Such a blogger (featuring Polette)

Als blogger krijg ik wel vaker dingen gratis, maar om de een of andere reden voeren brillen met grote voorsprong de lijst aan. In totaal heb ik er nu zeven (mijn oude, niet meer op de juiste sterkte zijnde haarverfbril niet meegerekend), waarvan drie gekocht. De rest heb ik geregen.

_MG_8169

Kijk mij die blogger uithangen dan! (Ja nee, er moesten foto’s gemaakt worden voor bij een interview in de krant, vandaar.)

De eerste drie brillen zijn van Ace & Tate. Deze kocht ik netjes, waarna ik erachter kwam dat vriendinnetje Hannah nét een pak tegoedbonnen had opgemaakt aan zonnebrillen die ze toch niet nodig had. Maar ach, zo duur was het ook niet. Bij Ace & Tate bestaat de mogelijkheid om eerst een pas-exemplaar per post te ontvangen. Mocht de bril na ontvangst toch niet helemaal lekker zitten, zoals bij mij het geval was, moet je even langs de lokale opticien. Die is vervolgens niet erg blij met je, want online brillenwinkels zijn de duivel, maar voor een eurootje of tien is je bril – geheel op eigen risico – dan toch op maat.

Dan heb ik nog twee brillen van Firmoo. Deze website verkoopt hun brillen écht alleen online. Zo kwam het dus voor dat de bril die ik voor een vluchteling bestelde, wel héél klein bleek. Tja, dat zie je niet op het plaatje. (Gelukkig had mijn vluchteling niet een heel groot hoofd, in tegenstelling tot ondergetekende.)

Brilselfies

En dan is er dus Polette. Ze verkopen hippe brillen voor weinig, omdat ze de fancy opticien en allerlei andere tussenpersonen ertussenuit hebben gewipt. (Lees meer over hun concept hier.) Ik heb ze zelf gemaild (als een baas) omdat ik er bij andere bloggers over las.

Polette heeft één groot voordeel ten opzichte van de andere goedkopie brillenshops: ze hebben een échte winkel. In het betonnen paleisje aan de Kinkerstraat kun je alle brillen passen, lekker selfies maken en dan op Instagram vragen welke de leukste is. Althans, zo deed ik het.

IMG_7808

IMG_7850

Ik bestelde de bril die de meeste stemmen kreeg, die daar linksboven. (Rechtsonder was ook populair, maar die lijkt als twee druppels water op het modelletje dat ik al heb via Firmoo.)

Shady shades

Tijdens mijn bestelling ging ik los: “Ooooh, meekleurende glazen, dat heb ik altijd al willen hebben!” Een zonnebril vergeet ik vaak, en als ik ‘m al bij me heb, dan is het twintig keer per dag omwisselen ook een grote irritatiefactor. Zo’n meekleurende bril leek me dus wel ideaal.

Ik kreeg ‘m binnen, maar helaas: de pootjes zaten niet lekker, en als ik er doorheen keek en mijn hoofd draaide, leek het wel alsof de wereld met een kleine vertraging volgde. Ik werd een beetje dizzy van deze bril! Ik stuurde een mailtje naar Polette, waarop ze me uitnodigden in de winkel om ernaar te kijken.

Hoewel ik in eerste instantie dacht dat er een fout in de glazen zat, bleek dat niet het geval. Ik had de goede meting doorgegeven, en ook in de fabriek hadden ze geen vergissing gemaakt. Wat was het dan? Florijn van Polette legde me het uit.

Omdat ik een vrij hoge sterkte heb (-4,50 of zo), worden mijn glazen vrij dik aan de randen. Nu bestaan er dure glazen die dunner zijn, en die heb ik dan ook in al mijn brillen. Maar! Meekleurende glazen kunnen niet zo dun worden gemaakt als de glazen die ik gewend ben. Daarom zijn ze dikker, en vervormen ze het beeld aan de randen. Dat zorgde voor mijn duizelige gevoel!

De pootjes waren snel gefixed (beetje föhnen, beetje ombuigen, et voilà!), maar wat de glazen betreft hadden we een probleem: de bril was niet meer leverbaar, dus nieuwe, niet-meekleurende, dunne glazen ook niet… Gelukkig mocht ik een hele nieuwe uitzoeken!

Roze bril

_MG_8172 _MG_8181c

En dat werd deze. Een gigantisch roze, plastic ding genaamd Korea, waarop jullie tijdens de stemronde niet al te enthousiast op reageerden. Althans, op Aafke na. Aafke was laaiend enthousiast. Ikzelf eigenlijk ook, dus ik dacht, fuck it. Dit wordt ‘m gewoon!

De andere bril mocht ik trouwens ook gewoon meenemen. Ik vermoed dat het een kwestie van wennen is, met die dikkere glazen. Het is ook altijd wennen als ik mijn lenzen uitdoe en mijn bril weer opzet, misschien is het zoiets. Enniewee. Ik ben dolverliefd op mijn roze bril!

_MG_8099

Deze post heb ik geschreven in samenwerking met Polette. Deze samenwerking is zeer goed bevallen, en ik hoop dan ook dat er in de toekomst een vervolg zal komen. Polette, you rock!

2 reacties op “Such a blogger (featuring Polette)”

  1. Esmee schreef:

    Die roze is super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *