Grey hair, don’t care

Grijs haar. Vijf jaar geleden nog een horrorscenario, maar inmiddels uitgegroeid tot überhip. Omdat mijn roze al weken nergens meer te bekennen was, besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws. Jawel, grijze lokken.

Of nee, wacht, zo ging het plan eigenlijk helemaal niet. Ik grapte op het ElleGirl-forum dat ik ook wel eens wat kon schooien voor #spon van Salon B, vroeg erom en kreeg een aanbieding. Haargoeroe Lize Stam en ik gingen aan het knutselen, en ik begon vast aan een moodboard op Pinterest.

Donkere uitgroei, zodat ik niet steeds hoef bij te kleuren, een grijze basis en daarin subtiele blauwe en lila kleurtjes. Dat werd het plan. En dat plan begint met… Bleken! Lize gebruikte olaplex, een nieuw middeltje dat ervoor zorgt dat je haar niet beschadigt tijdens het bleken. Anthans, da’s de theorie.

Goed, na een bleeksessie, een spoelsessie bij de heerlijke wasbakken van Salon B (niet van die pijnlijke nek-killers, maar gewoon bedjes, aaaaah!), een kleursessie met Instamatic-kleurtjes, nóg een wassessie en een droogsessie, zag het er gruwelijk uit. Nee, grapje, gruwelijk is het stopwoordje van Lize, en kan in positieve zin worden opgevat. Al twijfel ik een beetje over de toepassing bij dit plaatje.

FashionmilkSalonB - 3

The fuck is deze?! Ik mompelde voorzichtig tegen Lize dat ik het niet zo heel mooi vond. Ze was het gelukkig met me eens. De lila tint had op mijn duizend keer geverfde haren heel random hier en daar wél gepakt, maar op andere plekken juist weer niet. Aiii. We besloten deze look op te geven, en gingen een volgende bleeksessie.

FashionmilkSalonB - 5

…en dat terwijl model Ninouk me bespiedt vanaf de posters, hihi!

Het resultaat na de tweede bleek- en verfsessie was gelukkig wél naar wens. Mocht ook wel, na een hele dag in de kapsalon! En thank god voor olaplex, daardoor is mijn haar in ieder geval voor het grootste deel nog levend. Het grootste deel ja, want de onderste punten, die al tweemaal eerder gebleekt waren, hebben dit grapje niet overleefd. Ze moeten er eigenlijk af, maar dat poog ik met een hoop crèmespoeling nog even uit te stellen.

Toen ik thuiskwam trommelde ik direct Riemer op: foto! It’s super duper awesome!

FashionmilkGrijsHaar-2c_1

Het is merkwaardig hoe grijs haar verandert. Op deze foto is het nog vrij donker, inmiddels is het een stuk lichter. Bij daglicht en flitslicht, ofwel, licht met een hoge kleurtemperatuur, is mijn haar goed grijs. Bij lamplicht of warm zonlicht lijkt het wel geel.

FashionmilkSalonB - 2

Al iets lichter grijs…

FashionmilkSalonB - 1

Semi-blond

En verder, oh, dat onderhoud… Het is net als met roze haar, of een andere exotische kleur: je moet het blíjven bijhouden. Gelukkig heb ik via Facebook en Instagram al veel tips gekregen voor de fijnste zilvershampoos, en ik zal binnenkort ook wel een nieuw rondje toner moeten doen. Anders loop ik binnen drie keer wassen alsnog gewoon als blondine rond. Ik werd trouwens gewaarschuwd: laat zilvershampoo er niet te lang in zitten, anders wordt het lila! Maar laat ik lila nu net een prachtige kleur vinden…

Deze blog is tot stand gekomen met medewerking van Lize Stam van Salon B. Ofwel, dit was dikke #spon. Ofwel, dit was graties. Aw yissss!

Een reactie op “Grey hair, don’t care”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *