Editor’s Note #72 – Veranderingen

Toen ik in 2012 het Fashionmilk-stokje overnam, was de site niet meer dan een verzameling nieuwtjes. Die-en-die staat in deze editorial, die-en-die liep in deze show. In de afgelopen jaren hebben we het, met alle lieve medewerkers en stagiaires, uitgebouwd tot een platform dat wordt gezien als dé modellenautoriteit. Inmiddels hebben we bijna 8000 fans op Facebook (nog 18!), meer dan 6000 volgers op Instagram en dagelijks duizenden bezoekers. Daar ben ik dankbaar voor.

Alles tegelijk

Toch knaagt er al tijden iets. Wéér zo’n editorial. Wéér fashionweek. Tegenwoordig gooien ook Vogue, Glamour en Elle elk snippertje op Facebook, en daar valt niet tegenop te werken. Ik hou van kwaliteit, van diepgang. Voornoemde media vinden het al nieuws als Romee Strijd een koekje eet. En dan… Ja, dan is op een gegeven moment de koek op.

Naast Fashionmilk ben ik ook nog steeds fotograaf. De laatste Fashionmilkshoot is eeuwen geleden, omdat ik simpelweg geen tijd heb. Ik heb ook nog een persoonlijke blog waar ik graag meer mee zou doen, maar die onvoldoende uit de verf komt wegens tijdgebrek. De hele tijd voelt het alsof ik drie ballen in de lucht moet houden, en geloof me, voor een baan als jonglerende clown ben ik niet in de wieg gelegd.

En toen kwam daar ineens dat goede idee, ontstaan uit een klein zinnetje onderaan een mailtje: “Wat ik ook nog zou kunnen doen, is alles op een hoop gooien…”, stuurde ik naar Janine van ons mediabureau, Hot Pink. Ik deed het vrijwel direct af als slecht idee – wat moeten de lezers daar wel niet van denken?! – maar het bleef knagen. Alles op een hoop gooien… Fashionmilk, Toeps Blog, fotografie. Kan dat?

Spark spark!

Dat kan! Of het op prijs gesteld word weet ik niet, maar het maakt ook eigenlijk niet uit. Het is mijn blog. Ik mag ermee doen wat ik wil. Wie mij privé volgt, weet dat ik de laatste tijd aan het opruimen ben geweest via de KonMari-methode. “Does it spark joy?”, vraagt zij bij alles. Zo ja, houden. Zo nee, weggooien. En zo ben ik ook naar Fashionmilk gaan kijken.

Wat sparkt er joy? Het fotograferen en interviewen van new faces. Fashionmilkshoots. Backstage reports. The Model Convention en de Elite Model Look. Nog steeds denk ik met veel plezier terug aan het interview dat ik met Jeske deed in Tokio. Aan de shoot die ik met Muna deed voor de Editor’s Choice. En de recaps, oh, de recaps. (Vanaf 1 september weer!)

Toeps’ Fashionmilk

Je zal misschien in eerste instantie even raar opkijken van de nieuwe content die op Fashionmilk zal komen. Ik ben achter de schermen bezig met een testpagina, en zelfs ikzelf vind het gek. “Is dit artikel verdwaald?” Wat je kunt verwachten: Photoshop-posts, interviews met niet-modellen, outfits, reisverslagen, interieurposts en zo nu en dan een column. De mensen die Toeps Blog lezen, weten wat ik bedoel.

Kort samengevat: Fashionmilk wordt persoonlijker. Fashionmilk krijgt personality, een mening. Een klein voorproefje krijg je vanmiddag al, in de nieuwe post van Aminanta. Háár mening. Fashionmilk wordt alles wat voor mij joy sparkt, en ik hoop dat dat ook zo gaat zijn voor jullie!

2 reacties op “Editor’s Note #72 – Veranderingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *