De Chinese app

Enige tijd geleden had ik een pukkel op mijn kin. Dat heb ik wel vaker, maar deze was wel heel ontsierend op mijn net gemaakte selfie. Ik vroeg me af of er niet een mobiele Photoshopversie was.

Die is er, hij heet Photoshop Express. En je kunt er zo ongeveer helemaal niks mee. Ja, er zit een versimpelde versie van de healing brush in, maar daar kun je niet eens een bron mee aangeven. Ofwel: Als ik op een pukkel tussen mijn wenkbrauwen klik, denkt onze lieve Photoshop dat ‘ie me een monobrauw moet geven. Liquify kent ‘ie niet. Hmm, dat moet beter kunnen. Ik besloot eens wat te googlen en stuitte op een fijne, edoch Chinese app.

美人相机

Zo heet ‘ie. Chinees voor “Beauty Camera”, heb ik me laten vertellen. En je kan er veel mee. Van pukkels tot nosejobs, maar ook een complete make-over met slechte, Chinese make-up behoort tot de mogelijkheden. Hmm. Ik gebruik ‘m vooral voor de liquify, én voor mijn guilty pleasure: het groter maken van de ogen!

Omdat jullie vast geen Chinees spreken (ik ook niet, ik heb gewoon op alle knopjes gedrukt), hier even een korte uitleg.

IMG_4304 IMG_4291

Zo ziet de app eruit in de appstore, en nadat je ‘m hebt geïnstalleerd. Als je op de grote groene knop drukt, opent je camera en kun je een (blurry) foto van jezelf maken. Ook kan je naar je albums en daar een foto uitzoeken.

Tab 1: Blurry blurry blur!

IMG_4292 IMG_4305

Nadat je een foto uit je album hebt gekozen, kom je direct in het blurvenster. Onze Chinese vrienden houden van een potje blurren! Ik schuif het schuifje altijd een heel stuk terug, ik wil er niet uitzien als een stuk plastic. Als je klaar bent met deze stap, klik je op het groene pijltje naar rechts.

Het eerste tabje van de app bestaat voornamelijk uit blurren en het egaal maken van de huid (lees: alle roodtinten eruit trekken). Het eerste knopje reset al je geschuif weer. Oh, en dat ronde knopje helemaal rechtsboven laat een voor/na zien. Handig!

Tab 2: Shoppy shoppy shop!

IMG_4293 IMG_4295

De eerste functie in het tweede tabje is de healing brush. Met het schuifje kun je de grootte van je kwast instellen, die zie je als een groen rondje op je foto verschijnen. Deze functie sucks net zo hard als die van Photoshop Express, dus vaak is het een kwestie van meerdere malen proberen. Wie mij een app kan aanraden waarin je kan healen mét bronaanwijzing, shout!

De tweede functie in de tweede tab is de kin-verbouwing. Kennelijk houden Chinezen van een puntkin. Ehm… Mij niet gezien, doei. Daarbij, met de liquify-functie zijn veel preciezere kin-correcties uit te voeren!

Oh enne, dat groene balletje rechtsonder op de rechterfoto? Daarmee kun je de positie van je ogen en mond aangeven.

IMG_4298 IMG_4299

Als je op de derde functie klikt, verschijnen er ineens twee opties. Het is mijn nieuwe best friend, de liquify.

De eerste optie is de simpele versie. Je past de grootte van het bolletje aan, en sleept dan met je vinger over het scherm. Zodra je je vinger loslaat, zie je je onderkaak slanker worden! (Althans, dat is wat ik er altijd mee doe. Voorhoofd kleiner, haar voller, neus rechter… Ga lekker los!)

De tweede optie is de precisie-optie. Je zet dit geval op de juiste plek neer en met de twee pijltjes verbouw je met finesse je gezicht. Yay!

IMG_4300 IMG_4306

Optie vier werkt je wallen weg. Bij optie vijf zie ik zelf geen verschil, dus wie kan mij vertellen wat dat doet? Optie zes (foto links) is mijn favo: manga-ogen! Optie zeven maakt je neus smaller en optie acht trekt je mondhoeken in een subtiele smile. No more resting bitch face!

Slechte make-up en goede filters

IMG_4301 IMG_4302

Ja, die derde tab. Wat zal ik erover zeggen? Mijn advies: blijf er met je pootjes vanaf, anders ziet iedereen direct dat je aan je foto hebt zitten rommelen. De vierde tab is wel fijn: filters waar je, in tegenstelling tot sommige horrorvarianten in Instagram, écht mooier van wordt!

Ben je klaar met al je geknutsel? Klik dan op het vinkje rechts, dan wordt je foto direct opgeslagen. Happy Instagramming! (Oh enne, wil je je resultaat met me delen? Mention me dan even op @biancatoeps of hashtag #dechineseapp. Leuk!)

2 reacties op “De Chinese app”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *