Backstage: Dorhout Mees

De shows van Dorhout Mees zijn favoriet bij Team Fashionmilk. Vanwege de prachtige video’s die Esther Dorhout Mees met haar team maakt, vanwege de bijzondere kleding en vanwege de sprookjesachtige sfeer. Daarom waren we ook erg blij dat we een backstage report mochten maken bij deze show!

IMG_9222

IMG_9234

IMG_9257

Kijk, dat begint al goed! Paulette Swerms Suwijn (Elite Model Management Amsterdam) heeft haar Fashionmilktasje meegenomen. Samen met Mierijn Blokzijl (Anka Models) poseert ze voor onze camera. Het was vroeg vanmorgen, vertelt Paulette: “Maar gelukkig heb ik ontzettend lieve ouders die mij overal en altijd ergens naartoe willen brengen als zij daar de tijd voor hebben, en vandaag was dit het geval. Dat scheelde meer dan een uur reizen, erg relaxt!”

Eenmaal aangekomen bij de Westergasfabriek was het direct gezellig met alle meiden, aldus Paulette. “Mijn bureaugenootjes van Elite liepen in de L’Oréal-show. Ik neem altijd heel leuk mijn leerboeken en leesboekjes mee, waar achteraf helemaal niks van komt, haha!”

IMG_9286

IMG_9261

Josja Dijkshoorn (Ego’s Models) krijgt dezelfde coupe als alle andere modellen: een knot met plukjes haar die omhoog lijken te groeien. Eva Röben (Elvis Models) krijgt ondertussen gouden make-up op haar ogen.

IMG_9290

IMG_9373

Emma van den Berge (Max Models) heeft haar kleding al aan, en ook Tjarda’s new face Lieke de Jong poseert in haar outfit. Wat beeldschoon! Het is Liekes eerste show. “Ik werd eigenlijk pas gisteravond om 21:00 gebeld. Er was een meisje uitgevallen, ik moest meteen zeggen of ik kon!”

IMG_9277

IMG_9302

Even later hebben nog meer meiden hun kleding aan. Noa Vermeer (Tjarda Model Management) showt haar jurk aan de andere meiden en poseert samen met bureaugenootjes Laura van Dijk en Eva Hooft voor onze camera.

IMG_9527

IMG_9388

IMG_9430

IMG_9549

Paulette: “Tijd voor de generale. Je kon toen pas echt goed zien hoe mooi alles bij elkaar pastte qua kleding, haar en make-up.”

IMG_9410

IMG_9400

Daar zijn ze dan, de 3D-geprinte schoenen! In de backstage-ruimte (waar het blauw staat van de rookmachine) staan de meiden in de line-up voor de repetitie. Noa plakt nog even wat pleisters bij Laura.

Lieke: “De kleding is echt heel mooi, al doen de hakken wel een beetje pijn. Maar dat geeft niet!”

IMG_9431

IMG_9462

IMG_9472

De modellen repeteren de hele show, waarbij ze te horen krijgen of ze sneller of langzamer moeten lopen. Het moment van de show komt steeds dichterbij…

IMG_9492

Paulette: “Na de generale even snel een zakje suiker, een banaan en wat water naar binnen gewerkt en gaan met die banaan!” Banaan? Valou Weemering (Fresh Model Management) neemt de goede raad ter harte. We willen natuurlijk geen flauwvallende modellen!

Voordat er daadwerkelijk met de show begonnen wordt, krijgen de modellen nog een laatste haar- en make-up touch-up.

IMG_9576

IMG_9516

IMG_9558

Josine Haas en Roos Delwig (beiden Fresh Model Management) krijgen nog een finishing touch, terwijl Valou samen met ontwerpster Esther Dorhout Mees oefent hoe ze haar jurk het beste kan vasthouden.

IMG_9592

IMG_9501

Er worden nog wat extra pleisters geplakt en de backstage-fotografen nemen kiekjes. Sommigen hanteren daarbij creatieve flitstechnieken, maar dat is begrijpelijk: het licht backstage is monsterlijk.

En dan is het showtime! Eerst wordt er in de zaal een prachtige video afgespeeld, die je binnenkort trouwens ook hier op Fashionmilk kunt bewonderen. Boven beide tribunes wordt de video geprojecteerd, zodat iedereen het goed kan zien. Slim!

IMG_9607

IMG_9729

IMG_9677

Wie eerder een Dorhout Mees-show heeft gezien weet wat dit is: de aanraking.

De collectie is geïnspireerd op hout, omdat de jaarringen in een boom een verhaal vertellen over goede en slechte jaren. “Een slecht jaar is een teer moment, een kwetsbaar en moeilijke periode, maar wanneer de boom er doorheen groeit wordt het een deel van de stam en dus de kern van de stam en geeft het juist kracht van binnenuit”, aldus Esther Dorhout Mees.

IMG_9632

IMG_9782

Paulette: “Voordat een model opging stond lieve Esther Dorhout Mees er nog om haar even succes te wensen, en natuurlijk om te checken of de kleding goed zat. Het was een lange show met veel meiden en veel kledingstukken, stuk voor stuk prachtig. Ik kreeg een soort van sprookjesgevoel; de muziek, de kleding, alles klopte.”

IMG_9804

IMG_9807

De moeder van Lieke zat in het publiek, en ook de ouders van Paulette waren van de partij. “Nadat de show voorbij was en ik in de enorm grote, bij elkaar gegooide zooi met kleding eindelijk míjn kleding had gevonden, ging ik even een drankje doen met mn ouders”, vertelt ze. “Daarna reden we terug naar huis. Lekker vroeg slapen en mijn haren uitkammen, want er zit wel duizen liter haarlak in. Morgen weer fit zijn voor een andere show, en daarna gaan we gewoon weer keihard aan de bak voor school. Want ja, ik moet mijn examen halen dit jaar!”

Examen of niet, deze show was zéker geslaagd. We waren al verliefd op Dorhout Mees, maar nu alleen nog maar meer!

Steun mijn Kickstarter!

3 reacties op “Backstage: Dorhout Mees”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *