De meest opvallende zomercampagnes van 2016

Ja, buiten loop je nog met een sjaal en wanten, maar in de fashion magazines is het alweer bijna zomer. Tijd om de nieuwste campagnes eens aan een kritische blik te onderwerpen. Welke Dutchies schitteren voor welke merken, welk label durft op te vallen en wie heeft de allermooiste beelden? Hieronder tien van de meest opvallende campagnes van 2016!

Prada

508_772993019472316_6029264635050722410_n

Een dikke binnenkomer voor Dutchie Yasmin Wijnaldum (Elite Model Management Amsterdam): in deze Prada-campagne, gefotografeerd door Steven Meisel, schittert ze naast supermodellen Sasha Pivovarova en Natalia Vodianova. De drie lijken wat rond te hangen in een lege hotellobby, maar wie weet gaan we nog meer te zien krijgen, want nog niet de hele campagne is gepubliceerd. Yasmin postte al wel vast deze sneak peek op haar Instagram:

pradaeye

Balmain

Over supermodellen gesproken: Balmain huurde gewoon even Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Cindy Crawford in. Steven Klein fotografeerde de dames, kennelijk midden op de dag in volle zon, want er is bijna geen foto te vinden waarop ze níet allemaal hun kin in de lucht steken. Het is een keuze, natuurlijk, maar als het je eenmaal is opgevallen, it cannot be un-seen

supersk

Givenchy

Nog meer supermodellen, of beter gezegd, gewoon heul veul modellen, zien we in de campagne van Givenchy. Gemma Ward, Candice Swanepoel, Miranda Kerr, Natalia Vodianova, maar ook Dutchies Imaan Hammam (CODE Management) en Lara Stone. In totaal schitteren er zevenentwintig modellen in de campagne – fotografenduo Mert & Marcus hadden de groothoeklens hard nodig om iedereen erop te krijgen.

12370992_1232814530066007_2238792389817012356_o

12366103_1232968450050615_7059653612568332644_o

Hoewel ik niet laaiend enthousiast ben over de foto’s, vind ik de video geweldig. En yaaas, horen jullie dat? “Liefde is mijn familie”, in het Nederlands!

Moschino

“Working at the car wash!” – Weet je nog, die hysterische show? Verkeersborden, een autowasstraat en modellen verkleed als roze Cadillac? Nou, Steven Meisel heeft het gepresteerd daarvan sfeervolle, classy campagnefoto’s te maken! Hoe? Door de verzadiging van de kleuren wat omlaag te schroeven. Good job!

926775_1547920158865325_1203044880_n

Dutchie Maartje Verhoef (Micha Models) steelt de show in deze foto. Wij zijn trots!

Gucci

DiaryArticleDouble_issue03-ss61-12_001_Default

DiaryArticleDouble_issue03-ss61-16_001_Default

1350739

We zien een ware retro verkleedpartij op de foto’s geschoten door Glen Luchford. De enige Dutchie in de campagne is de langharige blondine Hugo Goldhoorn (Brooks) – juist, een jongen!

Valentino

Cultural appropriation-activisten in 3-2-1… Ja Valentino, dat kan natuurlijk niet hè. Beetje leuk gaan staan doen in Afrika, met blanke modellen met vlechtjes. Althans, dat is de mening van een hoop boze internetters, die vinden dat je daarmee de Afrikaanse cultuur uitbuit voor eigen gewin. Wat ik er zelf van vind, weet ik nog niet precies. Wat ik wél weet: dat het heel eenvoudig is om mooie beelden te maken, als je zo’n decor hebt. Ik had er dan ook eigenlijk meer van verwacht.

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

Steve McCurry fotografeerde de campagne, waarin Maartje Verhoef voor de verandering eens níet te zien is. Modellen die wel schitteren in deze campagne zijn Alice Metza, Cameron Traiber, Greta Varlese, Kirin Dejonckheere en Tami Williams.

Dolce & Gabbana

dolce-and-gabbana-summer-2016-women-advertising-campaign-03-medium

Over cultural appropriation gesproken; kunnen de Italianen ook eens boos worden? De campagne van Dolce & Gabbana is voor de zoveelste keer op rij een verzameling Siciliaanse stereotypes.

Nieuw zijn de selfies. We zagen het de modellen tijdens de show ook al doen, en in de campagne gaan ze daar dus vrolijk mee door. Mario Sorrenti schoot de campagne, die door sommige mensen op fashionfora al wordt vergeleken met een ANTM-shoot. Aiii.

Carolina Herrera

c-herrera-spring-testinok

Mario Testino, niet de minste, fotografeerde de campagnefoto voor Carolina Herrera. Twee Victoria’s Secret Angels werden geboekt, Romee Strijd en Lily Aldridge. Tot zover niks mis, toch? Maar ehm, kijk even naar de smile van Lily. Kijk nog wat langer. Klik om in te zoomen… Weird, huh? Enne, komt die jongen nou nat en wel uit het water gelanceerd? So many questions!

Céline

03-204


Hoera, weer een Dutchie! Vera van Erp (CODE Management) scoorde de campagne van Céline, samen met Karly Loyce en Regitze Christensen. Juergen Teller fotografeerde, en die staat wel bekend om zijn vreemde stijl. Critici zeggen dat ‘ie prutswerk aflevert, fans zijn lyrisch en vinden zijn onconventionele benadering juist geweldig. Ik twijfel – hoe vaak ik er ook naar kijk, ik blijf toch steeds het volgende scenario in mijn hoofd zien:

“Ja Juergen, leuk allemaal, maar we diggen die achtergrond niet zo…” – “Geen probleem, dat fixen we!” * Opent MS Paint *

Louis Vuitton

Ik mag dan misschien kritisch zijn op andere campagnes, maar over Louis Vuitton geen kwaad woord. They are SLAYIN’ it! Waarom? Twee redenen: 1. Lightning, een karakter uit de game Final Fantasy is model in één van de series…

1280-hmbaqwjg42c4nkrw4fcykxkck9f4a3qhjt2yggk4

En reden twee: Jaden Smith in de andere serie! Ik bedoel, How Can Mirrors Be Real If Our Eyes Aren’t Real?! Naast Jaden (in vrouwenkleren!) schittert ook Dutchie Rianne van Rompaey (Paparazzi Model Management) in de campagne. Oh, dat moet een interessante shootdag geweest zijn…!

louis-vuitton-spring-2016-campaign-jaden-smith-main

Wat is jouw favoriete campagne?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *