Editor’s Note #67 – Paul Fisher: Vissen in dezelfde vijver

Het zal jullie niet ontgaan zijn, Paul Fisher is weer in het land. Voor de personen die onder een steen hebben geleefd: dat is dat opgewonden standje dat als modellenscout in zijn tv-programma I Can Make You A Supermodel meisjes van de straat plukt. Of nou ja, van de straat…

Useless tests

Maar goed, voordat ik daarover begin, eerst even mijn persoonlijke ervaringen met Paul. Hij zal namelijk beweren dat ik gekrenkt ben. De Grote Paul heeft namelijk ooit drie testshoots, die ik voor hem had gedaan, afgewezen. Dat ging zo: Ik kreeg de vraag drie modellen te fotograferen. Na een lovend Skype-gesprek waarin ik geweldig was en mocht fotograferen hoe ik wilde, ging ik aan de slag.

Kort na de eerste test kreeg ik een vreemde mail. “Ze heeft haar op haar armen!!!” Ja euh. Wat kan ik daar nou aan doen? Paul deelde mede de foto’s wel bij te snijden, wat ik niet zo’n goed idee vond. Als fotograaf en auteursrechthouder op de beelden, snij ik ze graag zélf uit in een uitsnede die mij bevalt. Toen leerde ik Paul kennen zoals je hem ook op tv ziet.

Screen-Shot-2014-03-12-at-08.11.51

“Weet jij wel wie ik ben?! Ik heb jarenlange ervaring voor Vogue en Prada en Ralph (Lauren, maar Paul mag ‘m bij z’n voornaam noemen) en weetikwat…” Ik denk dat Paul niet bekend is met de term Hollandse nuchterheid, want ik dacht, oké, kan zijn, maar ik wil mijn foto’s nog altijd zélf uitsnijden. Ik sta open voor suggesties, maar zo werkt het nou eenmaal.

IMG_8917c2

Goed, toen was het hek van de dam. Alle foto’s waren ineens “useless” en ik zou het opnieuw moeten doen. Ja, doei en de groeten. Gelukkig was het de productiemaatschappij die uiteindelijk de rekening betaalde. (Dit jaar wordt het programma overigens door een andere productiemaatschappij geproduceerd, ik ben erg benieuwd waarom dat is, hehe.)

Modellen jatten

Goed, toen was het tijd voor de uitzendingen en leerde heel Nederland Paul kennen als de opgeblazen kikker die hij is. We zagen allemaal hoe Paul Romy Elema van Wilma Wakker probeerde af te pikken en nog een aantal andere modellen scoutte bij kleine modellenbureaus. Scouten wat anderen al gescout hebben, ja, zo kan ik het ook.

Screen-Shot-2014-03-12-at-07.53.17

Enniewee. Meneer Fisher is weer in het land en ik hoor links en rechts weer dezelfde verhalen. Modellen die al bij bureaus zaten worden weggelokt met mooie beloftes. Meiden die bijvoorbeeld al eerder gescout zijn op The Model Convention worden benaderd. En als klap op de vuurpijl krijgen de voormalige, soms nietsvermoedende bureaus een mailtje: of ze de meiden even heel snel van de site af willen halen, want ze gaan als “nieuw” geïntroduceerd worden door meneer Fisher.

Wij maken ons vast klaar voor de recaps, dat moge duidelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *