát wereldje is klein.

En dan nu de kritieken: “Ja maar, die zijn helemaal niet dik!” Yo. Dat zei ik ook niet. Ik zei plus-size. Zo noemen ze dat. Plus, omdat de gewone fashionmodellen maat 34 sample sizes dragen. En deze meiden een grotere maat hebben dan dat. Plus, dus.

“Ja maar, waarom gebruiken ze niet gewoon modellen van álle maten dan?” Omdat samples. De hierboven genoemde sample sizes zijn de maten waarin kleding wordt gemaakt, nog vóórdat ‘ie écht gemaakt wordt. Kleding die deze zomer in de bladen staat, wordt nú geschoten. Daarvoor hebben ze een aantal samples, ofwel voorbeelden geproduceerd. Het zou onbegonnen werk zijn om die in alle maten te maken, en daarbij zou het ook nog eens onbegonnen werk zijn voor een styliste om modellen met drie verschillende maten te kleden op een shoot. Ze sjouwt zich nu al een breuk!


Marianne @ Models Office

“Ja maar, vind je het dan niet slecht om een ongezond lichaamsbeeld te promoten?” Eh. Nee, niet echt. Ik promoot namelijk geen lichaamsbeeld. Zelfs de plus-size modellen zelf promoten doorgaans geen lichaamsbeeld. Ze promoten kleding. Zowel bij reguliere modellen als bij de plus-meisjes speelt daarbij het lichaam een rol: De kleding moet eruitzien alsof ‘ie als gegoten zit. Dat de achterkant met twintig klemmen bijeengehouden wordt, of dat er een rits wagenwijd open staat, dat verdoezelen we. Wat modellen nodig hebben is een lichaam waarbij het líjkt alsof alles piekfijn zit. Want we promoten kleding. Als ik ergens mee zou moeten zitten, is het het promoten van slechtzittende kleding door middel van wasknijpers.

En hoewel ze in werkelijkheid toch voornamelijk in bloemetjestenten worden gehesen, hierbij een vette shoutout naar deze mooie, fashionable chicks die het plus-segment naar een modischer level willen trekken. Go girls!


Tine @ Brigitte Models

6 reacties op “Shoutout to all the beautiful plus-size models”

  1. Chezzelia schreef:

    Prachtige foto’s!

    Ik vind Tine ZOOO mooi! Ik volg haar blog en ze is echt een voorbeeld voor de plus size modellen.

  2. Mira schreef:

    Mooie kijk erop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *