Algemene voorwaarden

Boekingsvoorwaarden shoot

Onderstaande algemene voorwaarden zijn enkel van toepassing op fotografieboekingen die gedaan zijn via het boekingssysteem danwel via de mail, naar aanleiding van de portretshoot-aanbiedingen die ik met enige regelmaat op toeps.nl/blog post.

Shoots duren twee à drie uur. Dit kan eventueel korter of langer uitvallen, afhankelijk van hoe voorspoedig de shoot verloopt. Shoots zijn inclusief gebruik van in de studio aanwezig achtergrondpapier.

Shoots worden vooraf betaald en in geval van afzegging binnen 48 uur voor de shoot wordt 50% van de prijs in rekening gebracht. In geval van een afzegging op de dag zelf, of een no-show, wordt 100% van de prijs in rekening gebracht. Fotograaf mag te allen tijden besluiten een shoot te annuleren. De klant krijgt in dat geval het volledige bedrag teruggestort.

Het is mogelijk dat op de shoot niet Charlotte, maar een andere visagist(e) de make-up verzorgt.

De fotograaf maakt binnen één week na de shoot een selectie van de beelden. Fotograaf stuurt deze selectie in lage resolutie door via WeTransfer of een andere digitale overdracht. Onbewerkte foto’s die voor selectie gestuurd zijn mogen niet gepubliceerd worden.

Per shoot mag de klant standaard zes beelden uitzoeken. Extra beelden kosten 50,- per beeld. Klant selecteert binnen één week na toesturing van de selectie de te bewerken foto’s. Eenmaal doorgegeven bestellingen kunnen niet worden geannuleerd.

Fotograaf levert de bewerkte beelden maximaal twee weken nadat klant de selectie heeft doorgegeven. Indien de klant niet binnen de overeengekomen termijn de selectie doorgeeft, is fotograaf niet meer gehouden aan deze levertijd.

Foto’s worden digitaal aangeleverd, via WeTransfer of een andere digitale overdracht. Alleen de bewerkte, uitgekozen beelden worden geleverd.

Standaard nabewerking omvat basis beauty retouch, geen uitgebreide handelingen zoals het vervangen van een persoon of achtergrond. Hiervoor wordt een meerprijs gerekend. Het is de klant niet toegestaan zelf beeld te (laten) bewerken, tenzij anders overeengekomen.

Auteursrecht blijft altijd in handen van de fotograaf. Klant geeft de fotograaf toestemming de bewerkte beelden te gebruiken in promotie voor soortgelijke toekomstige shoots, tenzij anders is afgesproken.

Portretten mogen worden gebruikt voor persoonlijke promotie (e.g. LinkedIn, zakelijke website, visitekaartjes etc.), maar niet met als doel een commercieel product (e.g. kledinglijn, make-up, schoonheidsbehandeling etc.) aan te prijzen. Voor commercieel gebruik gelden andere tarieven. Neem in geval van twijfel even contact op. Bij schending van deze voorwaarde heeft de fotograaf het recht een factuur te sturen tegen commercieel tarief, vermeerderd met een boete van 100%.

Boekingsvoorwaarden workshop Photoshop

Onderstaande algemene voorwaarden zijn enkel van toepassing op boekingen van photoshoplessen die gedaan zijn via het boekingssysteem danwel via de mail, betreffende de workshop aangeboden op toeps.nl/blog.

Workshops worden vooraf betaald en in geval van afzegging binnen 48 uur van tevoren wordt 50% van de prijs in rekening gebracht. In geval van een afzegging op de dag zelf, of een no-show, wordt 100% van de prijs in rekening gebracht. Ik mag te allen tijden besluiten een workshop te annuleren of een klant te weigeren. Je krijgt in dat geval het volledige bedrag teruggestort. De workshop zal sowieso worden geannuleerd als er minder dan twee aanmeldingen zijn.

Op de op de workshop uitgegeven sheets rust auteursrecht. Deze mogen dus niet door de cursist worden gedistribueerd. De workshop kan iets afwijken van de omschrijving, afhankelijk van de tijd en de wensen van de cursisten.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van de benodigde software. (Photoshop, Lightroom etc.)