Editor’s Note #65 – Lief dagboek

Het is maandag, de hoogste tijd voor een Editor’s Note. Ik staar naar mijn witte scherm en denk: wat moet ik nú weer schrijven. Om mezelf een handje te helpen, pak ik de planning van vorige week erbij.

Het was een volle week. Behalve de gewone kantoordagen met Giulia en Iris, had ik ook afgesproken met freelancer Astrid in Rotterdam, én fotografeerde ik dansers en sporters voor Girlz. Ja, ook mijn fotografiewerk gaat gewoon door.

So you think

Eén van de opdrachten was: fotografeer drie dansers. Daaronder bevond zich (eerder deze maand) ook een danser van het Nationale Ballet, en dat was nog best een challenge. Niet omdat de danser zo moeilijk deed, nee, hij deed het prima. Maar vergeleken met dansen is modellenwerk een eitje.

Dansers bij het Nationale Ballet hebben een rooster dat helemaal voor ze wordt beheerd. Door een soort boeker, zeg maar. Maar waar modellen nog geregeld vrije dagen hebben, en wachten-wachten-wachten tot hun dagbesteding hebben gemaakt, is het rooster van een danser helemaal volgepland. Een fotoshoot? Je hebt een half uur.

Bloem, melk en eieren

Ik bewerkte deze week ook foto’s van een shoot die ik deed voor Wild Beast Bakery: een nieuw, hip bakkerszaakje dat naar Amsterdam komt. De klant wilde foto’s met model Chloë (Smit, iD Model Management), en styliste Suze en ik bedachten dat het (vanwege het bakkers-aspect, doh) grappig was haar te bekogelen met bloem. Gisteren at ik daarom dan ook pannenkoeken, hehe.

De komende week staat weer in het teken van shoots: er moeten nog twee stoere Girlz op de foto en mijn shoots voor de Coiffure Awards moeten nabewerkt worden. Gelukkig heb ik vanavond mijn cursus mindfulness: tijd voor een beetje zen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *